“Düzenleme şart”

Bedesten Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Hakan Fındıklı sorunları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Tarihi çarşılarımızın eksikleri vardır. Bunu kabul etmeliyiz. Tarihi çarşılarımızın daha düzenli hale gelmesi gerekiyor. esnaf arkadaşlarımızın işleri bozuk tezgahına dükkanına iyi bakamıyor. Bu konuda Vakıflarımızın, valiliğimizin yardımcı olması gerekir” dedi.

“Düzenleme şart”

Bedesten Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Hakan Fındıklı sorunları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Tarihi çarşılarımızın eksikleri vardır. Bunu kabul etmeliyiz. Tarihi çarşılarımızın daha düzenli hale gelmesi gerekiyor. esnaf arkadaşlarımızın işleri bozuk tezgahına dükkanına iyi bakamıyor. Bu konuda Vakıflarımızın, valiliğimizin yardımcı olması gerekir” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Aralık 2017 Çarşamba 10:37
“Düzenleme şart”

Tarihi çarşıların hareketlenmesi için, çevrelerinde turistleri cezp etmek adına düzenlemenin şart olduğunu ifade eden Hakan Fındıklı, “Çarşımızda çevre düzenlemesi şart . Etrafımız tamamen kapalı durumda. Çevre düzenlemesinin Selimiye yanındaki alanla birlikte yapılacağı söyleniyor. O da bir türlü gerçekleşmiyor. Bunlar gerçekleşmeden çarşımızda bir canlılık beklemek mümkün değil. Mesela Eski Cami arkasında bir taksi durağı var. Orada bir alan bulunmaktadır. Orası için bize otopark yapılacağı söylendi. Daha sonra baktık bu alanın bir kısmını Antik parka verdiler, buna karşı değiliz. Diğer kısmı  için  birkaç şehirlerarası otobüsün  park etmesinin sağlanması çarşımızın canlanması demektir. Buna Belediyemiz ve valiliğimiz müsade etmiyor. Bu tarihi çarşının canlanması için ilk önce  Eski Cami arkasında taksi durağının  alana  birkaç otobüsün gelmesi sağlanmalı. Bu konuda yetkili kimse bunu sağlamalı. Otopark sorunu çözümlenmeden çarşılarda hareket olmaz. Bugün Arasta esnaflarımız neden alışveriş yapıyor? Gelen otobüsler çarşının  yanına  park ediyor. Kentimize gelen otobüsleri sadece oraya park ettireceklerine  Bu araçları pazaryerinin oralara, zından altına park Vegabet ettirilse  olmaz mı. Buraya gelen her ziyaretçi Selimiye'yi görmeye geliyor. araçlarından indikten sonra Selimiye'ye gidene kadar tarihi çarşılarımızı  gezip alışveriş yapacak. Bu sağlanmadığı sürece  tarihi çarşılarımızda hareketlilik beklemek hayaldir. Gelen herkes fotoğraf çektirmeye geliyor. Kentimizi gezmek demek selfi çekmek demek. Kentimizde selfi noktaları  oluşturmalıyız. Diyelim  Edirne'de eserleri yapanların heykellerini veya mumyalarını  yaparız. Gelen konuklara bunlar anlatılır veya anlatan kitabeler yazılır. Buralara insanlarımız ilgi gösterir. Başka iller soruna böyle çözüm bulmuş. Bunlar sağlanırsa Edirne'de tarihi çarşılarımız hareketlenir , esnaflarımızın yüzü güler. Bunlar sağlanmazsa  hep bir yanı eksik kalacak.
Çevremizdeki dükkanları zamanında Vakıflar vermiş. Bu konuda yorum yapmak istemem. Bir zamanlar çevremizdeki işyerlerin tamamı tavuk dönerciydi. Şu anda sayıları 6-7'ye indi. Diğerlerinde  başka işyerleri var. Onların olmasında yarar var. Buraya gelen misafirlerin yemek ihtiyacı da oluyor. İstanbul kapalı Çarşının içinde böyle  işyerleri var. Bu işyerlerinin daha düzenli yapılması lazım. Tarihi doku çevresinin Altın üçgen şeklinde düzenlenmesi söz konusu bu gerçekleşirse çok iyi olur. Valimiz bu konuyu gündeme getirdi. Bu çok faydalı olur. Biz de istiyoruz. Bu talep sözde kalmamalı. Çarşımız çevresinde Bedesten hamamı var bunun nerede olduğunu kim biliyor. Bu hamamın etrafı işyerleri ile kaplanmış  hamam ortada kalmış sadece bir kubbesi kalmış. Bu tarihi doku ortaya çıkarılmalı Turizm açısından bu düzenleme yapılmalı. Bu konuda Valilik, belediye ve Vakıflar ortak çalışma yapmalı, ancak o zaman  tarihi çarşılar çevresinde düzenleme yapılabilir. Yoksa  her söylenen sözde kalır.” Dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.