Kendine rant, sağladın mı ?

Geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısıyla Edirne Belediye Başkanlığı tarafından değiştirilen 'taksi yönetmeliğini' rant odaklı diyerek eleştiren ve Edirne Belediyesi ile Şoförler Odasından yanıt geldi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Erdal Çağlayan'a Sorun bakalım kendi çalıştığı Değirmen Taksi Durağı'na, bir yakının adına daha ucuz bir yerden bir hat alıp geçirmiş mi, geçirmemiş mi?” dedi. Erdal Çağlayan'ın hedefinde olan diğer isim Oda Başkanı Erbey Kılıç'ta, “Sevgili Kardeşim Erdal Çağlayan, Kapıkule Taksi Durağından Babanın adına aldığın durağı Değirmen Taksi Durağına geçiren sen değimlisin ? Sonra bu ticari hattı başkasına satıp rant sağlamadın mı ?” diye konuştu.

Kendine rant, sağladın mı ?

Geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısıyla Edirne Belediye Başkanlığı tarafından değiştirilen 'taksi yönetmeliğini' rant odaklı diyerek eleştiren ve Edirne Belediyesi ile Şoförler Odasından yanıt geldi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Erdal Çağlayan'a Sorun bakalım kendi çalıştığı Değirmen Taksi Durağı'na, bir yakının adına daha ucuz bir yerden bir hat alıp geçirmiş mi, geçirmemiş mi?” dedi. Erdal Çağlayan'ın hedefinde olan diğer isim Oda Başkanı Erbey Kılıç'ta, “Sevgili Kardeşim Erdal Çağlayan, Kapıkule Taksi Durağından Babanın adına aldığın durağı Değirmen Taksi Durağına geçiren sen değimlisin ? Sonra bu ticari hattı başkasına satıp rant sağlamadın mı ?” diye konuştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Aralık 2017 Cuma 10:22
Kendine rant, sağladın mı ?

    “ÇAĞLAYAN'A SORUN”
     Başkan Gürkan, belediye meclisinde taksi duraklarıyla ilgili alınan karara eleştirilerin olduğunu ve kendisinin bu konuda ne düşündüğünü soran bir gazeteciye, “Ben göreve başladığımda bu taksi yönetmeliği şuandaki gibiydi. Sonra taksici esnafıyla yaptığımız görüşmelerde, kendilerinin bu durak geçişlerinde hiçbir söz haklarının olmadığını söylediler. Ben de ne istediklerini sordum. Hangi durağa geçilecekse o durağa kayıtlı olanların da söz hakkı olsun, dediler. Değerlendireceğim, dedim. Değerlendirdim ve sonra yönetmeliğe şöyle bir madde koyduk. Dedik ki, ' Geçilecek olan A durağına kayıtlı taksicilerin 3'te 2'sinin yazılı muvafakatnamesinin olması halinde durak geçişi kabul edilecektir. Yine encümen onaylıyor.' 3'te 2 muvafakat vereceksiniz ama yine encümenin onayına bağlı. En son aşamada encümen onaylayacak. Ondan sonra geçişi sağlanacak. Ben kendi yetkimi taksici arkadaşlara devrettim bir anlamda. Buyurun dedik, kendi kendinizi demokratik bir biçimde değerlendirin. Ama bunu izleyen yaklaşık 3 yıllık süreçte, bu talebi benden yapan bir arkadaşımızın kendi durağına birkaç tane taksi geçirdiğini ve 3'te 2 imzalarla geldiği için bizim de bunları onayladığımızı gördüm. Gelen şikayetler üzerine tespit ettim. Örneğin; 'A mahallesindeki durağın değeri 30 bin lira, bunu almış arkadaşımız başkasının adına, kendi durağındaki arkadaşlarından 3'te 2 imzayı almış, kendi durağına geçirmiş. 30 bin liraya aldığı hat oraya geçince olmuş 300 bin lira.' Bu konuyu açıklayan Sayın Erdal Çağlayan. Kendisine sorun bakalım, kendi yarı hisseli bir taksiyi kendi çalıştığı durağa başka bir yerden geçirdi mi? Adaylık açıklamasında en çok buna vurgu yapmış. Sorun bakalım kendi çalıştığı Değirmen Taksi Durağı'na kendi ya da bir başkası adına daha ucuz bir yerden bir taksi hat alıp geçirmiş mi, geçirmemiş mi? Benim burada demokratik bir hakkın kullanılması çerçevesinde devrettiğim bir yetkinin iyi niyetle kullanılmadığını gördüm. Bu yüzden bu karar ne Şoförler Odası'nın ne de bir başkasının kararıdır, tamamen benim kararımdır.” cevabını verdi.  
    KENDİNE RANT SAĞLAMADIN MI ?
Erdal Çağlayan'ın Edirne Belediyesi taksi yönetmeliği ve Edirne Şoförler Odası hakkındaki iddialara yanıt veren Şoförler Odası Başkanı Erbey Kılıç, “Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odamızın yaklaşan Olağan Genel Kurulu dolayısıyla,Üyelerimizin taktiri ile uzun yıllar başta yönetim kurulum ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım odamız ve odamız üyelerine hizmet vermekten mutluluk duydum.Yönetim Kurulumuz ile aldığımız karar gereği yapılacak olan odamız 30'ncu genel kurulunda aday olmayacağımızı açıkladık. Bu süreç içerisinde Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını  açıklayan genç arkadaşlarımız oldu. Doğal olarak yapılacak seçimlerde 5362 sayılı Kanun çerçevesinde odamız üyesi olan ve şartları tutan,birlik  beraberliğimizi koruyacak ve hizmet edecek bir Atlasbet çok arkadaşımız Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olabilir.Ancak,son günlerde ardı ardına gelen adaylık açıklamalarında sevgili Erdal Çağlayan kardeşimiz, Odamız Yönetimine ve Başkanlık makamına her zaman olduğu gibi sebebini bile sorgulamadan yönelttiği ithamlar karşısında suskunluğumuz bozuldu.
Edirne Belediyesi Taksi yönetmeliği içerisinde değişiklikler yapılarak, durak değişikliği yapmak isteyen esnaflarımız için geçmek istedikleri duraklardaki esnafların  2/3 (Üçte İki) çoğunluğunun olumlu görüşleri ile geçiş talepleri Belediye Encümenince görüşülerek karar veriliyordu. Sevgili Kardeşim Erdal Çağlayan, Kapıkule Taksi Durağından Babanın adına aldığın durağı Değirmen Taksi Durağına geçiren sen değimlisin ? Durak değişikliğinde duraktaki arkadaşların muvafakatini nasıl aldın ? Sonra bu ticari hattı başkasına satıp rant sağlamadın mı ? İşte Belediye burada durak değiştirmek isteyen esnaflardan geçiş için para talep edildiği ve bundan bazı kişilerin rant sağlandığı yönünde gelen duyumlar nedeniyle,Edirne Belediye Meclisi Taksi Yönetmeliği içerisinde haklı sebeplerden değişiklik yaparak, 07/12/2017 karar tarihli Belediye Meclis Kararı ile Durak değişiklik talebinde bulunan ticari plakalı araç sahiplerinin talepleri,Belediye Encümenince değerlendirilecektir. 
Korsanlar konusunda, odamıza müracat eden esnafların kendi duraklarının çevresinde korsan taşımacılık yapan hususi araçları şikayet etmekten çekindikleri, dilekçe vermek istemedikleri halde odamız korsanlar konusunda verilen hususi araç plakalarını Emniyet Müdürlüğü,Belediye Başkanlığı,Vergi Dairesinin ilgili birimlerine iletmiştir. Korsan taşıma sadece ilimizin bir sorunu değil Türkiye'nin bir sorunudur. Korsan taşımacılık yaptığı tespit edilen hususi araç sahiplerine uygulanacak cezalar kanunlarla belirlenmiştir. Şimdi bu kardeşimiz korsanla ilgili oda tarafından mücadele verilmediğini belirtmektedir.Kendisine soruyorum “Odanın Korsan ile ilgili yapılan şikayetlerin yasal yollardan ilgili mercilere iletmesinden başka ne yapması gerekiyor. Yönetim kurulu olarak elimize sopaları alıp cadde cadde korsan peşine düşmemiz mi gerekiyor.” 
Eleştirecek,itham edecek başka şey kalmadı  Oğlumun KOSGEB Kredisi kullandığını anlatıp duruyor. Güzel kardeşim, benim oğlum Servis Aracı İşletmecisi ve kendi odasına kayıtlı,onun müracaatını ben yapmadım.Kendisi benim üyem değil.Kredi KOSGEB aracılığıyla değil Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri Kefaletiyle veya doğrudan Halkbank'a başvurarak kullandırılan hazine sübvansiyonlu kredi şartlarını kapsamaktadır.Bir çok üyemiz şartları sağlayamadığından kredi kullanamadı.Başvuruda bulunan bir çok üyenin de başvurusu onaylanmadı.Yani öyle bir büyüttün ki herkes kredi kullandı da  bir sen kullanamadın. 
Sonuç olarak; kendimin de mensubu bulunduğum ETUS ile aranda bir sıkıntı olmadığından bahsediyorsun da,ETUS tan başka bir şey de konuşmuyorsun. Aklında yer eder mi bilmem ama yinede söyleyeceğim, Oda seçimlerinin kaderini üyelerin takdiri belirler.Şükürler olsun ki bugüne kadar Yönetim Kurulum ve şahsım,üyenin takdirini aldık.Bu bağlamda görevimiz layıkıyla yerine getirdiğimize inanıyor ve karalamalarla,çamur atmayla bir yere varılamayacağını bilmeni istiyor,senin gerçekten “Utanç verici bir şey”  yaptığını hatırlatarak, üyelerimizin takdirine arz ediyorum” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.