Sanatkarlar, en zor olanı kolayca başarabilen insanlardır.

Sanat kavramı; çok geniş bir içeriğe sahiptir. Hayatımızın hemen her anında sanatkarları görebiliyoruz.

Sanatkarlar, alçak gönüllü insanlardır. Sanatkarlar, yaptıkları işi önce kendileri için yaparlar. Sanatkarlar yaptığı işi eğer beğeniyorsa; bunu insanların beğenisine sunarlar.

Sanatın öbür dalları, benim bilgi alanım dışında olduğu için çok şeyler söylemeyi gereksiz bulurum.

Bildiğiniz gibi; benim sanatta ilgi alanım şiir ve musikidir.

Bu konuda iyi bir eğitim aldığımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Mesela şiirde Ulu TURANLIOĞLU Hocamızı örnek almışımdır. Onun şiir konusundaki bilgi ve deneyimlerinden hem ortaokulda öğretmenimiz iken ve hem de yıllar sonra Edirne’de tamamladığı emeklilik sürecinde yararlanmışımdır.

Musikide de önceleri Edirne Ortaokulunda müzik öğretmenimiz Pakize ÖZKAN Hanımefendiden çok etkilenmişimdir. Daha sonraki yıllarda Edirne Musiki Cemiyetinde çok değerli müzik adamı Nejat ATLI  Hocamızdan çok şeyler öğrenmişizdir. Ve 1970-1989 yıllarında İstanbul İleri Türk Musikisi Konservatuarında değerli sanatçı Çetin KÖRÜKÇÜOĞLU’ndan alaturka musikiye dair çok değerli bilgiler edindim. Bu vesileyle onları saygı ve sevgiyle anıyorum.

1989’da İstanbul’dan Edirne’ye kesin dönüş yapmıştım.

İşte o yıllardan sonra bugün için Edirne’mizin de müzikte yüz akı eserleri olan;

-Kırkpınar Marşı

-Edirne Türküsü Marşı

-Edirne Belediyesi Marşı

-Edirne Spor Marşı

Ve en son olarak da Muhteşem Selimiye için; Muhammes-i Selimiye adını verdiğim güzel besteyi yaptım.

Ben inanıyorum ki; Muhammes-i Selimiye adını verdiğim bu eser, benim Alaturka Musiki formunda yazdığım en güzel eserim olacaktır.

Tabii bu eseri henüz seslendiremediğimiz için bunu saygıdeğer Edirne Halkımıza şimdilik dinletme şansımız yok.

Bu aşamada ben; gerçekten Edirneli, gerçekten bizim gibi Edirne’ye aşık, Edirne denince heyecandan tüyleri diken diken olan bir kişi, bir kurum ya da bir kuruluş… telefonu açıp bana; “Beyazıt Hoca gel bakalım şu eserinin seslendirmesini de biz yapalım. Koy bakalım projeni önümüze” desin ya da diyebilsinler.

Olur mu?

Olmaz ama ya olursa?...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.