Öğretmenlik mesleği  dünyanın her yerinde çok kutsal saygın bir  meslektir.Okullarda görev üstlenen  fedakar ve cefakar eğitim emekçileri gelecekte ülke yönetimde söz sahibi olacak nesilleri yetiştiriyor, görevleri çok  çok önemli.

Her türlü eğitimde yozlaşmaya rağmen ülkemizde  eğitimcilerimizin büyük bölümünün bu bilinç ve sorumluluk  içinde olduğunu,  vazifelerinin önemini   layığı ile yaptıklarına kimsenin endişesi olmamalı.

Ülkemizde ne yazık ki eğitimle çok oynandı, eğitim  yaz boz tahtasına döndü. Her milli eğitim bakanı  kendi doğrultusunda eğitimi uygulamak istedi.

Ne acıdır ki  medeni  ülkelerde uzun vadeli olarak düzenlenen eğitim politikası  bizde geçerli değil. Öğretmenlerimiz bu değişken müfredat sonucu  ne yapacağını şaşırıyor: bir programa intibak ediyorlar  bir bakıyorlar ki yeni bir program önlerine sunuluyor

Ülkemizde ihale yasasından sonra en çok değişime uğraşan eğitim yasaları olduğu biliniyor.Bir dönemler eğitimde çözüm olarak sunulan 4+4+4 uygulaması ne oldu?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EĞİTİMDE  YOZLAŞMA KÖY ENSTİTÜLERİNİN KAPATILMASIYLA BAŞLADI

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız çağ dışı eğitime ve  siyasete alet edilmemeli. 

Dinimizce de kutsal sayılan ve “ Bana bir kelime öğretenin kulu kölesi olurum ve ilim Çin’de de olsa  oraya gidin”  sizleri dinimizce de buyrulmuş olmasına rağmen eğitimde  istenilen düzeyde değiliz. Köy Enstitülerinden sonra eğitim politikamıza çıkarları zedelenecek  çevrelerce büyük darbe vuruldu.

Ülkenin eğitimde lokomotifi olacak Köy Enstitüleri  kapatıldı.. Daha sonraki yıllarda  kurulan öğretmen yetiştiren okullarımız da  bir biri ardına devre dışı kaldı.

Eğitim , öğretimle  ilgisi olmayan, bu yönde eğitim görülmeyen okullardan  eğitim kurumlarımıza  öğretmen atadık.

Ülkemiz eğitiminde   şimdi gelinen nokta ortada. bunun en canlı örneğini kentimizde görüyoruz.

Daha önceki yıllarda  eğitimdeki başarıda ön sıralarda yer alan,  eğitime büyük önem veren insanların yaşadığı Edirne başarıda  şimdi ülke düzeyinde çok alt sıralara düştü.

İnsanlarımız Milli Eğitimin  eğitim düzeyini  yeterli bulmayıp çareyi,  maddi fedakarlık yaparak  harcamalarından kısıp borca girerek özel okullarda arıyor.

Öğretmenlik eğitimi almayan öğretmen ve yöneticiler eğitime yön veriyor.

Ülkemizde çağdaş eğitim yerine bu eğitimi farklı yönlere çekmek isteyip ülkemizin geleceği ile oynayanlar var.

Dünya ile yarışmak için çağdaş eğitim kaçınılmazdır.

Bunu ezberci ve farklı amaçlı eğitimle sağlayamazsınız.

Bu sorunu gündeme getirmede muhalefet partilerimiz ve  öğretmen sendika ve derneklerimiz da ne yazık ki etkili  olamıyor. Onlar da sorunun çözümünde  birlik içinde değiller.

Bundan çocuklarımız zarar görüyor. Böyle eğitimde önemli açmazın olduğu bir zamanda öğretmenlerimizin gününü kutlamaya dilim varmıyor.

Tüm bu olumsuz koşullara rağmen görevini layığı ile yapan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan çağdaş eğitim emekçilerimiz  öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

-------------------------

BELEDİYENİN MALLARINA SAHİP ÇIKILMALI

Ayşekadın camisi karşısında dar bir ara sokak.  Daha önceleri üstünkörü yolda  düzenleme yapılmış.

Bu  sırada yola konulan Trafik aksatıldığı için özrü içeren   plastik tabelalar  uzun süredir orada duruyor. Bunlardan bir kısmı kırılmış. Bunlar milli servet, Herkesin ortak malı . Bir iş tamamlandığında oradan belediyeye ait  malzemeler alınmalı.

Çevre sakinleri belediye yetkililerine uyarıda bulunarak o malzemelerin alınmasını istiyor.

-----------------

BU ÇİRKEN GÖRÜNTÜ ENGELLENMELİ

Eski Ticaret Borsası yerindeki kazı alanı çöplük olarak kullanılıyor.

Adeta bir çirkinlik abidesi gibi görüntü veriyor. Burası Edirne’nin merkezi yerin her gün on binlerce insan buradan geçip o çirkinlikleri görüyor.

Buranın düzenlenmesi için bir çalışma yapılmadığına göre çevresi sarılıp çöp atılması ve görüntü  engellenmeli.

Edirne’ye bu görüntülerin yakışmadığından yakınan vatandaşlar” Buradan gelip geçtikçe  Edirneli   olarak  üzülüyoruz.

Bu çirkinliği  başka ülkelerden gelenler de görüyor.

Bu kazı alanı  Selimiye yanındaki yer gibi daha ne kadar duracak.

Anıtlar Kurulu kuralları her yerde Edirne’de olduğu gibi padişah fermanı gibi mi?

bunun bir çözümü yok mudur? Burada bir işlem olmuyorsa hiç olmazsa çevresi sarılsın ki insanlar bu kötü manzarayı görmesin” dediler.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÖZLÜ SÖZ

Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız.

Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur.

Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz. Sizin karşılaştığınız tüm engelleri kıracağız.

(M.Kemâl Atatürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.