'Lozan ve İnönü' konferansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde “Lozan ve İnönü” isimli konferans verecek.

'Lozan ve İnönü' konferansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde “Lozan ve İnönü” isimli konferans verecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Aralık 2017 Çarşamba 09:59
'Lozan ve İnönü'  konferansı

CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Edirne Belediyesi'nin davetlisi olarak Edirne'ye geliyor. Bilgehan, Atatürk'ün Edirne'ye geldiği tarih olan 21 Aralık Perşembe Günü Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu'nda Saat: 13.00'te, “Lozan ve İnönü” isimli bir konferans gerçekleştirecek. 
Bilgehan, Lozan Antlaşması ve Türkiye'nin bağımsızlığının onaylandığı Lozan Konferansı'nda Türkiye'yi temsil eden İsmet Paşa'yı anlatacak; söz konusu süreçte yaşananları Edirneliler ile paylaşacak. CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan'ı Edirne'de ağırlamaktan onur duyacaklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 21 Aralık Perşembe Günü tüm Edirnelileri konferansa davet etti. 
AYŞE GÜLSÜN BİLGEHAN KİMDİR; 
Betist /> “25 Şubat 1957'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Hakkı Metin, annesinin adı Özden'dir. Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi, İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. İstanbul Birleşik Kadın Örgütleri "Yılın Kadın Yazarı" ve "Abdi İpekçi Ödülü”, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) "Üstün Hizmet Madalyası", Fransa Devleti tarafından verilen "Onur Nişanı" sahibidir. 22. ve 24. dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 22. dönemde AKPM ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Türk Delegasyonu Üyeliği ve AKPM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevini yaptı. 24. dönemde AKPM Sosyalist Kadın Çalışma Grubu Başkanlığı görevini yürüttü. Ocak 2015'te, AKPM Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanlığına yeniden seçildi. 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP'den Ankara milletvekili seçilerek yeniden Parlamentoya girdi. Fransızca ve İngilizce bilen Bilgehan, evli ve 3 çocuk annesidir.”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.