Edirne basını, yurda döndü

Bir dizi temaslarda bulunmak ve çeşitli ziyaretler yapmak amacıyla 14-15 Kasım 2017 tarihlerinde Bulgaristan Hasköy'de (Haskovo) bulunan Edirne yerel basınından bir grup gazeteci, dün (15 Kasım 2017) akşam saatlerinde Kapıkule sınır kapısından yurda giriş yaptı.

Edirne basını, yurda döndü

Bir dizi temaslarda bulunmak ve çeşitli ziyaretler yapmak amacıyla 14-15 Kasım 2017 tarihlerinde Bulgaristan Hasköy'de (Haskovo) bulunan Edirne yerel basınından bir grup gazeteci, dün (15 Kasım 2017) akşam saatlerinde Kapıkule sınır kapısından yurda giriş yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Kasım 2017 Cuma 10:07
Edirne basını, yurda döndü

    Edirne Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ile Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu arasında yapılan iş birliği çerçevesinde daha önce Hasköy yerel basın mensuplarının 3-4 Ekim 2017 tarihlerinde Edirne'de ağırlanmasının ardından Edirne basınından bir grup gazeteci, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere salı ve çarşamba gününü Bulgaristan'da geçirdi.
İlk ziyaret, resmî program çerçevesinde Hasköy Valiliğine yapıldı. Vali Stanislav Dechev ve Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Valchev tarafından ağırlan basın heyetine, Edirne Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen, Edirne Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın ve Filibe Başkonsolosluğundan Muavin Konsolos Volkan Tanyıldız eşlik etti. Gazetecileri sıcak bir ortamda karşılayan Vali Dechev, basın mensuplarıyla tek tek yakından ilgilenerek görev yaptıkları kuruluşlar hakkında bilgi aldı. Görüşmede söz alan Muavin Konsolos Volkan Tanyıldız, bu tür aktivitelerin iki ülke arasındaki ilişkilerin artması açısından önemli olduğunu kaydederek özellikle kültürel konularda iki ülkenin pek çok ortak yanı bulunduğunu bu hususun ön olana çıkarılması gerektiğini belirtti.
Edirne Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen ise bu tür gazeteci değişim programlarının Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından sık sık Safirbet icra edildiğini ancak bunun yerel düzeyde ilk olarak yapıldığını belirtti. Daha önce 2015 yılında Çorlu basın mensupları ile Bulgaristan'ın Burgaz ilinde mukim gazeteciler arasında benzer bir programın yapıldığını, bu programa davetli olarak iştirak ettiğini belirten Ülgen, bu tür etkinliklerin özellikle basın mensupları arasındaki iletişimin artması ve gelişmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Öğleden sonra Hasköy Valiliği tarafından yapılan iş toplantısında ise Hasköy ve civar ilçelerin ticari yapısı ile yatırım imkânları ele alındı.
Resmî kısmı Valilik ziyareti ve Hasköy Valiliği tarafından organize edilen iş toplantısı ile sınırlı tutulan programda Edirne basın mensupları, mesleki çalışmalar yapmak üzere bir dizi temas ve çeşitli kuruluşlar ile görüşmeler de gerçekleştirdi.
Gezi programı kapsamında M.Ö. 5. Yüzyılın ilk yarısına kadar uzanan Trak medeniyetine ait tarihî bir mezar ve Japonya'nın maddi desteği ile inşa edilen bir müze ziyareti yapıldı. Ayrıca Kaplıcalarıyla ünlü Minarali Bani ilçesinde bir gece konaklayan Edirne basın mensupları, programın sona ermesinin ardından yurda döndü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.