Gaziler ve Şehit aileleri “Ayla” filmini izledi

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Gaziler ve Şehit Aileleri ve yakınları ile “Ayla” filmini izledi.

Gaziler ve Şehit aileleri “Ayla” filmini izledi

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Gaziler ve Şehit Aileleri ve yakınları ile “Ayla” filmini izledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Ocak 2018 Cumartesi 05:00
Gaziler ve Şehit  aileleri “Ayla”  filmini izledi

    Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama ise şöyle ;"İlimizde ikamet eden ve en genci 87 yaşında olan Kore Gazilerimiz, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce tahsis edilen araçlar ile  ASDEP personellerimizin eşliğinde evlerinden alınarak özel bir alışveriş merkezinin sinema salonuna getirildi.
Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Alışveriş Merkezi Yetkilileri tarafından karşılanan Kore Gazilerimiz; Arif BACI, Recep PELVAN, Bahattin ERGİNLER, Adil IŞIK, Fikret ATAKAN, Hakkı YERLİ ve Latif HALİL filme eşleri, çocukları ve torunları ile birlikte katılım sağladı.
Kore Gazilerimiz ve yakınlarının yanı sıra Muharip Gaziler ile Şehit Ailelerimizin de katıldığı sinema filmine, Edirne Valisi Günay ÖZDEMİR ve eşi, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ ve eşi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim AFGÜN, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal KURT,  Valilik Özel Kalem Müdürü İbrahim TARANCI, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender AYDIN, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Faruk ÇİFTÇİ, Muharip Gaziler Derneği Yönetimi de katılım sağladı.
Birleşmiş Milletlerin çağrısı üzerine 1950 yılında Kore'ye giden Türk Tugayı içerisinde asker olarak gönderilen Süleyman Astsubay, savaş esnasında öksüz kalan ve himayesini aldığı küçük Koreli kızla sevgi dolu samimi bir bağ kurar. Ayla adını verdiği küçük çocuğu aylarca bakar, ancak savaş bittiğinde kimsesiz çocuğu Türkiye'ye götürmek istediğinde Kore yasalarının engeliyle karşılaşır ve zor da olsa ayrılırlar. Bu olaylardan 60 yıl geçtikten sonra Süleyman Bey, nerede olduğu, neler yaptığı hakkında hiçbir Cepbahis bilgisi olmadığı Ayla'yı yeniden görebilmek için harekete geçer. Kore'de savaşmış Süleyman DİLBİRLİĞİ'nin gerçek hikayesinden esinlenerek çekilen Ayla filminde duygu dolu anlar yaşandı. En son Kore'de motivasyon ve sosyal etkinlik amaçlı bulundukları birlik içerisinde film izlediklerini belirten Edirne'li Kore Gazileri, yaklaşık 66 yıl önce yaşadıklarını tekrar hatırlamış olmanın heyecanı ile gözyaşlarına hakim olamadılar.
Kore Gazilerimiz ile yakınları; Böyle bir etkinlikte İlimizde yaşayan tüm Kore Gazilerinin ve Ailelerinin bir araya getirilmesine vesile olan tüm yetkililere teşekkür ederek, Edirne Valisi Günay ÖZDEMİR ve İl Müdürleri ile birlikte aynı ortamda olmaktan mutluluk duyduklarını, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde görevli ASDEP Personellerine, idarecilere; gün içerisinde yapmış oldukları ziyaretlerden ve gece sonuna kadar kendilerine verdikleri desteklerden dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.
Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ Film Sonunda yapmış olduğu konuşmada; “ Şehit yakınlarımız ve Gazilerimizin; ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda desteklenmesi ve toplumdan kopmaması amacı ile bir çok faaliyet yürütmekteyiz. Bu anlamda toplumsal duyarlılığı güçlendirici faaliyetler gerçekleştirerek, Şehit yakınları ve Gaziler arasında iletişim ile dayanışmayı güçlendirmek, her türlü mağduriyet ve mahrumiyetlerin korunması sağlamak, İl Müdürlüğümüzün asli hedefleri arasındadır. Türk insanının milli ve manevi duyguların ön planda tutulduğu ve çeşitli ödüllere aday gösterilen Ayla filminde, Gazi ve Şehit yakınlarımızla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada, bu birlikteliğin yaşanmasına vesile olan tüm Gazilerimize ve Şehit Ailelerimize uzun ömürler, ebediyete intikal eden tüm Şehitlerimize ve Gazilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.
Filmin ardından konuşma yapan Edirne Valisi Günay ÖZDEMİR; “Ben öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ömür diliyorum. Bugün tarihimiz anlamında çok önemli bir film seyrettik, çok duygusaldı. Gerçekten atalarımız baba bir milletmiş. Burada bulunan gazilerimiz bu babalığı, bugün de gösterdiler. Biz onun için gazilerimize ne kadar sahip çıksak, onlara ne kadar değer versek azdır” diyerek, konuşmasının devamında; “Türk milletinin geçmiş tarihinde olduğu gibi bugün de mazlum milletlere kol kanat germeye devam ettiğini hatırlatarak; Sadece savaşma anlamında değil, Türk'ün dünyada savaş esnasında bile mazlumların, çocukların yanında yer alması tarih boyuca hep böyle olmuş… Aslında bugünde aynı şekilde; Türk milleti olarak yine biz 'baba' bir milletiz ve yine mazlumların yanında çocukların yanında, savaş mağdurlarının hep yanındayız... Bundan sonra yine aynı şekilde bizlerde buna sahip çıkacağız, çocuklarımızın da, gençlerimizin de bunlara sahip çıkacaklarına inanıyoruz... Çünkü bizim yetişen yeni gençliğimizde yine aynı şekilde; 15 Temmuz'da da gördük, daha önceki olaylarda da gördük… Gençlerimizde; vatanına, milletine bağlı, atalarının yolunda devam eden bir gençlik… İnşallah dünya bir daha bu tür felaketlere uğramaz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.