'ENGELSİZ TATLAR’, ARSLANZADE'DE

Edirne Sosyal Dayanışma Merkezi bünyesinde engelli 10 kadına yönelik yapılan 'Engelsiz Tatlar Projesi' kapsamında kursiyerler, Arslanzade Firması'nın üretim tesislerinde şekerlemelerin yapımını öğrendi.

'ENGELSİZ TATLAR’, ARSLANZADE'DE

Edirne Sosyal Dayanışma Merkezi bünyesinde engelli 10 kadına yönelik yapılan 'Engelsiz Tatlar Projesi' kapsamında kursiyerler, Arslanzade Firması'nın üretim tesislerinde şekerlemelerin yapımını öğrendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Kasım 2017 Cumartesi 10:21
'ENGELSİZ TATLAR’, ARSLANZADE'DE

    Edirne Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen ve Edirne Sosyal Yardımlaşma Merkezi'nin yürüttüğü proje kapsamında 10 engelli kadın Aşçı Yardımcılığı-Yetiştiriciliği kursu alıyor. Daha önce birçok konuda ders alan kursiyerler dün Arslanzade Firması'nın üretim tesislerinde Kavala Kurabiyesi'nin yapımını öğrendi. 
“KURSUN İKİNCİSİ DE YAPILACAK”
Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Bali,  “Bu kursumuz, Aşçı Yardımcılığı-Yetiştiriciliği Kursu. İş Kurumuyla ortaklaşa yaptığımız bir kurs. Bu kapsamda kadınlarımıza yemekler üzerine değişik eğitimler verildi. İstihdamlarıyla ilgili yemek şirketlerinden, istihdam tahahüdü alındı. Proje SODAM birimimizde uygulanıyor ancak kadınlarımıza faydalı olabilecek değişik ürünlerin hazırlanmasını yerinde göstermek amacıyla işletme sahiplerimizin de desteğini alarak kadınlarımızı getiriyoruz. Hem farklı bir etkinlik oluyor hem de yapılan ürünlerin yerinde ne şekilde hazırlandığını görüyorlar. Arif Bey'e de bizi burada misafir ettiği için teşekkür ediyoruz. 22 Kasım'da bitecek olan bu projenin hemen ardından yeniden kurs başlayacak ve yine 10 Vevobahis kadınımız projeden faydalanacak.” dedi.
    MERİÇ: “ÇOK BÜYÜK VE ANLAMLI BİR PROJE”
    Arslanzade Firmasının Sahibi Arif Meriç ise, projenin çok anlamlı olduğunu söyleyerek; “Bu proje öyle büyük ve anlamlı bir projedir ki, Edirne'de başlayan bu projenin bütün Türkiye'ye yayılmasını hatta ve hatta bütün dünyaya yayılmasını arzu ederim. Düşünün, herkes kendi evinde bir şeyler yapıyor ama o kendi evinde kalıyordu. Ama şimdi öyle değil. Kursiyerler bir taraftan kurabiyeler yapıyor, bir taraftan tuzlu ürünler yapıyor. Kısacası buradaki kursiyerler hayata dokundular. Bu tür projeleri yapan tüm kurumlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. 
AKKAYA: “ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM”
    Kursiyer Evrim Alkaya, kendine ve arkadaşlarına güvendiğini ve bu meslekte çalışırlarsa güzel işler yapacaklarına inandıklarını belirterek; “5,5 aylık bir kurstu bu. Artık son haftasına girdik. Her işyeri belli sayıda engelli birey çalıştırmak zorunda ama genel olarak engelli çalıştırılmak istenmiyor. Çok güzel hamur işleri çok güzel pastalar yaptık. Ben kendime ve arkadaşlarıma güveniyorum. Bu meslek dalında işlere alınırsak çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.