“FAKIBABA, SADECE URFA'NIN BAKAN'I DEĞİL”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bakanlığa hemşerilerinin ataması ile ilgili olarak açıklama yapan Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akgün, Bakan'ın sadece Urfa'nın değil Tüm illerin bakanı olduğunu, bakanlığa yapılan atamaların Urfalılardan olmasını doğru bulmadığını belirtti.

“FAKIBABA, SADECE URFA'NIN BAKAN'I DEĞİL”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bakanlığa hemşerilerinin ataması ile ilgili olarak açıklama yapan Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akgün, Bakan'ın sadece Urfa'nın değil Tüm illerin bakanı olduğunu, bakanlığa yapılan atamaların Urfalılardan olmasını doğru bulmadığını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ocak 2018 Cuma 10:14
“FAKIBABA, SADECE  URFA'NIN BAKAN'I DEĞİL”

    Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, Tarım Bakanlığı'na yapılan atamalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Tarım Bakanımızla başkan vekilliği yaptığım dönemde, organize sanayimizde toplantılara katılmıştım. O zaman Bakan Fakıbaba Şanlıurfa Belediye Başkanı'ydı. O zaman Bakanımızı çok iyi niyetli, siyasi davranmayacak biri olarak gördüm. Bize yaklaşımı böyleydi. Bakan daha sonra milli görüş gömleğini çıkardı. Şimdi AKP'de siyaset yapıyor. Tarım dışından gelen, tıp doktoru olan biri olsa da o günlerde başarılı olacağı izlenimi edinmiştim. İnsanlık için yararlı hizmet verdiği kanısındaydım.” dedi. 
    “İLK ŞOKU, SOFYA'DA YAŞADIM”
    Gıda Tarım ve Hayvancılık Matadorbet Bakanı konusunda ilk şoku Bulgaristan'da yaşadığını belirten Akgün, “Bakanımızla ilgili ilk şoku Trakya'daki sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı Sofya'da yapılan tarım toplantısında yaşadım. Ben bölgede çiftçilik yapan milliyetçi bir kişi olarak bu uygulamaya çok üzüldüm. Bizim Trakya'nın suyu mu çıktı ki, Sofya'da toplantı yapıldı. Bakıyoruz bir Bakanımız geliyor, Fransa hayvancılığını ayağa kaldırıyor. Bir başka Bakan geliyor, Sırp ve Bulgaristan hayvancılığına katkı yapıyor.” dedi.
    “FAKIBABA, FAKİR BABASI DEĞİL”
    Bulgaristan'da yaptığı toplantıda Fakıbaba'nın gerçekten fakirin babası olmadığına tanık olduğunu belirten Akgün, “Son günlerde edindiğimiz bilgilere göre Tarım Bakanımız, bakanlık kadrolarının büyük bölümünü Urfalı hemşerileri ile doldurduğuna tanık olduk. Yapılan atamalara bakıldığında işinin ehli olmayan kişiler bakanlıkta önemli görevlere atınmış. Örneğin, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ziraat Mühendisi Ali Recep Nazlı görevden alınarak yerine Kalkınma Bakanlığı Uzmanı olan Yeğeni Esin Nacar atanmış. Veteriner Hekim Dr. Ahmet Antalyalı'nın yerine Özel Kalem Müdürü Hakan Kalender atanmış. TİGEM Genel Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Taşan görevden alınıp yerine 233 sayılı KHK'ye aykırı olarak Rize Pazar ilçesi Kaymakamı İsmail Şanlı atanmış. Yine TİGEM Genel Müdürü Salih Başparmak görevinden alınıp yerine Diyarbakırlı Sosyolog Üzeyir Tekin atanmış. Bakanlıkta görevli Et-Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Veteriner Ethem Kalın görevinden alınarak yerine Fen Bilimleri Mezunu Urfalı Ferda Yıldırım getirildi. Personel Genel Müdürlüğü görevine Sağlık Bakanlığından Urfalı Halil Fincan atandı. Tarım Reformu Genel Müdür yardımcılığına Makine Mühendisi Emin İzol atandı. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine Urfalı Habip Aslan getirildi. Bakanlık Eğitim Yayım, Yayınlar Dairesi Başkanlığına Urfalı Osman Güzelgöz atandı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcılığı'na da yine Urfalı Fevzi Yüce getirildi. Eğitim Talim ve Yayınlar Daire Başkanlığını Daire Başkanı olarak Urfalı Fatih Akça atandı. Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığına Daire Başkanı olarak Urfalı Sağlık Bakanlığı Denetçisi Nihat Sabuncu atandı. TMO,     TOBB, LİDAŞ Yönetim Kurulu Üyeliğine Urfalı Emlakçı Necip Özbek getirildi” dedi.
    TMO, TOBB, LİDAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine Urfalı manifaturacı Halil Beyaz atandığını söyleyen Akgün, “Bakanlığın durumu bu. Bakanlık adeta Urfa bakanlığına dönüşmüş. Bakanlar kadrolaşmak için göreve geliyorlar. Bu doğru değil. Neden ülkemizde tarımın merkezi sayılan Trakya'dan bakanlıkta bir uzman yok? Sormak gerekir. Urfa ülke sınırları içinde de, diğer iller değil mi? Daha önce Diyarbakırlı Bakan geldi kendi ilinden elemanları Bakanlığa doldurdu. Şimdi de Urfalılar bakanlıkta yer buluyor, bunu doğru bulmuyoruz. Bu bölgecilik olmuyor mu? Trakya ve Trakya insanımız ihmal ediliyor. Bu mantıkla Türk tarımı kurtulamaz, yerinde sayar, hatta geriler. Bunu son yıllarda görüyoruz. Trakyalı parlamenterlerimiz bu ayrıcalığı görüp bölgeleri için daha çok çaba harcamaları gerekiyor.” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.