Edirne gibi nüfusu az bir şehirde bir yerel gazetenin 71. yıla erişmesi, küçümsenecek bir oluşum değildir.

Ben, yaşım gereği Vatandaş Gazetesi’ni kurucusu merhum M. Kemal Özer’i tanımak ve onunla aynı sohbet sofrasını paylaşmak mutluluğuna erişen bir Edirneliyim. Daha sonraki yıllarda gazeteyi her hakkıyla satın alan Sn. Şanver Orunç ile tanıştım. Yıl 1993 idi. Gazeteye köşe yazıları götürürdüm. Hemen her gün gazeteye gidip gelmem, Şanver Beyin hoşuna gitmişti ve bana; “Beyazıt Hoca sana biz muhabirlik görevi de verelim.” Dedi.

Ben de severek kabul ettim. Çünkü gazeteciliğin de bir öğretmenlik görevi olduğuna inanıyordum. Vatandaş Gazetesi’nin Edirne Gazetesi’ne devredildiği 2000 yılının Ağustos’una kadar Vatandaş Gazetesi’nde hem muhabirlik görevini yaptım, hem de köşe yazıları yazdım.

Şimdilerde Vatandaş Gazetesi yine M. Kemal Özer’de olduğu gibi, Sn. Şanver Orunç da olduğu gibi Sn. Orhan Yazgan’ın patronluğunda ve kardeşimiz Emre Sedef gibi usta bir gazetecinin yönetiminde emin ellerdedir.

Resmi kadrosunda olmamakla birlikte beni sütunlarına kabul eden, benim duygu ve düşüncülerime değer vererek sayfalarını açan gazete, yine Vatandaş Gazetesi’dir.

Gazetemizin yazar kadrosunda da çok zengin deneyime sahip kalem ustaları var.

Duayen gazeteci Sn. Şanver Orunç ile deneyimli gazeteci-yazar Fikri Yalın ve şiir ve edebiyat dalında Edirne’nin en ustası konumundaki yazar Sn. Necdet Tezcan, Vatandaş Gazetesinde yazmaktadırlar.

Böylesine zengin ve deneyimli bir kadroyla Vatandaş Gazetesi; Edirne’nin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamına en doğru şekilde yön verebilecek bir konumdadır.

Ekonomik koşulların çok ağırlaştığı bir zaman diliminde; günlük bir yerel gazete çıkarmanın ne kadar zor olduğunu burada açıkça ifade etmek konumundayım.

Edirne’mizin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamını yönlendirmek ve hemşerilerimizin kaynağından haber alıp öğrenmeleri adına; Vatandaş Gazetesi’ni üstün bir gayretle yaşatmayı sürdüren Sn. Orhan Yazgan ve ekibine teşekkür borcumuz vardır.

Bu vesileyle Vatandaş Gazetesi’ne nice sağlıklı ve de uzun bir yayın yaşamı diliyorum.

NİCE YILLARA VATANDAŞ’IM.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.