DOLU, AYÇİÇEKLERİNİ YERLE BİR ETTİ!

Edirne'de etkili olan dolu yağışı ayçiçeği tarlalarına büyük zarar verdi. Dolu yağışıyla birlikte tarlalardaki ayçiçekleri yerle bir oldu.

DOLU, AYÇİÇEKLERİNİ YERLE BİR ETTİ!

Edirne'de etkili olan dolu yağışı ayçiçeği tarlalarına büyük zarar verdi. Dolu yağışıyla birlikte tarlalardaki ayçiçekleri yerle bir oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Temmuz 2017 Cuma 09:51
DOLU, AYÇİÇEKLERİNİ YERLE BİR ETTİ!


    Edirne'de etkili olan dolu yağışı, ayçiçeği ekili tarlaların büyük zarar görmesine neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, tarih boyunca ilk defa bu kadar büyük alanı kaplayan ve etkili olan bir dolu yağışına şahitlik ettiklerini ve çok büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirtti. 
    ''EN GENİŞ ALANI KAPLAYAN DOLU YAĞIŞI''
    Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, dolu yağışının ayçiçeği tarlalarına büyük zarar vermesiyle ilgili olarak; ''Çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Bu gerçekten alan olarak belki de tarih boyunca en geniş alanı kaplayan bir dolu yağışı oldu. Tabii ki bazı bölgelerde, neredeyse ekili mahsulleri toprağa geçirmiş. Ben buradan bütün üreticilere geçmiş olsun diyorum. Zaten borç içerisinde olan çiftçi, umudunu ayçiçeğine bağlamışken böyle bir olayla karşılaşmanın büyük bir üzüntüsü içerisindeyiz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olan Kapıkule'den başlayan vatan topraklarımızda, şuana kadar aldığımız bilgiye göre atlamalı atlamalı olarak bazı yerlerde çok aşırı derecede dolu yağışı oldu.'' dedi.
‘'BİRÇOK BÖLGE ETKİLENDİ''
    Akgün, birçok bölgenin dolu yağışından Trbet etkilendiğini dile getirerek; ''Lalapaşa'nın Büyünlü Köyü'ne kadar bazı yerlerde gerçekten çok etkili bir dolu yağışıyla karşılaştık. Yakın zamanda aldığımız bilgilere göre dolu, Kapıkule'den başlayarak Yenikadın Köyü, Eskikadın Köyü'nün bir bölümünde, Kemalköy'ün büyük bir bölümünde, oradan Ekmekçi Köyü, Sarayakpınar istikametine kadar bazı yerlerde etkili oldu. En yoğun olduğu yerlerden bir tanesi de yol üstü köyü ve bölgesi. Ondan sonra Lalapaşa Bölgesi'ne atlayarak ilerlemiş. Kesin bir bilgi almış değiliz. Ama oralarda da bölge bölge etkili bir dolu yağışı bilgisine ulaştık. Çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Geçen gün Yunanistan'da çiftçilik yapan arkadaşlarımızla görüşürken kendi bölgelerinde doluyu uzaklaştırmak için bir sistemin olduğunu Yunanlı çiftçi arkadaşım bana anlattı. Eğer böyle bir şey varsa, bu tarım kesimi koruma altına alınmalı. Gerçekten bunun tabii ki doğruluğu, başarı oranı ne kadardır onları inceleyip, en azından bu dolu alan bölgelerle ilgili böyle bir sistem kurulmasını devleti idare eden yetkililerden istiyoruz.'' ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.