Son yıllarda, özellikle sosyal medyanın iyice yaygınlaşması sonucu yazılı basını büyük oranda etkilemesinden sonra, bakıyoruz halkımızca daha önce yüksek olan gazete, kitap okuma alışkanlığı gittikçe azaldı. Misafir olarak bulunduğum

Mersin'i Mezitli gibi sosyal demokrat bir belediyenin yetkili olduğu bir ilçede gazete satılacak yerlere gazete olup olmadığını sordum. Ara ki bir gazete satış yeri bulasın. Sonunda belediyenin bir sosyal tesisinde, herkesin gelip dinleneceği, kitap okuyacağı bir yerde nihayet iki gazete gördüm. Oradaki yetkililere neden gazete satış yerleri yok diye sorduğumda onlar da aynı sıkıntıyı dile getirdi. Gazete bayileri,satışları az olduğu için bayiliklerini iptal etmişler. Böyle bir gerekçeyi sosyal demokratların çoğunlukta olduğu az da olsa gazete okuyanların yaygın olabileceği bir yerde bence bu olmamalı. Her ne kadar sosyal medya yaygın olsa da kitap ve gazete okumanın yaşamımızdaki yeri başka.

Gazete ve kitap okuma alışkanlığımızı yok etmemeliyiz.En kalıcı bilgi edinme okuyarak sağlanır Örneğin okullarımızda dersler sosyal. medyaya göre verilmez. Okullarda dersler kitap okuyarak, gözlerle kitap sayfalarındaki satırların buluşmasıyla başarı yoluna ulaşılır.

Onun için okumak hayatımızın her döneminde gerekli bir ihtiyaçtır.

------

KİTAPEVLERİNDE ÖĞRENCİLER SADECE DERS ÇALIŞIYOR

Belediyenin sosyal tesisinde ders çalışan, çevremde oturan, kütüphanedeki çok güncel kitaplara ilgi duymayan, öğrencilerle sohbet etme imkanım oldu.

Öğrencilerden ders çalışmayanlar ya telefonla meşgul oluyor, ya da arkadaşıyla sohbet ediyordu. Yanımda Edirne'yi tanıtan kitapçıklar vardı. Bunlardan kütüphane yetkililerine verdim. salonda oturan öğrencilere de şehrimiz hakkında bilgi verdim. İlgi ile dinlediler ne yazık ki, burada bir kez daha gördüm ki, kentimizin tanıyana pek rastlamadım.

----------

ÜLKE SORUNLARI HER YERDE AYNI.

Daha sonra benim gibi yaşlıların gittiği. kahvedeki vatandaşlarla sohbet etme imkanım oldu. Masalarına beni davet eden iki vatandaştan birisi, yakının Edirne'de görev yaptığı zaman şehrimize gelmiş. Şimdi de televizyonlarda sık sık yer alan Ciğerci Bahri adıyla şehrimizi tanıyor . Bu yiyeceği çok merek ettikleri için kısa zamanda belki de de gelecek Kırkpınar etkinliklerinde gelip hem televizyonda reklamı olan Bahri ile tanışacağını hem de Edirne'nin tarihi eserlerini ziyaret edeceğini söyledi. Onlara da tarihi eserlerimizi ve Edirne tarihini içeren broşürlerden sundum. Yaşıtıma yakın insanlarla ülke sorunlarını konuşma imkanım da oldu. Edirne'de olduğu gibi burada da sorunlar benzerlik gösteriyor.

En önemli sorun her yerde olduğu gibi hayat pahalılığında odaklanıyor. Bu sorun herkesin belini büküyor. Emekli olan, görüştüğüm insanlar emekli maaşıyla bu koşullarda geçinmenin mümkün olmadığından yakındılar. Burada da gördüm ki, hayat pahalılığına ülkemizin her yanında, her kesiminde hissediliyor. Acil olarak bunun çözümlenmesi gerekiyor. Halk geleceğinden güven duymak istiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.