Modern yaşamın yaygın hastalığı depresyonun, tüm dünya ülkelerinde insanlar arasında her geçen gün yaygınlaştığı, uzman doktorlar tarafından belirtiliyor.

            Geçtiğimiz Pazar günü bir sosyal medya kanalında yayınlanan ve büyük ilgi toplayan bir programa konuk edilen, Dr. Ramazan Kaan Kurtoğlu depresyon hastalığı konusunda okuyucularımızın büyük ilgisini çekecek iddialar ortaya koydu. Dr. Kurtoğlu bu hastalık konusunda verdiği bilgilerde; depresyonun dünyada en yaygın hastalıkların başında geldiğini, bu nedenle de depresyon ilaçlarının kullanımında büyük bir patlama yaşandığını büyük bir önemle belirtti.

            Dr. Ramazan Kaan Kurtoğlu proğramdaki konuşmasında; ABD’den Türkiye’ye yeni döndüğünü, konu ile ilgili olarak orada yapılan bilimsel toplantılara birçok defa katıldığını ve  topantılarda bu konuda hiç de iç açıcı olmayan bilimsel verilerin ortaya konulduğunu gördüğünü söyledi.

            Dr. Kurtoğlu dünyada 30 milyondan fazla depresyon hastası bulunduğunu, bunların ise yıllık 600 milyon kutu ilaç kullandıklarını, bu miktarın ise ilaç şirketlerine yılda 500 trilyon dolar kazandırarak onları zengin ettiğini iddia etti.

            Aslında kullanılan depresyon ilaçlarının beyinde azalmış olan ve mutluluk hormonu olarak isimlendirilen ‘’Seretonin’’ maddesini yükselttiğini söyledi. Depresyon ilaçlarının sürekli kullanılarak, beyindeki seretoninin yükselerek, tavan yapmasına neden olduğunu, daha sonra ise seretoninin hızla düşerek dibe vurduğunu öne süren Dr. Ramazan Kaan Kurtoğlu, bundan sonra ise hastalarda vahim olaylar yaşandığını ve intiharlar başladığını söyledi.

            Dr. Kurtoğlu izleyicilere bu konudaki bilgilendirmesini sürdürerek;  intihar olaylarını önlemek amacı ile, doktorların hastalarda ilaç tedavisinden çok, psikologlar aracığı ile uygulanacak ilaçsız tedavinin daha doğru olacağını söyledi.

            HAVADAN ALÜMİNYUM

            TOZU PÜSKÜRTÜLÜYOR

            Dr. Ramazan Kaan Kurtoğlu, bu konuda öne sürdüğü iddialarında daha da ileriye giderek; bazı büyük devletlerin uçaklarının semalarımızdan geçerken havaya alüminyum tozu püskürttüklerini, yağışlarla yere inen bu tozların da insanlarda depresyon hastalığını tetiklediğini, bilim adamlarının açıkladıklarını belirtti.

            ANADOLU’YU KONTROL EDEN

            DÜNYAYI DENETLER

            Diğer taraftan bilim adamı tıp konusundaki bilimsel açıklamalarının yanında, Türkiye’’nin bugünkü gündeminde önemli bir yer tutan bazı siyasi sorulara cevaben şunları söyledi:

            ‘’Bugün Türkiye’de yaşanan kaosun en birinci sorumlusu bazı dış güçlerdir. Bu dış siyaset  ve bilim adamları,Anadolu’ya hakim olmanın, Avrupa ve Orta Doğu’ya hakim olmakla eşdeğer olduğunu açık açık söylüyorlar. Güneydoğu’da meydana gelen olayları dış güçler tetikliyor.

            Yine Avrupa’nın Türkiye üzerindeki emellerini ortaya koyan şu sözleri, hiç aklımızdan çıkarmamalıyız.

            ‘’Türkiye Türklere bırakılamayacak kadar güzel bir ülke. Onları tekrar geldikleri yerlere göndermeliyiz.’’ diyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.