31 Mart seçimlerini de geride bırakarak derin bir OH çektik.

Seçimler her zaman stresli günlerin yaşandığı, insanların birbirine rakip olduğu ve her türlü olumlu olumsuz sözlemlerin dile getirildiği süreçler olması bakımından değişik ortamlardır.

Küçük bir İlde yaşıyor olmamızın avantajı ile büyük illere göre daha rahat ve huzurlu bir seçim dönemi yaşadığımızı söylesek de yine de seçim heyecanı yordu herkesi.

Seçende seçilende stres yaşıyor aslında.

Tabiî ki seçilenlerin heyecan ve mücadelesi farklı oluyor.

Edirne’mizde her seçimde olduğu gibi hiçbir nahoş olaya şahit olmadan, kimsenin birbiri ile ağız dalaşına dahi girmeden geçen bir seçim süreci yaşandığı için şanslı insanlar olduğumuzu kabul etmek zorundayız.

Edirne, başından bu yana söylenen iki favori partiye mensup adayların yarışına sahne oldu bu seçimde de.

CHP li Başkan Adayı Recep Gürkan ile yarışa giren Millet İttifakı ve Ak Partili aday Koray Uymaz ile Belediye Başkanlığını kazanmak isteyen Cumhur İttifakının yarışında Edirneli seçmenin ikaz kabul edilmesi gereken sonuçlara tanık olduk.

Siyasette var olduğu kabul edilen bir kural gereği oy kaybeden ve görmesi beklenen ilgi ve teveccühü göremeyen parti ve adaylarına seçmenin bir ikazı var demektir.

Tabiî ki bunda seçimlere katılımın azlığının önemi çok büyüktür.

En büyük ikazlardan biri de seçimlerde oy kullanmamakla gerçekleşir.

Adayına kızan darılan insanlar başka bir partiye de oy vermeyi içine sindiremediği için oy kullanmaya gitmezler ve tercih yapmazlar.

Bu bir ikazdır.

Edirne’de 118 bin 952 seçmen var Pazar günü bunların 97 bin 194 kişisi oy kullanmış.

Geriye 21 bin 758 kişi oy kullanmamış yani sandığa gitmemiş.

Düşünebiliyor musunuz? Büyük bir eksiklik bana göre.

Siyasiler bundan bir ders çıkarmalı ve bu insanların sorunları nedir, neden vatandaşlık hakkını kullanmamıştır, kızgınlığı kırgınlığı nedendir? Bunları araştırıp açığa çıkarmalıdırlar.

İkinci husus bazı adayların Meclis listeleri kendinden fazla, bazılarında ise noksan oy almışlardır.

Bununda irdelenmesinde ve araştırılmasında siyasetten yarar vardır.

Belediye Başkanlığını yeniden kazanan Başkan Recep Gürkan dünkü basın toplantısında bütün bu olumsuz durumları araştırıp inceledikten sonra telafisi konusunda çalışmalar yapacağını söyledi zaten.

İl Başkanı Fevzi Pekcanlıda ayni şekilde bu konunun üzerinde duracaklarını ve seçmenin verdiği masajları anladıklarını ifade etti İyi Parti İl Başkanı Ekrem Demir ile birlikte.

İlçelere bakacak olursak; Ak Parti Güneyde Enez, İpsala ve Meriç’i kaybederken, Havsa, Keşan ve Lalapaşa’yı kazanan parti oldu.

Keşan’da itirazların sonuçları henüz belli olmadı tabiî ki.

Seçim sürecinde Merkez başta olmak üzere tüm İlçelerimiz ile ilgili bilgiler vermeye çalıştım köşe yazılarımda.

Keşan İlçesinde mevcut Başkan Mehmet Özcan’ın aday gösterilmeyişi sonrasında Ak Parti adayı Mustafa Helvacıoğlu gibi tanınan ve çevresi geniş olan biri ile mücadele edecek kişinin Eğitimci de olan Mustafa Bezbaş olabileceğini yazmıştım.

Bunu söylerken kendi düşüncelerimden çok partililerin görüş ve düşüncelerinden yararlanmıştım.

Elbette geçmişte yapılan ön seçimlerde bu kardeşimizin başarısını ve aldığı oyların miktarını bilenlerdenim.

CHP içinde iyi bir yere sahip sevilen bir insan olarak anılıyor Keşan’da ve birçok partili iki Mustafa’nın yarışması gerektiğini belirtmişti Sosyal Medya hesaplarında.

Pişmiş aşa su katmak gibi olmasın ama şayet bu gerçekleşmiş olsaydı şu anda 11 oyun hesabı ile uğraşılmamış olurdu.

Buda benim görüş ve düşüncem tabiî ki..

SİYASETE DEVAM EDECEĞİZ..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.