Akşamın ak saçında yarının zorlu ekmeği

Varoşlarda kent örümcekleri ağ örer

Aklımda güncel ve yarım uçuşlu düşler

Yoksulluğun sessizliğine yuvalanan onur kuşları

İpi gerdikçe geren yüzü yok adamlar

Fırınlar birer birer öksürürken rüzgarlı

Aksi seda mı gördüm, geçmişte kalan yıllar

Yaşamın yamalı sırtında her gün aynı giysiler

Burjuva sesleniyor sana paslı diliyle

Koptu kopacak tufan en ince yerinden

İşte yine burnumun dibinde son ören

Mikrop kapmış bir sevda geçiyor üzerimden

Dikiş tutmaz aramızda bozuk makineler

Bir tambur sesiyle inler durur eşdeğer

N.T

Dünya yine karmakarışık… Ortadoğu kazanı fokur fokur. Katil terör örgütleri durmadan ve acımadan insanları kesiyor, canlı gömüyor.

Hindistan Pakistan ezelden beri iç karışıklıkların odağı konumunda. Irak ve Suriye uzun süredir, diken üstünde.,Orada da iç savaş bitmek bilmiyor. İki kanat son günlerde uzlaşmak yolunda ama nereye doğru, belli değil, kim ya da kimin için o da belli değil. Bir yine ve yeniden kuyruksuz uçurtmayı andıran görüntüler…

Savaşın kızıl alevleri hala ensemizde Irak ve Suriye’den can havliyle kaçanlar ülkemizi ve sınırlarımızı zorlamakta, ve Karışıklıklara neden olmakta. Toplumsal olaylar sık sık görülmekte, sığınmacılar hem giderek yayılmakta hem de sorun üstüne sorun çıkartmakta.

Artık “din kardeşliği” kavramı da önemini yitirdi. Onun yerine “insan kardeşliği” kazanır belki dedik ama kime?. Çünkü, artık Müslüman müslümanı yok etme yolunda. Hem de ve ne yazık ki “Tanrı adına”, yanılmıyorsam.

İç sorunlar Okulların açılmasıyla başladı. Nerde? Bilinen yerlerde. Okul yakmak ne demek? Çocuklar bu durumda ne yapacak? Karışıklıkların çocukları da olumsuz yönde etkileyebileceği düşünülmez mi? Bunlar yani bu işi yapanlar terörist değilmiş; utanmadan bunu b,ile söylediler. Kırk bin kişinin yaşamını yitirmesinden kim sorumlu öyleyse? Katiller neredeyse “sayın” oldu oluyor..Katilden medet ummak yakışır mı devlete? Ki, böyle bir şey dünyada bile görülmüş değildir.

Okul yakan geleceğini yakıyor biline. Pek anılmayan bir deyişi anımsadım şimdi: “Bir okul açmak, bin hapishane kapamaktır…,

15 Temmuz darbe girişimi bir çok şeyi altüst etti. Tutuklamalar, işten çıkarmalar… sürmekte. Yetmiyormuş gibi bir de Suriye topraklarında IŞİT avı. Koridor açma girişimleri..

Yarınlar ne getirecek, ne götürecek? Ömrü olan görecek belki de yaşayacak. 2. Dünya Savaşı ve yaşanan kıtlık günleri aklıma geliyor da!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.