27 Aralık günü  yazdığım köşe yazımda Edirne ekonomisi ve turizminin gelişmesine katkı yapanların ödüllendirilmesi konusunu gündeme getirmiştim.

Gerçekten bu konuda gayret gösteren Edirne’nin tanıtılmasını sağlayan esnaflarımızın taltif edilmesi, ödüllendirilmesi gerekir ki, bu yönde duyarsız kalanlar bundan ders alsın.

Bugün öğreniyorum ki,Edirne Rotary Kulübü Edirne turizmi için büyük çaba harcayan Edirne ile ilgili tüm etkinliklere katılan Ciğerci Bahri Bey olarak bilinen Bahri Dinar ile Aslanzade Firması sahibi Arif Meriç’e  bu akşam Lili Otelde ödül verecek.

Rotary kulübü bu türdeki  etkinliklerde  çok duyarlı davranıyor.Rotary kulübünün  bu konuyu gündeme getirip,Edirne ekonomisinin  kalkınmasına ve turizmine katkı yapan  iki esnafımızı ödüllendirmesi çok anlamlı.

Dilerim diğer kuruluşlarımız da bu konuda duyarlı olur.

Bu olumlu yaklaşımı nedeniyle Rotary kulübü  yöneticilerine  teşekkür etmek gerekir. Bu arada  ödül almaya hak kazanan iki fedakar esnafımız için de bu ödül doping  yapacak bundan sonraki çalışmalına moral verecektir .Buradan iki Edirne aşağı esnafımızı bir kez daha kutlamak istiyorum. Ben de naçizane olarak  bu konuyu gündeme getirdiğim, hatırlattığım için mutluluk duyuyorum.Bu tür ödüllerin dilerim diğer esnaflarımıza da teşvik olur.Onlar da bu yarışa katılır Edirne’nin tanıtımına destek sağlarlar.

27 Aralık günkü köşe yazımda  konu ile ilgili olarak yazım şöyle:

ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ ANLAYIŞIYLA OLMAZ.

Lafa gelindiğinde, Edirne’deki   tüm meslek kuruluşları Edirne’nin turizm açısından kalkınmasında  fikir birliği içinde.Bazı firma yetkilileri  ise  bu yönde fedakarlık yapma yerine sadece  laf üretiyor

Edirne’de turizm geliştiğinde  buna katkı yapan da yapmayan da  herkes nemalanacak. Esnaflarımızın  gelirler artacak.

Bu doğru da,  bunu sağlamak için  herkesin fedakarlık yapması lazım.Her nimetin  bir de külfeti vardır denilir. Yazımın başlığında  da belirttiğim gibi “ Armut piş ağzıma düş” mantığı ile  hiç çaba harcamadan şehrin tanıtımına katkı yapmadan turizmde gelişme olmaz.

Bu tarihi  kentin her platformda tanıtılması gerekir. Tüm esnaflarımız, odalarımız, borsa, bu   kentin gelişmesi için üzerlerine düşeni yapmalı.

Bakıyoruz, Edirne’de Ciğerci Bahri ve Aslanzade firması sahibi Arif Meriç  nerede bir etkinlik var onlar orada.

 Gittikleri yerlerde kendi firmalarını tanıtma yerine daha ziyade  Edirne’yi tanıtıyorlar. Oralarda Edirne’nin sesini  önemini duyuruyorlar .Onlar için Edirne kendi çıkarlarından önemli.

Bu etkinliklerinde kimseden yardım almıyor. Kendi imkanlarıyla büyük masraf yaparak Edirne tanıtımına katkı yapıyorlar.

Bu fedakar insanlar Edirne ismiyle anılır duruma geldiler.

Bizim esnaflarımız, işadamlarımız odalarımız da bu yönde benzer fedakarlığı göstermeleri gerekir.

Bir yıl geride kalıyor.Gazete sayfalarını tarayın hangi Edirne’de kuruluş Edirne tanıtımı için  onların gösterdiği özveriyi göstermiş.

Buna Edirne Turizm Müdürlüğü de dahil.

Hiç biri Edirne turizmi için yeterli çabayı harcamadı.Buna karşın  bazıları Edirne’ye gelen turist sayısı arttığında bunu kendi başarılarıymış gibi sunu böbürlendiler.

Beyler “ bal bal dendiğinde ağız tatlanmıyor. Edirne ekonomisinin gelişmesi için herkes elini taşın altına koymalı.

Resmi ve özel kuruluşlarımız, mahalli yöneticilerimiz bu yönde seferber olmalı.

Yaksa, bugün akın akın Kentimize gelen turistler yarın başka alternatif çıktığında  ilgisiz kalınıp bazıları turistleri yolunacak kaz gibi görürse Edirne turizmde yaya kalır.

Edirne turizminin gelişmesini sadece tarihi dokumuzla sınırlandıramayız. Bu güzelliklere kurum ve kuruluşlar olarak kendi fedakarlığımızı da katmalıyız.

Bu yeterince yapılmıyor.

Bırakınız yapılmasını bu konuda gayret gösteren Edirne’yi  ulusal televizyonlar dahil her alanda tanıtan insanlara cephe alanlar “bunu kendi çıkarı için yapıyor” diyenler var. Edirne’ye gelen turistler adrese teslim gelmiyor.

Tüm esnaflarımız bundan yararlanıyor. Sen bu kişilerin gayreti ile gelen turistlerden faydalanacak sonra da bu kişilere tavır alacaksın. Bu anlayışla bir yere varamazsınız.

 Olan Edirne’ye olur.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------                          

EDİRNE İÇİN  ÇALIŞANLAR ÖDÜLLENDİRİLMELİ

Edirne’nin kalkınması için gayret gösteren firma, yetkilileri  bu gayretleri özverileri karşılığında ödüllendirilmeli .

Bu ödül maddi anlamda değil, turizme katkı yapan kişiler kamuoyuna duyurulmalı,  Edirne sevgisini ön planda tutan  bu insanlar onara edilmeli

Bu  ödüllendirmede resmi makamlar ve mahalli yöneticilerimiz önderlik etmeli.

Edirne turizmine katkı yapan kişiler ödüllendirildiği zaman Edirne’nin gelişmesinde gayret göstermesi gerekenlerin akılları başına gelir onlar da bu tanıtım kervanına katılırlar.

Bu ödüllendirme bir anlamda onları da bu başarıya teşvik eder.

Bir yıl acı ve tatlı anılarıyla bitiyor.

Yıl sonunda resmi veya özel kurumların düzenleyeceği bir etkinlikle Edirne turizmine katkı yapan, kenti çeşitli platformlarda tanıtan firmalar plaketlerle ödüllendirilmeli ki, Hiçbir fedakarlığa  katlanmadan  Edirne’nin kaymağını yiyenler de  bundan ders alsınlar

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDİRNE SİYASETİNDE HER GÜN YENİ SENARYO

Mahalli seçimler yaklaştıkça Edirne siyasetinde yeni senaryolar yazılıyor. Bakıyorsunuz parti yöneticilerinin bir gün önce söyledikleri veya başkalarının ağzından duyurdukları haberle bir gün sonra yalanlanıyor. Özellikle İYİ Partinin CHP ile ittifakı konusu papatya falına döndü. Parti üst yöneticileri adına yapılan açıklamada Edirne’de CHP belediye başkan adayının desteklenmesi açıklamasına rağmen,İYİ Parti Edirne Milletvekili ve İl başkanı  böyle bir durumun olmadığı  Edirne seçimi konusunun parti  liderlerinin masasında olduğu, henüz bir anlaşma sağlanmadığı belirtiliyor.

Edirne milletvekili Orhan Çakırlar’ın ifadesine göre kendisi de dahil İl ve ilçe örgütleri Edirne’de kendi adaylarını çıkarmak istendiği  belirtiliyor.

Bu açıklamalardan sonra  çık işin içinden , bunların hangisi doğru. Bakıyoruz ilçelerde de bu konuda açıklanmış bir karar yok.Edirne’de seçim ittifakının kilitlenmesinin arkasında ne var? Genel Merkezlerin ittifakta ısrarına rağmen İYİ Parti neden Edirne’de belediye başkan adayını çıkarmada ısrar ediyor.Sanırım tüm bu soruların cevabını önümüzdeki günlerde alacağız.

-------------------------------------------------------------

BİR SENARYO DA SEDEFÇİ ADINA YAZILIYOR

Bugüne  kadar farklı partilerden belediye başkan adayı olacağı söylenen Eski CHP Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin bu kez Demokrat Parti’den Edirne  Belediye Başkan adayı olacağı söylentileri yaygınlaştı. İl Başkanı da bunu teyit ediyor. Hamdi Sedefçi’nin adaylığını eski demokrat parti’nin önde gelenlerinin de bu adaylığı desteklediği, bu konunun %99 çözümlendiğini belirtiyor.

Siyasette karar   yüzde yüz olmayınca netlik kazanmıyor. Hamdi Sedefçi’nin de bu yönde açıklaması da yok. Sadece  Sedefçi’nin  Ankara’ya gittiği daha sonra geri döndüğü ifade ediliyor. Görüşmelerde ne sonuç alında  bilmiyoruz. Yalnız  bu konu bana partinin Edirne’deki en yetkili kişisinin ağzından aktarıldı. Eğer yalansa ben onun yalancısıyım.

 Anlaşılan Edirne siyasetinde çalkantılar bir süre daha devam edeceğe benziyor. Bu arada ilçeler de de sular durulmuş değil. Enez ilçesinden görevi geri alınan Özkan Gönenç’in  CHP’den tekrar aday gösterilmesi diğer aday adaylarınca ve partililerce tepki ile karşılanmış. Bu ilçede CHP’nin 7  belediye başkan adayının başkan adaylığı beklentisi vardı. Bu küçük ilçede aday adaylarının çok olması tartışmalara neden olmuş. Partililer” Bunun en demokratik çözüm yolu  ilçede partililerin oyları ile belediye başkan adayının seçilmesi olmalıydı. O duruma kimsenin itirazı olmazdı” uyarısında bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.