Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslek . Bu fedakar ve cefakar eğitim emekçileri gelecekte ülke yönetimde sez sahibi olacak nesilleri yetiştiriyor.

Eğitimcilerimizin büyük bölümünün bu bilinç içinde olduğunu  vazifelerinin önemini   layığı ile yaptıklarına kimsenin endişesi olmamalı.

Bu arada bir eğitimci olduğunu unutup  tarikatlara yaranmak isteyen Atatürk’ün hedeflediği çağdaş eğitimi  baltalamak isteyenler bulunabilir, bugüne kadar da olmuştur.

Onların amaçları  kursaklarında kalacaktır. Öğretmenlerimiz bu tür eğitimi baltalamak isteyen  kişilerin  eğitimin yozlaştırılmasına izin vermeyeceklerdir.

Dinimizce dahi kutsal sayılan , Hazreti Ali’nin” Bana bir kelime öğretenin kulu kölesi olurum “ diye öğrenmenin önemini  vurguladığı, eğitim, ülkemizin en önemli sorunudur.

Bu duygularla eğitim  emekçilerimizin öğretmenler günün kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.               

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MAHALLİ BASININ ÖNEMİ ARTIYOR

Ulusal basının genel ifadeyle yaygın  basının son yıllarda  güvenini yitirmesi, olayları, haberleri  bir ideoloji etrafında değerlendirmesi kısaca yanlı yayın yapması habercilikte mahalli basının önemini arttırıyor.

Bakıyorsunuz  çoğu  ulusal gazeteler sanki aynı yayın organı gibi bir haberi manşetleri ile dahi benzer şekilde sunma alışkanlığını sürdürüyor.

Bu cenahtan bir gazetecinin belirttiği gibi “doğru haberi almak için onlara karşı olan basın kuruluşlarından  yararlanmaları” gündeme gelmiş.

Çok geniş imkanlara sahip olan  bu medya kuruluşları  artık kendi yayınlarına güven duymuyor.

Sosyal medyanın yaygınlaşması, teknik imkanların artması mahalli basında çalışan emekçileri sadece görevini yapma, haber toplam  ve bunları kendi siyasi anlayışından çok  haber olarak objektif  şekilde yayın organlarına yansıtmaları  mahalli basının kıt imkanlarla  habercilikte yerinin ve güvenirliğinin artmasına neden oluyor.

Avrupa’da olduğu gibi, eğer gereken değer verilir, imkanlar sağlanırsa ülkemizde de mahalli basın haberciliğin lokomotifi konumuna gelecektir.

Ulusal basındaki güvensizlik mahalli basının güçlenmesine  zemin hazırlamaktadır. Bu da yerel bısınımız açısından  sevindirici bir durumdur.

-------------------------------------------------------------------------

HER EVE VE İŞYERİNE BİR MAHALLİ BASIN

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde  bir parlamenter,  mahalli basının güçlenmesi için “Her eve ve her işyerine bir mahalli basın alınması”  önerisinde  bulunmuş. Böylece halkın yöresel haber ağının yaygınlaşmasını amaçlamış. Gerçekten yerinde bir teklif.

Edirne’de mahalli basına yeterince değer verilmediği sahip çıkılmadığı  kanısındayım. Gazetelerin tirajları bunu gösteriyor.

Eğer bu imkân sağlanır her kuruma ve konutlara  gazete ulaşırsa  yerel basının güvenilirliği ve haber ağı daha da yaygınlaşacaktır.

Halkın her gün “temcit pilavı” gibi sunulan, insanlara gına getiren yanlı haberler yerine objektif olarak sunulan yerel haberler daha çok dikkat edilmesi gerektiği halkımız arasında anlaşılır duruma gelmektedir. Böylece yapılan haberleri kontrolü da sağlanmış olacaktır.

Dileğimiz, önce kurumlarımız ve işyeri sahiplerimizin  mahalli basına  güven duymaları . Sadece ihtiyaçları olduğu zaman değil, her zaman basınla  iç içe birbirine yakın olması gerekmez mi?

-------------------------------------------------------------------------------------  

BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINDA ÖĞRETMENLER GÜNDEMDE

Edirne belediye Başkan aday adayları arasında ön plana çıkanların öğretmenlerden olduğunu görüyoruz.

 Şu an belediye Başkanımız Recep Gürkan Öğretmen kökenli.

AK partiden belediye Başkan adayı adayı olan Bilgin Özbaş  yine öğretmen kökenli. MHP’den belediye başkan adayı olacağı söylenen  Recep Özen ile İyi Partiden  belediye başkanlığında adı geçen  yine bir  öğretmen    kökenli bir aday adayı. Öğretmenlerin böyle önemli göreve talip olmaları sevindirici  .

Dileğimiz, eğitim emekçilerinin  Edirne’ye yararlı hizmet vermeleri. Bu kentte iz bırakmaları.

Başarı hedeftir bakmaz geriye,

Kulak verecektir öteberiye,

Önce iğne batacaktır deriye,

Çuvaldızı bilen!” Başkan “isterim.

Ne Paris’tir ne Roma Edirne Tek’tir

Eşi yok dünyada ,O bir ipektir,

 Bir yanda çan sesi, bir yanda tekbir,

Sevda gibi gören… “ Başkan” isterim.

Hortumcuyla doldurmasın  yanını,

 Korusun kollasın devlet malını,

 Sormadan vatan millet için canını,

Verebileni olan” Başkan” İsterim

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir.

Necmettin İNCE

ÖZLÜ  SÖZLER:

Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.

Mustafa Kemal  ATATÜRK

Arkadaşlar! yeni Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askeri, siyasi, idari inkılâplar sizin, sayın öğretmenler, sizin sosyal ve fikri inkılâptaki başarınızla pekiştirilecektir.

   Hiçbir zaman hatırlarınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür “nesiller ister.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.