İpsala için işbirliği vakti

İpsala Kaymakamı Ali Uysal ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsalalı Basın Mensupları ile bir araya gelerek İpsala hakkında planladıkları projelerle ilgili bilgiler aktardı.

İpsala için işbirliği vakti

İpsala Kaymakamı Ali Uysal ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsalalı Basın Mensupları ile bir araya gelerek İpsala hakkında planladıkları projelerle ilgili bilgiler aktardı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Aralık 2017 Perşembe 10:16
İpsala için işbirliği vakti

    Öncelikle söze başlayan İpsala Kaymakamı Ali Uysal, İpsala ile ilgili iki önemli proje çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi. Birincisi İpsala’nın son günlerde en büyük sorunlarından biri olan sokak köpekleri için hem hayvan severlerin mutlu olacağı hem de ilçede başıboş köpeğin gezmeyeceği bir proje ürettiklerini söyledi.
    Şu anda mevcut olan köpek barınağının şartlarının iyileştirildiğini ifade eden Uysal, bundan sonra köpeklerin yemek artıkları ile değil mama ile besleneceğini ve en önemli amaçlarının barınaktaki köpekleri sahiplendirmek olduğunu söyledi.
    KAYMAKAMLIK, BARINAĞA BELEDİYE SÖZLEŞMELİ VETERİNER ALANA KADAR 3 AY SÜRELİ VETERİNER GÖREVLENDİRDİ
    Kaymakamlıktan belediyeye personel desteği sağladıklarını belirten Uysal, “İpsala Kaymakamlığı olarak köpek barınağına İpsala Belediye Başkanlığına sözleşmeli Veteriner alınıncaya kadar 3 ay süreli ilçe tarımdan iki veteriner görevlendirdim. Pazartesi görevine başlayacaklar (yani bugün) Bunun dışında görüntü ve hijyen olarak hiç hoş olmayan köpeklere yemek dökme olayına son verdik. Belediye başkanımız bundan sonra köpek maması ile beslenmelerini sağlayacak” dedi.
    KÖPEK SAHİPLENMEK İSTEYEN VATANDAŞA MAMA VE KÖPEK KULÜBESİ HEDİYE EDİLECEK
    Kaymakam Uysal, esnafın köpeğini zorla barınağa götürmeyeceklerini, köpek bakmak isteyen esnaflara mama ve kulübe hediye aynı zamanda aşı ve veteriner desteği sağlayacaklarını kaydererek sözlerine şöyle devam etti:
    “Ben de ilçe kaymakamı olarak belediyeye destek anlamında 50 adet özel üzeri şıngılı ahşap kulübe yaptırtıyorum. Bir hayırsever firma 15 ton kereste verdi işçiliğini de yine bir hayırseverimiz üstlendi. Bu konuda kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sokak köpeklerini barınağa götüreceğiz ama esnafın köpeklerini zorla götürmeyeceğiz. Kulübelerimizi esnaflarımızın gönüllü baktığı köpekler için ilçenin uygun yerlerine yerleştireceğiz. İpsala Halkının ve esnafımızın sokaklarda seve seve baktığı köpekleri zorla barınağa götürmeyeceğiz. Amacımız barınaktaki köpekleri sahiplendirmek. Ülkemizdeki ve dünyadaki örneklere bakılırsa barınakların şartları ne kadar iyi olursa olsun hiçbir zaman sahiplenirmiş bir hayvanın konforunu bulamıyorlar onun için amacımız barınaktaki bütün hayvanları sahiplendirmek bunun için de bunları sahiplenenlere birer kulübe ve mama desteği vereceğiz.  Barınaktan köpek edinmek isteyen vatandaşlarımıza kaymakamlık olarak bir kulübe ve mama hediye edeceğiz. Vatandaşlarımız barınaktan kulak numarası olan kayıtlı köpeklerden sahiplendikleri takdirde bu köpeği tekrardan sokağa salma veya barınağa getirme şansı yok.  Bizim buradaki amacımız barınaktaki köpekleri sahiplendirmek. Ayrıca yine Belediye başkanlığımızın çalışmaları ile barınaktaki hayvanlara kısırlaştırma yapılacak.”
    İLÇEYE KÖPEK BIRAKANLAR TESPİT EDİLEREK İDARİ PARA CEZASI UYGULACAK, AYNI ZAMANDA HAKKINDA HAYVANA EZİYETTEN Redwin SUÇ DUYURUSU YAPILACAK!    
    İpsala Kaymakamlığı olarak muhtarlar, kolluk güçleri, zabıta ve ilçe jandarması ile ortak hareket ederek ilçeye köpek bırakanlar ile ilgili bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Uysal, bu kişilerin tespitleri yapılarak kabahatler kanuna göre idari para cezası uygulanacağını aynı zamanda Cumhuriyet Savcılığa suç duyurusu yapılacağını söyledi.
    İLÇEYE GİRENLERİ DÜNDEN BUGÜNE İPSALA FOTOĞRAFLARI KARŞILAYCAK
    İlçenin güzelleşmesi için İpsala Belediyesi ile ortak bir proje yürüttüklerini ifade eden Uysal, ilçede sıvasız ve kötü görünüm veren binaların birlikte yürütülen proje ile farklı bir görünüm kazandığını sözlerine ekleyerek konula ilgili şöyle konuştu: “İlçemize girerken araç trafiğinin gidiş geliş ayrıldığı yol üzerinde bulunan bina görüntü kirliliği yaratıyordu. Belediyemiz buranın sıva ve mantolamasını yaptı. Bizde kaymakamlık olarak reklam çalışmasını yaptık. Yani belediye ve kaymakamlık olarak ortak yürüttüğümüz bir çalışma oldu. İlk çalışmamızı Ümit’in kahve dediğimiz üst katına “Dünden Bugüne İpsala” adı eski İpsala’yı anlatan ve bugünün İpsala’sını anlatan fotoğraflar ile süsledik. Osmanlı döneminde at yetiştiriciliği yapılan İpsala’yı temsilen 3’e 5 m boyunda hara resmi, 3’e 7m ay çiçeği ve çeltik resimlerinden oluşan bir konsept yaptık. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek.”
    UYSAL, “İYİ DÜŞÜNELİM İYİ ŞEYLER OLSUN”
    Kaymakam Uysal, konuşmasının sonunda küçük bir ilçede rekabetin olmaması gerektiğini ve birlik beraberlik içerisinde büyük işler başarılabileceğine dikkat çekerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Son olarak şunları söylemek istiyorum; biz burada İpsala’da küçücük yerde yaşıyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden, kısır bir rekabet işine girmeden, ortaklaşa, herkes gücü yettiğince ortak işlerimizi sevgi saygı çerçevesinde yapacağız. Ben şuna inanıyorum. Kâinatta bir enerji var. İnsan ettiğini buluyor. İyilik yapmaya çalışırsanız, iyilik, kötülük yapmaya çalışırsanız kötülük sizlere fazlası ile geri dönüyor. Biz ilçede pozitif ve iyi düşünelim. Kısır çekişmelere girmeyelim. Kamu kurumları ve basınımızla beraber iş birliği yaparak yaşayalım.”
    KERMAN; “KÖTÜ GÖRÜNÜMÜ GÖZ ALICI HALE GETİRDİK”
    İlçe de bulunan kötü görünümlü binaların görünümünü İpsala Kaymakamlığı ile ele ele vererek düzelteceklerini ifade eden Kerman, konuyla ilgili şunları söyledi: “İlçemizin güzelleştirilmesi için kaymakamımızla birlikte birlik ve beraberlik içersin de ortak kararlar alarak ilçemizin güzelleşmesi için Sayın kaymakamımızın fikirlerini alarak çalışmalar yapıyoruz. İlçemizin girişinde bulunan binanın mantolama çalışmalarını bina sahiplerinden rica ederek belediye olarak üstlendik. Kaymakamımız da Dünden Bugüne isimli panoramasını güzel bir şekilde işledi. Gece ışıklandırması ile kötü bir görünümü göz alıcı bir tabloya dönüştürdük. Bunun gibi kötü görüntüsü olan yerleri yine Sayın Kaymakamımız ile birlikte istişare yaparak değiştirmeyi planlıyoruz.”
    YENİ MODERN BİR KÖPEK BARINAĞI YAPILIYOR…
    Mevcut barınağın şartlarının ve yerinin uygun koşullarda olmadığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Kerman, ilçeye yeni bir köpek barınağı yapılacağını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
    “Taşeron firmadan çalışan üç personelimiz köpek barınağında görev yapıyor. Yaptığımız tespitlerde bugün ki sorunun personellerin ihmalciliğini olduğunu gördük. Bu konu ile ilgili eksiklikleri tespit ettik. Mevcut köpek barınağımız çeltik sahsı alanı içerisinde kaldığı için oradaki köpeklerimiz sivrisinekten dolayı huysuzlaşıyor. Bu vesile ile Edirne’den hazır bir projeyi talep ettik. İlçemizin dışında yeni bir alana (mesire alanı yakınlarında) yeni bir köpek barınağı yapılması yönünde çalışmalarımızı başlatıyoruz. Daha modern ve günün şartlarına uygun bir köpek barınağı yapmayı hedefliyoruz. Aralık köpek barınağımızı yapmak için meclisten karar çıkmamız gerekiyor prosedür gereği. 2017 meclisimiz de bu konuyu görüşerek meclisimizin de onayını alarak projemize başlayacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.