Basına ulaşım ücretsiz

Edirne'de Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen basın kartı taşıyan basın mensupları toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacak.

Basına ulaşım ücretsiz

Edirne'de Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen basın kartı taşıyan basın mensupları toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Ekim 2017 Cuma 10:12
Basına ulaşım ücretsiz

    Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Savaş, 2002 yılında alınan bir Bakanlar Kurulu kararıyla basın kartı taşıyan gazetecilere toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacağını, Edirne Belediyesi'nin de bu kararı uygulayacağını söyledi.
    Savaş konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Güneydoğu Avrupa Gazeteciler ve Edirne Gazeteciler Derneği'nin Edirne Belediyesine ortaklaşa yaptığı başvuruda Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden verilen sarı basın kartlarının, 21 Şubat 2002 tarih ve 24678 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 2002/3700 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla, devlet, belediye, özel idare ve köylerin veya bunlara bağlı Totobo kuruluşların şehir içinde veya dışında işlettikleri taşıtlardan ücretsiz yararlanma hakları olduğunu belirterek bu konuda bir düzenleme yapılmasını istedik.
    Edirne Belediyesi de bu konuda olumlu cevap verdi. Buna göre; Başbakanlık Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Basın Kartı” sahibi olan üyelerimiz; basın kimlik kartı (aslının ibrazı) fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi (TC kimlik nolu aslının ibrazı), bir adet renkli vesikalık fotoğraf ile (son 6 ay içinde çekilmiş) ETUS Halkla İlişkiler Bürosuna başvurmaları takdirde kendilerine 'Ücretsiz Seyahat Kartı' düzenlenecektir.Bu kartlar kişiye özel olacak, başkaları tarafından kullanılamayacak. Kartta günlük biniş sınırlaması olmayacak.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.