“Amatör fotoğrafçılar her zaman desteklenmeli”

Türkiye'nin tanınmış usta fotoğraf sanatçılarından Muhsin Divan, EFSED'in daveti ile kente gelerek fotoğraf severlerle buluştu.

“Amatör fotoğrafçılar her zaman desteklenmeli”

Türkiye'nin tanınmış usta fotoğraf sanatçılarından Muhsin Divan, EFSED'in daveti ile kente gelerek fotoğraf severlerle buluştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Aralık 2017 Salı 10:04
“Amatör fotoğrafçılar  her zaman desteklenmeli”

    Edirne Fotoğraf Sevdalıları Derneği (EFSED)'nin daveti üzerine kente gelen fotoğraf sanatçısı Muhsin Divan, Foto Kafe'de fotoğrafa gönül verenlerle bir araya geldi. Türkiye'nin birçok şehrinde fotoğraf buluşmaları gerçekleştiren Muhsin Divan, fotoğrafın 150 yıllık tarihine dair ışık tutan konularında bilgilendirmelerde bulundu.
      “FOTOĞRAF SANATI EMEKLE AŞAMASINDA”
     Edebiyat, resim, heykel gibi diğer sanat dallarının hemen hemen 5 bin yıllık tarihleri olduğunu ancak fotoğrafın günümüzde henüz 150 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Divan, “Fotoğraf sanatı henüz emekle aşamasında. Aslında bizler ve sizler çok şanslıyız. Ölmeden önce okunması gereken 100 kitap ya da görülmesi gereken tablo şu an varken, fotoğraf konusunda henüz yolun çok başındayız. Belki de aranızdan bir amatör fotoğrafçı öyle bir kare çekecek ki tüm dünya tarafında kabul gören bir fotoğrafa imza atacak” dedi.
    “SANAT ÖZGÜR OLMALI Kİ GELİŞEBİLSİN”
    Divan, fotoğrafın bir sonuç olduğunu ve hangi teknik aşamalardan geçirildiği ya da çeken tarafından nasıl elde edildiğinin hiçbir önemi Betgaranti olmadığına değinerek, “Kimse Leonardo Da Vinci'ye kimyasal mı? Pastel boya mı? Kullandı diye sormadı. Ya da Michelangelo'ya heykeltıraşı için kimse teknik sorular sormadı. Fotoğraf da böyle bir şey sonuç odaklandı. Kimse teknik müdahale var şeklinde eleştirmemeli. Sanat dalları özgür olmalı ki gelişebilsin” ifadelerini kullandı.
    “AMATÖR FOTOĞRAFÇILAR HER ZAMAN DESTEKLENMELİ”
    Fotoğraf camiasında isim yapmış usta fotoğrafçılara da seslenen Divan, “Kendilerini ünlü yapan amatör fotoğrafçıların ayaklarına kadar gelip, bilgilerini aktarmaya mecburdurlar, benden söylemesi. Sizler davet edin eğer gelmezlerse bana bildirin hepsini ifşa edeceğim. Amatör fotoğrafçılar her zaman desteklenmeli” dedi.
    Slayt gösteri ve sunumunun ardından gecenin sonunda EFSED Yönetim Kurulu Başkanı Enver Aydın tarafından Divan'a, gecenin anısında plaket ve kentin kadim lezzetleri olan badem ezmesi ve kurabiye takdim etti. Geceye EFSED ve EFOD üyelerinin yanı sıra üniversiteli amatör fotoğrafçılar da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.