'SİNİR' Kapısı !

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapılarından Pazarkule ve Kapıkule'de gurbetçi dönüşlerine, 10 günlük bayram tatili de eklenince gurbetçilerin dönüş yolu çileye döndü. Kilometrelerce uzayan araç kuyruklarında, sıranın kendilerine gelmesini bekleyen gurbetçiler, isyan ettiler.

'SİNİR' Kapısı !

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapılarından Pazarkule ve Kapıkule'de gurbetçi dönüşlerine, 10 günlük bayram tatili de eklenince gurbetçilerin dönüş yolu çileye döndü. Kilometrelerce uzayan araç kuyruklarında, sıranın kendilerine gelmesini bekleyen gurbetçiler, isyan ettiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Ağustos 2017 Pazartesi 09:52
'SİNİR' Kapısı !

    Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapılarından Pazarkule'de kuyruk 4 kilometreyi bulurken Kapıkule'de de 7 kilometreye ulaştı. Yıllık izinleri bitten gurbetçiler, dönüş yolunda aynı manzarayla hep karşılaştıklarını belirterek, “Her yıl bu kuyruklarda perişan oluyoruz. Sinirlerimiz geriliyor, tatilimiz zehir oluyor. Devletimiz bu soruna çözüm bulsun” dediler.
Almanya'da bulunan evlerine normalde 21 saatte vardıklarını şimdi ise 40 saatte zor varacaklarını belirten gurbetçi aile; “Biz yıllardır geliyoruz. Ama inanın artık Türkiye'ye gelmek istemiyoruz. Çünkü 4 hafta tatil için geldiğimiz ülkemizde sürenin 5-6 gününü kuyruklarda beklerken geçiriyoruz. Yaklaşık 5 saattir bekliyoruz. Bu gidişle biz en az daha 5 saat bekleriz burada. En büyük sıkıntı ise bu yol üzerinde bir tuvaletin olmaması. Biz erkekler bir şekilde tuvaletimizi yapıyoruz, ama bayanlarımız ve çocuklarımız rezil oluyor. Böyle zamanlarda seyyar tuvalet koyabilirler yol üzerine. Biz Avrupa'da yaşıyoruz, hiç böyle bir şey görmedik. Yol boyunca ihtiyacınızı giderebileceğiniz ya işletmeler oluyor ya da molla yerleri oluyor. Burası küçük bir kapı diye mi önemsenmiyor. Ne olursa olsun eğer Avrupa'ya açılan bir kapı ise bu yol güzergahına da önem verilmeli. Türkiye'ye ilk giriş yapılan yer çok önemli. Her zaman ilk izlenim önemlidir. Biz senede bir giriş bir çıkış yapıyoruz ama her gün bir sürü turist giriş çıkış yapıyor.” dedi.
Kuyrukta bekleyen gurbetçilerden Emre Bostan; “Almanya'ya Jokerbet gidiyoruz. 4 saattir bekliyoruz. Neden bu kadar bekliyoruz, onu da bilmiyoruz. Bir arabanın işlemleri en fazla 5 dakika sürebilir. Gördüğünüz gibi bir ilerleme yok. Bu yol üzerinde içerisinde tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanacağı dinlenme tesisi olmalı. Erkekler ağaç arasına gidiyor peki ya bir bayan ne yapacak? Bunu yetkililerin duymasını istiyoruz.” dedi.
    Bulgaristan'da şirketi bulunan ve oradaki bir işi için Ankara'dan gelerek Pazarkule Sınır Kapısı'ndan çıkmayı bekleyen bir vatandaş ise; “Bir saatlik işim var aslında. Önce Kapıkule'ye gittim. Orası daha da kötü. Oradan geri döndüm, buraya geldim. Burada da yaklaşık 2 saattir bekliyorum. Akşama kadar buradan çıkarsak iyidir. Bulgaristan da işim 1 saat ama bu gidişle 1 saatlik iş için 10 saat bekleyeceğim.” dedi.
    Kuyrukta bekleyen bir diğer gurbetçi ise; ''Bu çok büyük bir sorun fakat sadece Türkiye'nin elinde olan bir şey değil. Karşı ülkelere de sorumluluk düşüyor. Bir an önce çözülmesini istiyoruz.10 saattir kuyrukta bekliyoruz. İlk defa buraya geldik ama ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarında işlem ağır işliyor.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.