Güneş enerjili, fotoğraf baskısı !

Edirne'de Selimiye Camii önünde seyyar fotoğrafçılık yapan Şemsi Türk, çektiği fotoğrafları güneş panelinden elde ettiği elektrikle basıyor.

Güneş enerjili, fotoğraf baskısı !

Edirne'de Selimiye Camii önünde seyyar fotoğrafçılık yapan Şemsi Türk, çektiği fotoğrafları güneş panelinden elde ettiği elektrikle basıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ekim 2017 Perşembe 10:57
Güneş enerjili, fotoğraf baskısı !

    Selimiye Camii önünde 'Edirne Hatırası' isimli panel kuran Seyyar Fotoğrafçı Şemsi Türk, yerli ve yabancı turistlerin fotoğraflarını çekip basarak ekmeğini kazanıyor. Uzun yıllar baskı makinesi için gerekli olan elektrik için esnaf komşularından ricacı olduğunu dile getiren Türk, 2 yıl önce tek güneş paneli sayesinde elektrik sorununu çözdüğünü ifade etti. Türk, fotoğrafları yaklaşık 2 yıldır güneş panelinden elde ettiği enerjiyle bastığını söyledi.  
“2 YILDIR GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANIYORUM”
    Selimiye Camii önünde kurduğu fotoğraf panelinde fotoğrafçılık yapan Şemsi Türk, 2 yıldır güneş enerjisiyle fotoğrafları bastığını söyleyerek; “Yaklaşık 20-25 Jasminbet yıldır bu işi yapıyorum. Daha önce dükkanım vardı, emekli olduktan sonra burada işimi yapmaya devam ettim.  Güneş paneli aküye enerji takviyesi yapıyor. Bu sayede fotoğraflarımı basıyorum. Güneş enerjisi sayesinde aküm hiç boşalmıyor. Oradan elde ettiğim enerjiyle, tamamen doğal yollarla fotoğraf basıyorum. Böyle bir yöntem geliştirmemin sebebi, önceden akü dayanmıyordu, baskı makinesi çok güç harcıyordu. O yüzden güneş enerjisini tercih ettim. Yaklaşık 2 yıldır bu yöntemi kullanıyorum. Onun öncesinde buradaki esnaf komşularımdan rica ediyordum, elektrik istiyordum. 2 yıldır güneş paneliyle yapıyorum işimi. Güneş olduğu müddetçe benim işim görülüyor, akü doluyor.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.