Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre başımızın belası ve önemli bir musibet olan CORONA'ya karşı tedbirler alınarak 2021-22 Eğitim Öğretim yılı başlıyor ve ben her yıl olduğu gibi yine heyecan yaşıyorum.

29 yıl hizmet verdiğim ve büyük bölümünü yönetici olarak geçirdiğim Milli Eğitim ordusunun bir ferdi olarak, tatlı ama bir o kadar da sorumluluklarla dolu bir zaman dilimine girmenin heyecanı benim için çok ama çok önemlidir.

Geçmişi yaşarım okulların ilk açıldığı gün.

9-10 yıl süren Sınıf Öğretmenliği yıllarım ve 20 yıla yakın devam eden yöneticilik görevlerim bir film şeridi gibi gözümün önünden geçer.

Okul Müdürü olarak mikrofona ve toplum karşısında rahat konuşmaya alışkın biri olmama rağmen heyecanlanırdım okulun açıldığı ilk günkü konuşmalarımda.

Uzun konuşan biri olduğum için de Öğrencilerin hatta Öğretmen arkadaşlarımın sıkıldığını gözlerinden okurdum.

Ama benim için çok önemliydi ilk günkü konuşma.

Bir yıl içinde olması ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdiğiniz öğrenci, öğretmen ve veli topluluğu karşısında olmak ve konuşmak ayrı bir heyecandı ve çok önemliydi bana göre.

Hele hele okula yeni başlayan çocukların durumları her yıl beni hem üzmüş, hem de güldürmüştür.

Başını okşadığınız da hemen arkadaş ve ahbap çavuş olduğunuz 1.sınıf öğrencilerinin, arkanızdan ceketinizi çekerek “müdür abi, baksana bu bizim oyunumuzu boyuyor” şikayetlerinden tutunda, günlerce okula alışamadığı için velisini üzen çocukların adaptasyonu sırasında yaşanan olaylar 29 yıl önce emekli olmama rağmen hala gözümün önüne gelir her öğretim yılı başında.

Öğretmenler için zor ama o kadar mutluluk ve huzur verici bir çalışma dönemi başlar yine.

Dünyanın en ulvi ve kutsal mesleği olarak kabul edilen öğretmenlik mesleğini icra etmek elbette bir ayrıcalık ve huzurdur.

Yüce Peygamberimizin ve büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün bu meslek ile ilgili söylediklerini düşündüğümüzde, biz eğitimciler dünyanın en zor ama en anlamlı bir mesleğini yapmanın mutluluğunu yaşarız her zaman.

Bu nedenle; sevgili öğretmen kardeşlerime yeni eğitim öğretim yılında sağlık ve mutluluk dolu günler diliyor ve görevlerinde başarılı olmalarını temenni ediyorum.

Evet, bu gün ziller çalıyor ve yeni eğitim öğretim yılı başlıyor.

Geçen yıl CORONA nedeniyle yapılamayan Yüz yüze Eğitim ve Öğretimi özlemiş olan Öğretmen ve öğrencilerin çok mutlu olduklarını tahmin edebiliyorum.

En önemli sorunların başında elbette şehir içi ulaşımda yaşanması muhtemel tehlikeli durumlar geliyor.

Artık herkes herhangi bir sokak ve cadde arasından bir öğrencinin aniden yola çıkacağını hesap ederek araç sürmelidir.

Öğrenci servisleri ile ilgili alınan önemli önlemlere rağmen yine de çok dikkatli olmak lazımdır.

ETUS ta toplu taşımada öğrenciler için sağladığı her türlü olumlu önlemi seferber edecektir diye düşünüyorum.

Ben bu konuda bilhassa da meslek hayatımın son 12 yılında hep tedirginlik yaşadım.

Yıllarca otoban olmadığı için tüm yurt dışına giden araçların bile önünden geçtiği E-5 kara yolu kenarında bulunan Şükrüpaşa İlkokulunun Müdürlüğünü yapmış bir eğitimci olarak her gün korku ile yaşamanın yarattığı sıkıntı ve düşünceyi hala anımsar ve ürkerim.

Bu nedenle de eğitim öğretim yılında en çok korktuğum ve hallolmasını arzuladığım konu trafik konusudur.

O nedenle bu konuya ehemmiyet vererek yazıyorum yine.

Gerçi artık birçok okula öğrencilerimiz servis araçları ile gidiyorlar.

Allah yavrularımıza zihin açıklığı versin.

“TÜRKÜM DOĞRUYUM ÇALIŞKANIM” sözüne uygun nesiller olarak yetişsinler.

Çünkü güzel ülkemizin böyle nesillere ihtiyacı var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.