SEPET ÖRÜP GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde ikamet eden Yaşar Varçın, fındık çubuğundan örüp sattığı sepetlerle geçimini sağlıyor.

SEPET ÖRÜP GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde ikamet eden Yaşar Varçın, fındık çubuğundan örüp sattığı sepetlerle geçimini sağlıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ocak 2018 Çarşamba 10:05
SEPET ÖRÜP GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

    Tekirdağ  Saray İlçesi'nde ikamet eden  60 yaşındaki Yaşar Varçın sepet örerek ailesinin geçimini sağlıyor. Bu arada Edirne'ye gelip sepetçilik mesleğini sürdüren Varçın sepet örümü ile ilgili olarak şunları söyledi,  Sepet örme malzemelerimiz fındık çubuğundan yapılıyor. Biz onları ince ince kesip sepet örülecek hale getiriyoruz. Son yıllarda ormanların yok edilmesiyle çubuk bulmada da zorlanıyoruz.” dedi.
    “ÖRÜLEN SEPETLER BALKONLARDA VE PİKNİK İÇİN KULLANILIYOR”
    Fındık çubuğundan örülen çeşitli büyüklükte sepetlerin balkonlarda, piknikte ve pazarda alışveriş amacıyla kullanıldığını belirten Varçın, “ Yaptığımız sepetler organik hiçbir katkı maddesi yok. Onun için satın alanlar ürünlerimiz hijyenli olduğu için güvenle kullanabilirler. Bu sepetleri örüp bir anlamda halk sağlığına hizmet veriyoruz, çevre kirliliğini önlüyoruz. Sepetleri istenildiği şekilde de örebiliyoruz. İsteyen sepetlerini istediği şekilde boyayabiliyor. Ördüğümüz bu sepetler evlere ayrı bir güzellik katıyor. Biz aynı zamanda bir ata mesleğini yok olmadan kurtarmış onu yaşatmış oluyoruz. Her şehirde sepetçiler semtleri var. Fakat buna karşın sepet yapanların sayısı yok denecek kadar azaldı. Bu milli geleneğimizi yaşatmalıyız. Devletimiz de bu konuda kurslar açıp destek vermeli. Bu meslek devam Safirbet ederse bu işi yapanlar benim gibi evlerine harçlık sağlayabilir. Ben evimi sepetçilikle geçindirmeye çalışıyorum. Sepetlerimiz büyüklüklerine göre 20 ile 30 liradan satılıyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.