Kapıları, 'çalıyorlar' !

Kaleiçi'nde harabe haline gelen ahşap tarihi evlerin kapı ve pencereleri soğuk kış günlerinde yakacak olarak kullanılmak üzere çalınıyor.

Kapıları, 'çalıyorlar' !

Kaleiçi'nde harabe haline gelen ahşap tarihi evlerin kapı ve pencereleri soğuk kış günlerinde yakacak olarak kullanılmak üzere çalınıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Ocak 2018 Cuma 09:49
Kapıları,  'çalıyorlar' !

    Edirne'nin tarihi simgesi olan ahşap cumbalı evler yağma ediliyor.  Terk edilen tarihi binaların içindeki ahşap oyma kapı ve pencereleri sökülerek yakacak olarak kullanıldığını belirten Kaleiçi sakinleri, “Kış günlerinde harabe binalara giren bazı kişiler eski evlerin kapılarını pencerelerini evlerin içindeki ahşap yerleri sökerek evlerinde yakacak olarak kullanıyor. Bu tarihi evlerin her yanı değerli. Ahşap evlerin içinde de oyma eserler var. Bunlar da heba 1xbet edilmemeli. Böyle kıymetli, ata yadigarı eserlerin kapı pencerelerinin yakacak olarak kullanılması, bu eserlere duyarlı olması gereken kişileri huzursuz etmiyor mu? Bu eserlerin her yanı tarihi taşıyor. Yıkılan evlerle birlikte onlar da yok oluyor. Bu harabe binalar akşamcıların mekanı haline geldi. İnsanlarımız bu evlerin yanından geçmeye çekiniyor. Çocuklarımızı oralardan korumaya çalışıyoruz. Eski binalar çöplük halinde mikrop yuvasına dönüştü. Yetkililer bu eski binaları onarmasa dahi hiç olmazsa çevrelerini sarsınlar. Bu çirkinlikler görünmesin.” uyarısında bulundular. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.