EDİRNE'DE BİR İLK

Edirne Merkez, Çavuşbey Mahalle halkı terörü kınamak amacıyla mevlit okuttu. Hakkari'de şehit düşen Sercan Fidan'ın Küplü beldesinde törenle toprağa verildiği gün düzenlenen mevlide çeşitli mahallelerden bin beş yüz kişi katıldı.

EDİRNE'DE BİR İLK

Edirne Merkez, Çavuşbey Mahalle halkı terörü kınamak amacıyla mevlit okuttu. Hakkari'de şehit düşen Sercan Fidan'ın Küplü beldesinde törenle toprağa verildiği gün düzenlenen mevlide çeşitli mahallelerden bin beş yüz kişi katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Eylül 2017 Salı 09:49
EDİRNE'DE BİR İLK

    Çavuşbey Mahalle halkı  bugüne kadar hiç yapılmayan bir ilk etkinliği gerçekleştirdi. Edirne'de    Meriç  Küplü beldesinde   teröre kurban giden  Sercan Fidan adındaki  şehidimizin  toprağa verildiği gün  şehitler anısına   bir mevlit etkinliği düzenledi. 
Çavuşbey Mahalle  halkının katkılarıyla düzenlenen etkinliğe  Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü  Bilgin Özbaş, İl Müftüsü  Emrillah Üzüm, Sosyal Hizmetler Müdürü  Mehmet Polat, Belediye Meclis Üyesi Erkan Makası,  TROYDEM Başkanı Erdinç Çekiç  ve yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarları  ve mahalle halkı katıldı.
MAHALLE İHTİYAR HEYETİ ORGANİZE ETTİ     
Gelen şehit haberleri ülke insanlarını derin bir yasa boğduğu,Vatanı için canını seve seve veren şehitleri anmak, kardeşlik duygularını pekiştirmek, mahalle halkının birlik ve beraberliğini dosta düşmana göstermek amacıyla  Çavuşbey mahallesinde gerçekleşen   Mevlid-i  Şerif programı ,Çavuşbey mahallesi İhtiyar Heyeti Başkanı  Aydemir Çekiç ve Osman Makas tarafından  organize edildi.
Gazimihal ve Çavuşbey mahallesinde ikamet eden, her ev aile gurubundan bir temsilcinin  katılımı ile bir heyet oluşturuldu.
Bu heyet tarafından bütün mahallelinin katkılarıyla birlik beraberlik sağlanarak şehitleri yad etmek, vatan ve milletin bütünlüğü ve kurtuluşu adına   anma programı gerçekleşti. Mevlidin okunması ve dua programının ardından halka etli pilav,ayran ve tatlı ikramı yapıldı. bu etkinliği yaklaşık bin beş yüz kişi katıldı.
ÖZBAŞ “ MAHALLE HALKINI KUTLUYORUM”  
 Çavuşbey  mahallesi halkı tarafından  düzenlenen   etkinlik konusunda açıklama yapan  Edirne Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Bilgin Özbaş,  bu açıklamasında, “ Çavuşbey halkının Edirne'de bir ilk olarak gerçekleşen , şehitlerimizi anma programı düzenlediler.Ben bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu Retrobet programın Şehidimizin  geldiği güne den gelmesi ayır bir önem taşıyor. Bu vesileyle vatanı uğrunu canını feda eden  şehitlerimizi  rahmet ve minnetle anıyor Allah'tan rahmet diliyorum. Böyle önemli bir organizasyonu gerçekleştiren mahalle halkına da, birlik ve beraberliği geliştirmek  , bir ve bütün olmak milletimizin bekası için  böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için tebrik ediyorum” dedi.
TROYDEM “ Trakya Roman ve Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” Başkan yardımcısı  Mutlu Çekiç Çavuşbey Mahallesinde şehitler anısına düzenlenen mevlitle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Bu mevlid tüm Çavuşbey   mahallesinin katkılarıyla  gerçekleşti. Bu mevlide bin beş yüz kişiye yakın katılım sağlandı. Bu mevlide misafirlerimiz de katıldı. Bu etkinliğimizde Atatürk'ün Cumhurbaşkanımızın da posterleri  ile birlikte Türk Bayrakları da vardı. Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürümüzün büyük katkısı oldu,” dedi
“CUMHURBAŞKANIMIZIN POSTERİNİ ZOR BULDUK”
Etkinliğe asmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  posterini de asmak istediklerini   Bunun için İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin  de devreye girdiğini  fakat  İl merkezinde   böyle bir poster bulamadıkları  belirten  Çekiç, “ daha sonra eski parti yöneticilerinden bir ağabeyimizin çabasıyla Cumhurbaşkanımızın posterini bulup meydana astık. Bizler bu tür sosyal etkinliklerimizi geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Dileğimiz  ülkemizde  törör kurbanları son bulsun aileler  bu tür  acıları yaşamasın.Biz bu  mevlidi tüm şehitlerimiz için okuttuk, duamız onların hepsine oldu.Bunların arasında Çanakkale şehitleri Kurtuluş Savaşı Şehitleri.15 temmuz ve Güneydoğudaki Terör  şehitlerimiz için gerçekleştirdik. Hatta Güneydoğuda  şehit düşen korcularımız için duamızı yaptık” dedi 
“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA  YARDIM SAĞLIYORUZ”
Dernek olarak, engelli vatandaşlara yönelik  çeşitli çalışmalarının olduğunu belirten Çekiç, “ Bizim dernek Başkanımız Erkan Makas Aynı zamanda Belediye Meclis üyesidir. Engelliler günlerinde  fakir ailelere dezavantajlı  vatandaşlara  evleri için yardım sağladık. Engelli ailelerin çocuklarına  araba sağladık, kıyafet yiyecek  yardımı yaptık.İmkanlarımız oranında engellilerimize yardım sağlıyoruz. Bizler birlikte hareket edip  ortaklaşa yardımı sağlarsak engellerin sorunlarının çözümü daha kolay olur.” Dedi  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.