"Özür bekliyoruz"

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şallı, Roman açılımıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

"Özür bekliyoruz"

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şallı, Roman açılımıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Ocak 2018 Pazartesi 10:23
"Özür bekliyoruz"

    Konuyla ilgili açıklama ise şöyle; "Romanlarda yeni bir umut doğuyor. Dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nu dolduran binlerce Roman vatandaşa sesleniyor: 
    “Bu baharın başka bahar olduğunu belirten Erdoğan, “Bu bahar, Allah'ın izniyle acıların bal eyleneceği, kırgınlıkların tamir edileceği, küskünlüklerin giderileceği, baharın bahar gibi yaşanacağı bir bahar. Biz, dudağınızdaki, yüreğinizdeki, gönlünüzdeki o buruk gülümsemenin farkındayız. Dertlerinizin, sorunlarınızın farkındayız” dedi.
    Açılım bir anlamda “AYRIMCILIK” üzerine idi. 
    İşin ilginç tarafı; 2010 yılında bizleri iyi anladığını ifade eden Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinde Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, sosyal medya üzerinden CHP'yi eleştirirken kullandığı” Ana muhalefetin sözcüleri yine birilerinin sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. “Merd-i kıpti şecaat erzedeyim derken sirkatin söyler” misali..” sözü Romanlar için ayrımcılık ve önyargıları pekiştirme anlamındadır. Tarihte Koca Ragıp Paşa'nın “Merdi Kıpti şecaat arzederken sirkatin söyler” sözü tartışmalı bir sözdür. Anlamı “çingene'nin merdi kendini överken hırsızlığını da söyler” anlamındadır. Bu sözü asla kabul etmiyoruz! Ayıptır, yazıktır !
    Romanlara yönelik yanlış imaları çağrıştıran, ayrımcılığı, körükleyen bu sözü kullanan Milletvekili Mustafa Ataş' ın ifadesi üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Açılım politikasına ters düşen ayrımcı bir dil kullanması bizlerde şaşkınlık yaratmıştır. Milletvekili Mustafa Ataş, önce şunu bilmelidir; Kullandığı söz Romanlarla ilgili bir atasözü değildir. Romanlara yönelik ayrımcı, önyargıları pekiştiren, Romanları hırsız gösteren bir söz olduğunu iyi bilmelidir. Romanlar olarak; siyasi partilerin birbirleri ile çekişmelerinde bu ayrımcı dili kullanmalarını istemiyoruz! AK Parti genel Başkan yardımcısı ve teşkilat başkanı Mustafa Ataş' ın sözleri Roman Açılımını sorgular niteliktedir.
    Tarihin derinliklerinde kalan bu sözü günümüzde kendi düşüncelerini Romanlar üzerinden ifade ederek kullanmak hiçbir siyasetçiye fayda sağlamaz. Özellikle Roman açılımında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemiş olduğu Romanlara yönelik “kırgınlıkların tamir edileceği, küskünlüklerin giderileceği” sözlerini bilmediğini göstermektedir. Mustafa Ataş'ın, kullanmış olduğu söz bizler için buruk olmakla birlikte, dudak ile yürek uyuşmamıştır.  
    Özellikle siyasetçilerin bu dili mutlaka terk etmeleri gerekir. Romanlara yönelik ayrımcılığın azaltılması ve sosyoekonomik koşulların iyileştirilmesine yardımcı olunmalıdır. Siyasi çekişmelerinde Romanları kullanmasınlar!. Siyasetçiler insanları ayrıştırmasın. Bizlerin kavgaya değil, toplumsal huzura, iyi ekonomik koşullarda yaşamımızı sürdürmeye ihtiyacımız var. Toplumun tüm kesimi huzur, iş, aş Arzbet peşinde.
    Milletvekili Mustafa Ataş'ın sözleri bizlerde küskünlük ve dargınlık yaratmaması adına kendisinden özür bekliyoruz."


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.