CHP üst yöneyimi ülkemizde son gelişen olaylar nedeniyle il örgütlerine bölgelerinde partilerine yönelik tahriklere kapılmamaları  talimatı vermiş.

Ne kadar CHP’yi hedef alan suçlamalar yapılsa da CHP yönetimleri bu suçlamalar karşısında soğukkanlılığını koruyup yanıt vermeyecek.

Bunu emarelerini de görüyoruz. İktidar ortakları tarafından CHP’ye yönelik suçlamalar ve ithamlara rağmen CHP yöneticileri buna cevap verme yerine genel merkezin uyarısın dikkate alarak yanıt veremiyor.

Peki, bu suçlamalar dozu artarak devam ederse bu suskunluk devam edecek mi?

“Sükut ikrardan gelir” diye bir arasözü vardır. Parti yöneticileri de susmayı sürdürür sessiz kalırlarsa bu suçlamaları kabullenmiş olmazlar mı?

----------------------------

SİYASİLER BİRBİRİNE AĞIR SUÇLAMALAR YÖNELTİYOR

Böyle, ülkemizin çok önemli bir sorunların çok olduğu bir dönemden geçtiği bir zamanda siyasilerimiz konuşmalarına  daha özen göstermeli.

Toplumu kutuplaştırıcı sözlerden kaçınmalı. Konuşmacılar parti yöneticilerinin daha önceki dönemlerde bunu tamamen tersi ifadeler kullandıklarını ,bugün karşı çıktıkları ile o zaman dost olduklarını dikkate alarak gelecekte siyasetin ne yönde seyredeceğini dikkate almalar gerekir.

Geçmiş yıllarda siyasilerin söylemlerine baktığımızda büyük çelişkiler oluşturduğuna tanık oluruz.

Ülkemizde sık sık yön değiştiren siyasetin bir süre sonra hangi yönde seyredeceğini bugünden kestirmek mümkün değil.

Partilerin üst yöneticileri daha önceleri olduğu gibi “ Dün dündür,bugün bugün” anlayışı ile işin içinden sıyrılır, siyasete devam ederler.  Alt makamda olan yönetimlerin böyle bir İmkanı yoktur.Onun için parti yönetimlerinin geleceklerini de dikkate alarak toplumu kutuplaştırıcı söylemlerden kaçınmaları gerekir.Unutulmaması gerekir ki siyaset gelecekte farklı yönde seyrederse bundan en çok zararı taşra teşkilatları görür.

Siyasi beklentiler için toplumdaki dostluk bağları zedelenmemeli.

---------------------------

PARTİLİLER GÜNLÜK OLAYLARI YAKINDAN İZLEMELİ

Siyasi parti örgütlerinde görevli olanlar her gün ülkedeki siyasi gelişmeleri yakından izlemeleri gerekir.

İl ve ilçe merkezlerinde görevli partililer gün boyu geyik muhabbeti ile vakitlerini geçirme yerine sık sık değişime uğrayan partileri ile ilgili siyasi gelişmeleri izlemeleri gerekir.

Bu bilgileri parti yetkililerine iletmeleri  o partinin etkinliğine katkı sağlar.

Bazı partilerde bu güncel siyasi olayları izleme alışkanlığı yeterince uygulanmıyor parti binaları kahvehane gibi kullanılıyor.

---------------------

FIKRA

NÜFUS CÜZDANI

Neyzen Tevfik’in çok güzel ney çaldığını duyan Atatürk,kendisini çağırtır.

Uzun uzun ney çalışını dinler ve çok beğenir.Sonra Neyzen’e dönerek:

“Tevfik bey bu gecenin hatırası olarak size ne gibi bir yardımda bulunabilirim” der.

-“ Hiç” der Neyzen Tevfik.

Atatürk ısrar eder. Bunun üzerine;

-“ Bana bir nüfus cüzdanı çıkartın” der.

Atatürk hayretle sorar:

“ Nasıl olur bu zamana kadar nüfus cüzdanınız çıkmaz.? Siz kaç yaşındasınız.?”

“ Altmışa yaklaştım” der Neyzen.” Ama bugüne kadar nüfus cüzdanı çıkarttırmadım .Çünkü bumdan önceki hükümetleri tanımadım.

  İlk kez bu hükümeti tanıyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.