“ALINAN KARARLARA UYULMALI”

Edirne Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Elmas Aslan, üretici pazarındaki bazı kadınların Kurtuluş Bayramına katılmamalarını doğru bulmadıklarını, tüm üretici kadınların alınan kararlara uyması gerektiğini söyledi.

“ALINAN KARARLARA UYULMALI”

Edirne Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Elmas Aslan, üretici pazarındaki bazı kadınların Kurtuluş Bayramına katılmamalarını doğru bulmadıklarını, tüm üretici kadınların alınan kararlara uyması gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Aralık 2017 Salı 10:12
“ALINAN KARARLARA UYULMALI”

    Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan yaptığı açıklamada, üretici pazarının her geçen gün daha iyi konuma gelmesi için gayret gösterdiklerini,  bu düzeni bozmak isteyenlerle el birliği ile mücadele edeceklerini belirterek şunları söyledi; “ Biz bu pazarı faaliyete geçireli  üç sene oldu. Üretici pazarını bizlere sağlayanlara,Belediye Başkanımıza, ETSO yetkililerimize teşekkürü borç biliyorum. Kültür Müdürlüğümüz bize Edirne'nin kurtuluş günü olan 25 Kasım törenlerine katılmamız konusunda teklifte bulundu Biz de törene katılacağımızı bildirdik. Kurtuluş Bayramı bizim en büyük bayramımızdır. Bu   kurtuluş töreninden geçmek  bizlere onur verir. Bizler de üretici bayanlar olarak “bizler de bayramda varız “demek istedik. Ona göre hazırlıklarımızı yaptık. Köy kadınlarımız  “bizler de ürettiklerimizi pazarlıyor ve böyle mutlu güne katılıyoruz” demek istediler. Bu bayrama katılmaları için kadınlarımızın tamamına mesaj gönderdik, bayrama katılmalarını istedik. Kadınlarımızın bu Kurtuluş Bayramına  tamamının  katılmaları gerekiyordu. Nasıl ki her pazar bu üretici pazarına katılıyorsak, bir vergi ödemeden ürünlerimizi satıyorsak,  kadınlarımızın   böyle bir törende olması gerektiğine inandık. Kurtuluş Bayramı  törenine katılacağımızı söylediğimde, Belediye Başkanımız ETSO Başkanımız ve Ticaret Borsası Başkanımız çok mutlu oldular. Bilindiği gibi pazarımız her geçen gün daha düzenli oluyor. Burada satılan malların fiyatları üzerinde, bu etiketlerin üzerinde bu pazarı sağlayanların logosu bulunuyor. Bu durum alıcılar için güven vericidir.  Böyle güvenli ortam altında olan bir pazarda  satış yapma imkanı bulan kadınlarımız  bizleri  verdiği karara uyma zorunluluğu olmalıdır. 
Bu arada önemli mazereti olanlara sözümüz olamaz. Törene katılan kadınlarımızdan ve köylülerimizden çok takdir aldık. Onlar yıllar öncesi bayram günlerini hatırladılar. Ellerinde Türk bayrakları ile köylü kadınlarımız “ biz de burada varız” dediler.
TÖRENE 40 KADINIMIZ KATILDI
Kurtuluş Bayramı törenine üretici pazarından 40 kadının katıldığını belirten Aslan, “ Bizim pazarda 128 mevcudumuz bulunmaktadır. Törene katılmayan bayanlarımız “hastayız, hastaneye gittik, cenazemiz var” gibi gerekçelerle katılmadıklarını söylediler. Cenazeler için sözümüz olamaz böyle günlerde birlikte olmamız gerekir. Pasgol Bu tür mazeretlere katılıyorum. Katılmayan kadınlarımızın yüzde seksenini anlamadım, anlayamadım gibi sebepleri ileri sürdüler. Biz tüm arkadaşlarımıza bildirdik. Pazar günleri erken saatlerde her ne koşullarda olursa olsun buraya, pazar yerine malını pazarlamak için gelen, burada yapılan ticarette hiçbir vergi ödemeyen kadınlarımız o pazar günü baktığımızda tamamı buraya geldiler. Beton üzerinde akşama kadar burada kaldılar. Ben burada tekrar belirtiyorum,   bizler kadın girişimcilerimizi temsil ediyoruz. Benim kendi kuruluşum olan Aslan Ticarete katılmaları konusunda zorunluluk olamaz. 
   Böyle milli bir bayramda  kadın girişimcilerimizin katılmaması bizleri çok üzdü . Bu konuya hassas olduğumu belirtmek isterim.      Kadınlarımızın bundan sonra birlikte yapacağımız etkinliklere daha duyarlı ve sorumluluk içinde davranmalarını bekliyorum.”  Şeklinde değerlendirmede bulundu.
Daha sonra konuşan Edirne merkez Karayusuf Köyü üreticilerinden İzzet Baybüre “Törene katılmayanların soruna “ biz gitmesek de olur “ şeklinde yaklaştıklarını belirterek; “ Bizim de burada tezgahımız var.  Biz de ailecek mallarımızı pazarlıyoruz. Buraya gelmeyenlerin yüz kişiden anca birkaç kişinin geçerli mazereti olabilir. Bunlar da biz olmasak da olur diye katılmadılar. Elmas başkan pazarı kurduğunda “ ben olmasam da pazar kurulur” demedi. Bu pazarı kurmak için gurubu ile mücadele verdi ve bu duruma geldi.
Başkan da o zaman “ ben olmasam da pazar kurulur” diye soruna yaklaşsaydı bugün bu pazar olmazdı. Bizler üreteciler olarak yöneticilerin aldıkları kararlara uymak zorundayız. Bundan böyle alınacak kararlara uyarak yönetimin arkasında olduğumuzu kanıtlayacağız.
Buna yaptığımız zaman daha güçlü hale geliriz. Köylülerimiz hayvanını gerektiğinde yaşlısını çocuğunu ve hastasını bırakarak pazar kazanmak için yılın 52 günü pazara geliyorsa; yılın bir günü kurtuluş törenine katılmamak olamaz. Biz her zaman yönetimin arkasında olacağız” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.