POSTACI 'İYİ HABER' GETİRMİYOR !

Önceki yıllarda genellikle mektup dağıtımı yapan posta dağıtıcıları, son yıllarda borç bildirim zarfları dağıtıcısı konumuna geldi.

POSTACI 'İYİ HABER' GETİRMİYOR !

Önceki yıllarda genellikle mektup dağıtımı yapan posta dağıtıcıları, son yıllarda borç bildirim zarfları dağıtıcısı konumuna geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Ocak 2018 Salı 09:59
POSTACI 'İYİ HABER'  GETİRMİYOR !

    PTT ürünleri dağıtım işini üstlenen postacılar son yıllarda mektup Romabet dağıtma yerine borç tebliğ zarfları dağıtımı yapıyor. Her gün onlarca tebligatın kaydını yaparak dağıtıma çıkan postacılar imza karşılığı verecekleri bu zarfların alıcıları adresinde bulunmadığı zaman evlerin kapılarına not bırakıyor. 
    Daha sonra bu zarfları mahalle muhtarlarına teslim ediyor. Evinin kapısında notu gören kişiler muhtarlıklara başvurup kendilerine gelen tebligatları alıyor. Bu zarflar genellikle borç tebliğ zarfları olduğu için birçok kişi muhtarlıklardan adına gelen zarfları almıyor. 
    TEBLİGATLAR ZAMANINDA ALINMIYOR
    Muhtarlıklarda biriken tebligatlar muhtarlıklarda üç ay süreyle saklanıyor. Daha sonra süresi bittiği için imha ediliyor. Adına gelen borçla ilgili tebliğ zarflarından trafik suçlarıyla ilgili olanları 15 gün içinde ödeyenler %25 az ödeme yapıyor. Bu zamanı aşanlar cezasının tamamını ödemek zorunla kalıyor. Daha sonraları ise iş mahkemeye gittiğinde borç oranı daha da artmış oluyor.
    Mahalle muhtarları, adına tebliğ zarfı gelen vatandaşların muhtarlıklara başvurup zarflarını almaları ve gereğini yapmalarının kendi yararına olduğunu belirterek gecikmelerin borçların artmasına neden olduğu uyarısında bulundular.   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.