ÖZEL,” MERİÇ İLÇESİ GÖÇ VERMEKTEN KURTULMALI”

CHP Meriç İlçe Başkanı Zafer Özel, parti çalışmaları ve ilçenin ekonomik durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Meriç ilçesinin göç verdiğini, bölgede çevreyi kirletmeyen sanayi tesislerinin kurulması önerisinde bulundu.

ÖZEL,” MERİÇ İLÇESİ GÖÇ VERMEKTEN KURTULMALI”

CHP Meriç İlçe Başkanı Zafer Özel, parti çalışmaları ve ilçenin ekonomik durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Meriç ilçesinin göç verdiğini, bölgede çevreyi kirletmeyen sanayi tesislerinin kurulması önerisinde bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Eylül 2017 Çarşamba 09:58
ÖZEL,” MERİÇ İLÇESİ GÖÇ VERMEKTEN KURTULMALI”

     CHP İlçe Başkanı..  CHP'nin kongre sürecinde olduğunu  parti meclisinin aldığı karar doğrultusunda delege seçimlerinin devam ettiğini belirterek; “Bizler de genelgeler doğrultusunda ilçede delege seçimlerine başladık. 16-17 Eylül tarihlerinde  delegie seçimlerimiz devam etti.hiç bir sorun yaşanmadan delege seçimimiz devam etti. Önümüzdeki hafta köylerimizde yapılacak seçimlerle  delege seçimlerimiz son bulacak.dileğimiz bu seçimler partimiz için hayırlı olur.İktidara gelme döneminde delege seçilecek arkadaşlarımız  partimize heyecan getirir. Partimizin iktidar olması için azimle çalışmak zorundayız. bu bir bayrak yarışıdır  birileri bırakır diğerleri alıp yoluna  devam eder.biz delege seçilecek arkadaşlarımızın  bu görevi başarı ile yapacakları inancındayız.” Dedi 
GİRDİ FİYATLARI YÜKSEK
Meriç ekonomisini  gündeme getirildiğinde  bölgemizde  şu anda ayçiçeği  hasadı yapıldığını  belirterek, “. Verilen fiyatlar yeterli. Verim biraz düşük olsa da  açıklanan taban fiyat çiftçilerimize nefes aldırdı diyebilirim. Bu arada buğday sezonunda çiftçilerimizin yediği darbeyi unutmadık. Bu açık kapanmaz. Önümüzdeki günlerde çeltik hasadı var. gönen bölgesinden aldığımız duyumlara göre. Çeltik alım fiyatının  1700 dolayında olduğu ifade ediliyor.Bu bizim için ölçü olmamalı.Gerçek fiyatların belli olacağı zaman bölgemizde çeltik hasadının başladığı dönem olacaktır.dilerin o zamanda çeltikçilerimizi mağdur etmeyecek bir fiyat belirlenir. Toprak Mahsulleri Ofisi de devreye girer. Daha önce söylendiği gibi yüz bin tonluk pirinç ithalatı da gerçekleşmez. Biz CHP olarak bu konunun takipçisi olacağız.Tüm örgütlerimiz bu konuda seferber olacağız.Gerekli yerde açıklama yapıp tavrımızı koyacağız”
“ BİR  BALYA SAMAN 8-10  LİRA”
Hayvancılık konusuna da değinen CHP İlçe Başkanı Özel, “ Şu anda hayvan yem İllegal Bahis fiyatları çok yüksek. Bir balya saman 8-10 liraya satılıyor. Bu arada Bulgaristan'dan saman ithal ediyoruz. Bu filmi daha önceleri de seyrettik. Ülkenin bu  konuma  gelmesi  üzülecek bir durum. 
    Daha önceleri tarımda kendi kendine yeterli ülkeler arasında bulunan ülkemizin tarımı bu hale geldi çok yazık. Bugün bir çuval yem peşin alındığında 55 lira kredi ile aldığınızda 60 lira. Çiftçilerimizin çoğu kredi ile alıyor. Süt parası ile ancak günlük ihtiyaçlar gideriliyor. Süt fiyatlarını biraz yükselttiler fakat yeterli değil. Temmuz ayı çıkmak üzere  2017  yılının süt desteklemeleri ödenmedi.Diğer taraftan tarımda elektrik fiyatları yüksek. Çeltikte  elektrik maliyeti toplam maliyetin yarısını oluşturuyor. Avrupa ülkelerinin çiftçilere desteği çok yüksek. Bize yasalarla verilmesi gereken hakkın ancak yarısı veriliyor.Biz bu konuda hükümetten alacaklı durumdayız.  Bizde akaryakıt fiyatları Amerika'da olanın  iki katından fazla. Biz bu koşullarda Avrupa ile nasıl rekabet edebiliriz. Mazotun yarısı verilecek sözü   verildi, fakat bu yönde gelişme göremiyoruz” dedi 
    KÖYLÜ ÇOK BORÇLANDI
    Köylülerin çok borçlandığını  bunun altından kalkılmasının zor olduğunu belirten Özel,”Bu borçların yeniden yapılandırılması gerekecektir.Bölgemizde hayvan sayısı azalıyor. Bölgemiz ekonomisi tarıma dayalı olduğu için sürekli küçülmektedir.  Bölgemizden sanayi bölgelerine göç eden genç nüfusun tekrar geri gelmesi için işyerlerinin açılması gerekir.  Bölgemizde çevreyi kirletmeyen  sanayi olmalı. Bir de bölgemize okullar açılmalı.Daha önceleri bölgemizde bir yüksek okul vardı sahip çıkılmadı kapatıldı.  
    Özel sektörü teşvik edici kararların alınmagsı erekir. Bölgenin en geri kalmış bölgesi Meriç ilçemiz. Yetkililer bu ilçeye özel önem vermeli” değerlendirmesinde bulundu 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.