BİLDİŞ: “ÜYE SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş derneğin çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Bildiş, üye sayılarının her geçen gün arttığını söyledi.

BİLDİŞ: “ÜYE SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş derneğin çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Bildiş, üye sayılarının her geçen gün arttığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Kasım 2017 Perşembe 10:19
BİLDİŞ: “ÜYE SAYIMIZ  HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

    Dernek binasında dernek hakkında bilgi veren Başkan Bildiş,”Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şubesi olarak, kanunla kurulmuş dört dernekten bir tanesiyiz. Bir tanesi Şehitler Derneği diğeri Gaziler Derneği,  Türkiye Emekli Subaylar Derneği ile Emekli Astsubaylar Derneği'dir. Bunların arasında kanunla kurulan özel derneklerden birisiyiz.” dedi.
    AMACIMIZ MESLEKTAŞLAR ARASINDA BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK
     Derneğin amacının emekli astsubaylar arasında birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu belirten Bildiş, “Derneğimizin amacını, emekli olmuş astsubay ve ailelerinin birlikteliğini sağlamak askerlik anılarını ve bağlarını yaşatmak sosyal ve kültürel faaliyetlerde birbirine destek vermek olarak özetleyebiliriz. Derneğimiz faaliyet olarak önemli günlerde örneğin bizim Emekli Astsubaylar Derneğinin kuruluş yıldönümü olarak 17 Ekim aynı zamanda Dünya Astsubaylar Günü olarak kutlama çalışmalarımız devam ediyor. Bu de bu yıldönümü günlerde kutlamayı yapıyoruz. Bu sene çok güzel ve anlamlı bir etkinliğimiz oldu Atatürk Anıtına çelenk koyduk. Bu tarihin Muharrem ayına denk gelmesi nedeniyle aşure dağıtımımız oldu. Belediyeden sağladığımız otobüsle bütün ailelerimizi Edirne turu attırdık. Akşam da yemek etkinliğinde bir araya geldik. Böyle üyelerimizin birlikte olmasını sağlayacak etkinlikleri her ay kadın kollarımızın faaliyeti olarak bu etkinliği sürdürmeye çalışıyoruz. Bu arada belli zamanlarda da kültürel geziler, yemek, eğlence ve bizleri bir araya getirecek etkinlikler yapıyoruz.” dedi.
    MESLEKTAŞLARIMIZI DERNEĞE ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUZ
     Emekli olan Edirne'de ikamet eden astsubay arkadaşlarını derneğe üye olmaya davet eden Bildiş, “ Meslektaşlarımıza çağrımız şudur: Her astsubay için gereken yuva derneğimizdir. Meslektaşlarımızın emeklilik sonrası yaşamlarında kendilerinin bir yere ait olmasını sağlamak bu arada sosyal dayanışmayı sağlamak, mesleki hatıralarını taze tutmak açısından bunu zaruri görüyoruz. Emekli olan Astsubay arkadaşlarımız emeklilik dilekçelerini verdikten sonra gidecekleri yer bizim derneğimiz olmalıdır. Arkadaşlarımız bir yere ait olmanın değerini aramıza katıldıktan sonra daha iyi hissediyorlar. Daha önceleri belki de önyargılı yaklaşanlar olabiliyor. Bir dernek bize ne verebilir, anlayışında olanlar aramıza katıldıktan sonra değerini anlıyorlar. Bizim ortak paydamız astsubay olmak. Bizim meslekte statü farklılıklarından kaynaklanan ayrımların sosyal yaşamdaki Nakitbahis farklılıklardan mahrum kaldığımız haklarımız var. Bunları elde etmek için güç birliği yapmamız lazım.  Bunu yasalara bağlı olarak gerçekleştirmek istiyoruz. Silahlı Kuvvetlerde hiçbir kurumun rütbesini ve makamını yıpratmadan sadece özlük haklarımızı kapsayan haklarımızı elde etmek için de birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor” dedi.
    “VATAN, BAYRAK VE ATATÜRK SEVGİSİ HERŞEYDEN ÖNCE GELİR”
    Kendileri için vatan, bayrak ve Atatürk sevgisinin her şeyden önce geldiğini ifade eden Aydın Bildiş, “ Bu faaliyete başladığımızda eşlerimizden yoğun bir talep geldi. Derneğimizde bayan üye sayımız gün geçtikçe artıyor. Biz bayanları şu anda kadın faaliyetleri kapsamında bir araya getirmeye çalışıyoruz fakat önümüzdeki dönemlerde sivil toplum olmanın getirdiği sorumlulukları özellikle bayanlar üzerinden yürütme gibi bir amacımız var. Bunlar arasında huzurevi ziyareti, kimsesiz çocukları giydirme, yardımda bulunma. Özellikle toplumsal konularda bayanların bulunması gereken her yerde olacak şekilde örgütleme faaliyetlerimiz olacaktır. Bizler için vatan, bayrak ve Atatürk sevgisi her şeyden önce gelir. Bu konuda taviz vermeyiz. Biz her türlü fikre açığız.” dedi
    “VATAN MİLLET SEVDALISI HERKESE KAPIMIZ AÇIKTIR”
     Vatan millet ve Edirne sevdalısı olan herkese kapılarının açık olduğunu belirten Bildiş,” Yerimiz Mithat Paşa Mahallesi Balıkpazarı Caddesi Atlı İş Merkezi No.48'de  faaliyetimiz sürüyor. Vatan millet bütünlüğüne bayrağa ters bakanlara ise kapımız kapalıdır. Adımız ne kadar askeri dernek de olsak biz bir sivil toplum kuruluşuyuz. Askerleri bir araya getirmeden öte kamu yararına çalışan bir dernek olmamız nedeniyle Sivil yaşamın her alanında dernek olarak var olmayı hedefliyoruz. Bu yolda da çalışmalarımız devam ediyor. Üye sayısı bakımından Edirne içinde en güçlü dernek olma yolunda ilerliyoruz. Şu anda üye sayımız iki yüzlere ulaştı. Biz kamu yaranına dernek olma sorumluluğu içinde hareket ediyoruz. Bu arada Edirne'de gazi Astsubay ve uzman kardeşlerimize yönelik saldırıyı da nefretle kınadığımızı belirtmek isterim.” dedi  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.