Dünyanın başına bela olan Korona Virüsü ile ilgili birçok ülke gibi Türkiye de önemli tedbirleri uygulamaya koydu.

Devlet olarak alınan kararların İlde uygulanması konusunda özverili bir çalışma temposu sergileniyor.

Vali ve Daire Amirlerinden oluşan heyet çalışmaların en yararlı biçimde hayata geçmesi konusunda azami dikkat ve özverili çalışmalar sergiliyorlar

Buna ilave olarak Belediye de çok önemli çalışmalar ortaya koyarak vatandaşların bu konuda karşılaşabilecekleri olumsuzlukları önlemek adına büyük ve özverili görev yapıyor.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Balkan ülkelerinde de corona virüsü vakalarının yaşanması nedeniyle her yıl düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin ertelendiğini açıkladı.

Gürkan, kentte halk sağlığı ekipleri tarafından dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini,Karaağaç Mahallesinden başlayan çalışmaların Camiler,Okullar,halkın yoğun yaşadığı yerler başta olmak üzere kentte toplu ulaşımı sağlayan minibüsler ve taksilerin tamamının dezenfekte edildiğini ifade ederek toplu yaşamın yoğun olduğu alanlara el dezenfektan makineleri yerleştirilmeye başlandığını dile getirdi.

Edirnemizde şu an için yapılması gerekenler ve alınması gereken tedbirler anında ve yeterli derecede hayata geçiriliyor.

Aslında sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda etkin olmaları gerekir.

Bu önemli sorumluluğu sadece Valilik ve Belediyenin sırtında bırakmak doğru bir düşünce olamaz.

Herkes üzerine düşen ve kapasitesi dahilinde birşeyler yapmalıdır.

Karıncanın ateşi söndürmek için su taşıması gibi.

Bakın Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, yaptığı açıklamada, "Ülkemizde görülen koronavirüsü ile ilgili esnafımızın ve müşterilerimizin sağlığını etkilememesi için Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası olarak esnafımıza anti bakteriyel ürün dağıtımı yaptıklarını belirterek, “Halkımızın kalabalık olan yerlerden uzak durmaları tavsiye edilirken alışverişlerini en yakın esnaftan yapmaları da alınması gereken önlem olarak düşünülmeli”demiş.

Aslında yaptığı iş dişe dokunur gibi bir eylem değil elbette ama niyet olarak güzel ve örnek.

Yoksa Bakkallar Odası Edirnedeki esnafların tümüne böyle bir dağıtım gerçekleştirmiş olsa yıllık bütçesi yetmez.

Ama iki Koli ürün alıp belli sayıda esnafa dağıtmış olması bile karıncanın niyetine ulaşır yinede.

Birde Basına demeç vermeyi çok seven bir Başkan olarak ta kamu oyu ile paylaşımınıda sağlayınca yapılan eylem takdir toplayan bir hal almış.

Gösteriş meraklısı demeyin sakın.

Yani herkesin taşın altına elini sokmasında yarar var demek istiyorum.

İnşallah bu beladan tez zamanda kurtuluruz da hayat normal yaşama döner.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.