Sağanak yağış sonucu  köy içinden geçen derenin taşması sonucu evleri zarar gören havsa ilçesine bağlı  Oğulpaşa köylülerin yaraları sarılıyor.sel felaketinden ir kişi yaşamını yitirmiş kırkı aşkın küçük baş ve bir buzağı sele kapılarak ölmüştü.Selden etkilenen evlerin  halkına  özel ve resmi kuruluşlar yardım seferberliği başlattı. Ev eşyaları zarar görenlere ev eşyası yardımı yapıldı. Evi oturulamayacak durumda olan  kişilerin ba zısı yakınlarının yanına  gitti kirada olanlara kira yardımı sağlanıyor. Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı yetkililer köyde hasar tespitini yaptı raporlar bakanlığa iletildi. Hayvanları zarar görenlerin zararlarının giderilmesi için mal sahipleri girişimlerde bulundu.

 Bu arada  sel felaketine neden olan Oğulpaşa deresinde  dere yatığını temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

BELEDİYE BAKANLIĞI TAMAM ŞİMDİ SIRA MECLİS ÜYELERİNDE

Bir süredir devam eden CHP-İYİ Parti seçim ittifakı Edirne il merkezi için gerçekleşti. İYİ Parti Edirne merkezde CHP adayı Recep Gürkan’ı destekleyecek.

Bu arada partilerin meclis üyeliğindeki dağılımı nasıl olacağı belli değil.

Buna da formül aranıyor. İYİ Parti’den belediye meclisi üyesi olacakların sayısı parti yöneticilerinin toplantısından sonra belli olacak.

İYİ Parti’nin  belediye meclisinde en azından gurup kuracak sayıda olması beklenirken  partililerin CHP’den  daha fazla meclis üyesi teklifinde  bulunduğu,  iki partinin anlaşabilmek için orta yol aradıkları belirtiliyor.

 KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ.

Atamızın en önemli veciz sözlerinden biri “Köylü Milletin efendisidir” sözleridir. Bu söz günümüze kadar köylülerimiz tarafından benimsenmiş övünç konusu olmuştur.

Atamızın bu sözüne ilham olan konu şöyle;  Atatürk  bir dönem, Bulgaristan’da ateşe olarak bulunduğu zamanda Sofya’da bu ülkenin  elit insanlarının yararlandığı, sıradan halkın giremediği bir kahvehaneye çarıklı  köylünün biri gelip oturuyor.

Yetkililer oraya köylülerin girmesinin yasak olduğu uyarısında bulunur. Mustafa Kemal de o anda kahvede ve bu durumu izlemektedir.

Yetkililerin tüm ısrarına rağmen köylü oturduğu yerden bir türlü yerinden kalkmaz. Köylü kurum yetkililerine tepki gösterip; “Burada benim de hakkım var ben köylü olduğum için beni buradan çıkaramazsınız.ben bu ülkenin vatandaşıyım” şeklinde sözler söyler.

Atatürk köylünün bu tavrından çok etkilenir.

Atatürk köylünün bu  direnişini takdirle karşılar. Ülkemizde Cumhuriyet Kurulmasının ardında Atatürk’ün köylülere yönelik konuşmalarında her zaman “Köylü Milletin Efendisidir” sözcüklerini kullanır, bu sözcükleri ile köylülere verdiği değeri belirtir.

Türkiye’nin dört bir yöresinde Köylülerle ilgili kurum ve kuruluşların bulunduğu yerlere Atatürk’ün bu sözcükleri yazılır. Edirne İl Özel İdaresinin önündeki Atatürk büstünün üzerinde daha önceleri Atamızın bu sözleri “Köylü milletin efendisidir” diye yazıyordu.

Daha sonra her ne akla hizmetse, Atamızın bu sözler silindi. Onun yerine, Atatürk’ün nerede ve ne amaçla söylediği belli olmayan, köylülerle ne kadar ilgisi olduğu belirsiz “ Millete efendilik yoktur hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisidir” sözcükleri yer alıyor.

Köylere hizmet götürmede en önemli bir kurum olan Edirne İl Özel İdaresi Atatürk Anıtının önündeki bu sözcükler neden kaldırıldı?

Üstelik, köylülere hizmeti ön planda tutan bu kurumda Atamızın köylüleri efendi olarak tanımlayan sözcüklerinin kalmasında ne mahzur olabilir.

Atatürk’ün “ köylü Milletin Efendisidir” Sözleri birçok kurumda bulunmasına karşın sadece Özel İdare’de kaldırılmasına neden gerek görülmüştür.

FIKRA

UÇSA DA YÜRÜSE DE KEÇİDİR

İki avcı arkadaş biri inatçı mı inatçı, dediğim dedik diyor. Bir gün avlanmaya çıkıyorlar. Bir dağın yamacına geldiklerinde dağın tepesinde bir karaltı görüyorlar. Avcının bir bunun kartal olduğunu söylüyor. İnatçı olan  her söylediğinde ısrarcı olan diğer avcı ise bunun keçi olduğunu iddia ediyor. Sonunda  doğrusunu bulmak için birisi silahını ateşliyor. Gördükleri o karaltı kartal olduğu için uçuyor.

Bunun üzerine gördüğünün kartal olduğunu iddia eden avcı” Bak gördün mü kartalmış” diyor.  Dediğinde ısrar eden diğer avcı ise “ Bana göre uçsa da yürüse de keçi” diye ısrarını sürdürüyor.

Kıssadan hisse:

Çevremizde , özellikle  siyasiler arasında  böyle uçsa da yürüse de keçi diye iddia edenler yok mu?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.