ÇEVREYİ KİRLETMEYEN SANAYİ

Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, illerinde bulunan Kızılcıkdere Semti'ndeki organize sanayinin, çevreyi kirletmeyen sanayi kuruluşlarına hizmet ettiğini ifade etti.

ÇEVREYİ KİRLETMEYEN SANAYİ

Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, illerinde bulunan Kızılcıkdere Semti'ndeki organize sanayinin, çevreyi kirletmeyen sanayi kuruluşlarına hizmet ettiğini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Kasım 2017 Çarşamba 10:08
ÇEVREYİ  KİRLETMEYEN  SANAYİ

    Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, belediye çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kırklareli 2 Organize Sanayi Bölgemizde 4 bin 500 kişi çalışıyor. İlimizde iki organize sanayimiz var. Bunlardan ikisi de hizmete girmiş durumda.  Bunlara ek olarak Kızılcıkdere Semti'ndeki organize sanayi çevreyi kirletmeyen, sanayi kuruluşlarına hizmet ediyor. Organize sanayi olarak bulunduğu bölgede sürekli genişleyen bir yapı konumunda.” dedi
    ORTAK TAVIRLAR BU KARAR ALINDI
    Kırklareli ilinde belediye ve valiliğin ortak tavır alarak çevreyi kirletmeyen sanayi konusunda mutabakata vardığını belirten Gider, “İlimizde bu tür toplumu ilgilendiren kararlar ortak akılla alınıyor. Son zamanlarda mangan sorunu yaşadık. Belediye Başkanımız Mehmet Kesimoğlu suyun kalitesini iyileştirme anlamında bir çalışma başlattı. Bunlardan biri Şeytandere Barajı'nda üstten su alarak, dubalandırma sistemiyle barajın üstünden su alarak terfi istasyonuna oradan su ilave edilecek. Bu çalışmalar hızlı bir şekilde gelecek senenin planlarına bakanlık düzeyinde kabulünü sağladık. Önümüzdeki yılın haziran ayında mangan sorunun halletmiş olacağız. Bilindiği gibi mangan toprağın ve suyun oluşturduğu farklı bir kirlenme olayıdır. Aslında yer altı sularında da böyle mangan sorunu var. Topraktan üreyen bu madde havaların ısınmasıyla birlikte harekete geçiyor. İçme suyunda musluklar açıldığında suda kahverengi bir görüntü oluşuyor. Bunun aslında sağlık açısından içmede bir zararı yok. Suyun rengini gördüğünüzde zannedilir ki batak su geliyor. Bunu önlemek için barajın üstünden oksijenli sudan ilk 6 metreden aldığımızda mangan riski kalmıyor. Bununla ilgili bakanlık düzeyinde görüşmeler devam ediyor. Bu sistem 1,5 milyon liraya mal olacak. Bununla ilgili olarak DSİ Bölge Müdürlüğü nezdinde çalışma başlatıldı.” Trbet dedi 
    YENİ KUYULAR AÇILIYOR
    Kırklareli Merkez'de 160-200 metre derinlikten su alınan kuyuların körelmiş durumda olduğunu belirten Gider, “ Bizim 9 su kuyumuz bulunuyor. Bunlar da şu anda faaliyete geçiyor.  Yılbaşına kadar 7 kuyu faaliyete geçmiş olacak. Bunlarla ilgili çalışmaları da DSİ bölge Müdürlüğü ve belediyemiz işbirliği ile yapıyor. Şu anda ilimizde halkımız musluklarında rahatlıkla temiz su içebiliyor. 15 Haziran ile ekim ayı başına kadar her yıl mangan sıkıntısı yaşıyorduk. Barajda suyun azalması su tüketiminin artması sonucu bu sıkıntı daha da arttı. Suyu dinlendirmede zorlandığımız için bu sıkıntı yaşandı.” ifadelerini kullandı.  
     200-250 BİN KİŞİYE SU VERİLECEK   
    Su konusunda İller Bankası'yla çalışmalarının olduğunu kaydeden Gider, “Bu ayın sonunda İller Bankası'na verilecek projemizi tamamlamış olacağız. Bugünkü sistemle yüz bin kişiye su veriliyor. Bunu iki yüz bin kişiye çıkaracağız. Projeler yılbaşında bize gelecek. İller Bankası katkılarıyla suyumuzu 200-250 bin kişiye yetecek şekilde alt yapıyı ve projelendirmeyi tamamladık, Bunun inşaatına başlıyoruz. Bunun dışında yine su terfi istasyonumuzda 25 yıldan bu yana jeneratör yoktu. 25 KW'lık jeneratör bu ayın içinde getirilip takılacak. 25-30 yıldan bu yana hizmet veren motopompların yerine 400 bin lira tutarında motopomp takılacak. Önümüzdeki bahar aylarında Kırklareli'nde 200 bin kişiye yetecek şekilde su sorunumuz çözümlenmiş olacak” şeklinde konuştu. 
    İLİMİZDE 10 BAYAN MUHTARIMIZ VAR
    İl merkezi ve ilçelerde 10 kadın muhtarın olduğunu belirten  Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı  Mehmet Gider, “ Lüleburgaz ilçemizde üç,  Babaeski'de iki, Kırklareli merkezde iki, Pınarhisar ilçesinde bir, Vize ilçesinde  bir  bayan muhtarımız ile bir köyümüzün bayan  muhtarı olmak üzere ilimizde  toplam 10 kadın muhtarımız bulunmaktadır” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.