70 yıllık, CHP'li

90 yaşında olan ve 70 yıldan bu yana CHP üyesi olan Tahsin Çevik, o zaman aldığı partiye üye kartını yanından eksik etmediğini, bunun kendisine moral aşıladığını, onur verdiğini söyledi.

70 yıllık, CHP'li

90 yaşında olan ve 70 yıldan bu yana CHP üyesi olan Tahsin Çevik, o zaman aldığı partiye üye kartını yanından eksik etmediğini, bunun kendisine moral aşıladığını, onur verdiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Kasım 2017 Pazartesi 10:17
70 yıllık, CHP'li

Şu anda  Edirne'de ikamet  eden Uzunköprü ilçesi Balabanköy   1927  yılı doğumlu  Tahsin Çevik 70 yıldan bu yana  CHP üyesi. Uzunköprü ilçesinde 1947 yılında  Cumhuriyet Halk Parti'ye üye olan Çevik, şu anda  yaşayan  en eski partililer arasında. 
Sayıları çok azalan  parti üyelerinden  biri. Nüfusta yazılırken  bir yaş küçük olarak yazılmış. Aslında doğum yılı 1928 değil 1927. Bugün tam doksan yaşında .  CHP'nin Edirne'deki  yeni binasının açılış törenine katılan, açılışı yapan   CHP Genel Başkan  Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmek için tören alanına  geldiğini belirten Çevik, bugün  90 yaşında olmasına karşın eşi vefat ettiği için her işini kendi görüyor, rahatlıkla gezip dolaşıyor kimseye muhtaç olmuyor.
CHP'nin  bu ülkenin kurtuluşunu sağlayan demokrasiyi getiren  bir partili olmanın ayrı bir ayrıcalığının olduğunu, 70 yıl süreyle  bu onuru şerefle taşıdığını belirten  Tahsin Çevik, “ Ben her zaman  partiye üye olduğum bu  belgeyi tıpkı nüfus cüzdanı gibi Celtabet yanımda taşırım, bu bana moral verir , o günleri hatırlarım. CHP'nin  ülkeyi ne zorluklardan kurtardığına ben şahit oldum. İkinci Dünya Savaşı'nda  tüm tahriklere ve baskılara rağmen  rahmetli İnönü  ülkemizi savaşa sokmadı. Belki o yıllarda zorluk yaşadık fakat ülkemiz savaşa girmedi. O savaşa girenler ne duruma düştü biliniyor.” dedi
“KILIÇDAROĞLU'NU  RAHMETLİ İNÖNÜ'YE BENZETİYORUM”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu  rahmetli  İsmet İnönü'ye  benzettiğini  belirten  Çevik. “İnönü'yü  defalarca görme imkanım oldu, o da  tıpkı Kılıçdaroğılu gibi alçak boylu fakat enerji dolu bir insandı. Genel Başkanımız  da öyle. Eğer o azim ve kararlılık olmasa  Ankara- İstanbul arasındaki yolu yürüyerek  tamamlayabilir miydi. Ben insan ömrünü aşan bir zamanın parti üyesiyim. Partili  kardeşlerime tavsiyem şu, aralarındaki gereksiz tartışmaları  bırakıp  partilerinin başarısı için çalışsınlar enerjilerini oraya harcasınlar. Ülkemiz kötüye gidiyor, hayat pahalılığı dayanılmaz boyutta çevremiz düşmanlarla dolu. Bu ülke kolay kazanılmadı. Bunun bilincinde olarak hareket etsinler. Parti ilkelerini  herkese anlatsınlar. Bu sağlanırsa  gezlerim kapanmadan partimin iktidar olacağını göreceğim. Temennim bu “ dedi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.