Tasmalı,”Eski Bayramları Özler Olduk”

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı “Mahalle muhtarları olarak okullara kayıt döneminde bizlere büyük görev düşüyor. Öğrenciler her konuda yardımcı olmalıyız. 10 günlük tatil nedeniyle Edirne boşaldı. Yeni alışkanlıklar dini bayramların özelliklerini yok etti eski Bayramları özler hale geldik” dedi.

Tasmalı,”Eski Bayramları Özler Olduk”

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı “Mahalle muhtarları olarak okullara kayıt döneminde bizlere büyük görev düşüyor. Öğrenciler her konuda yardımcı olmalıyız. 10 günlük tatil nedeniyle Edirne boşaldı. Yeni alışkanlıklar dini bayramların özelliklerini yok etti eski Bayramları özler hale geldik” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ağustos 2017 Perşembe 05:00
Tasmalı,”Eski Bayramları Özler Olduk”

Edirne Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Şükrüpaşa Mahallesi  Muhtarı İrfan Tasmalı, Kurban Bayramı öncesi yaptığı açıklamada ; “ Kurban Bayramı geldi. Bu arada ilimizdeki okulların kayıtları devam ediyor  Bu dönemde biz muhtarlara büyük görevler düşüyor.Resmi tatil olmasına karşın görevimizin başındayız.  Şu anda  üniversiteye kayıt için yurdun dört bir yanından öğrenciler ilimize  geliyor.
       Diğer yandan başka illerdeki okullara gidecek öğrencilerin anne,babalarında da ayrı bir telaş var. Çocuklarından ayrı kalacaklar ,bunu bayram ile karışması toplumda ayrı bir heyecan yarattı.
“KENTİMİZE GELEN ÖĞRENCİLERE YARDIMCI OLMALIYIZ”  
Kentimize gelen öğrencilerimiz kalacakları ev ve yurt arama derdinde.Bu arayışları sırasında kente  yabancı oldukları için güçlüklerle karşılaşıyorlar.  Biz muhtarlar olarak, başka illerden kayıt için gelen öğrencilerimize velilere elimizden gelen yardımı yapmalıyız.Her zaman Edirne'nin itibarını dikkate almalıyız. Tüm arkadaşlarımızın aynı duyarlılığı göstereceği inancındayım “ dedi.
ESKİ BAYRAMLARI ÖZLÜYORUZ
Eski bayramların ayrı bir güzelliğinin olduğunu belirten Tasmalı “Tatilin uzamasından yararlanan insanlarımızın çoğu kentimizin dışına sahillere hatta yurt dışına gidiyor.Eskiden böyle bayramlar geldiğinde aileler  bir araya gelir, eller öpülür dostluklar artardı,aileler birbirine hediyeler götürürdü,ne yazık ki bu güzel geleneklerimiz yavaş yavaş kaybolmaya başladı.Alında böyle dini bayramlar dargınların barıştığı, yaşlıları ziyaret Ultrabet edilip gönüllerinin alındığı günler olmalıdır.Bunları dinimiz de önermektedir.
    Bakıyorum bayram öncesi halkımızın büyük çoğunluğu aileleri, komşusu ile bayram yapma yerine tatil yörelerine gittiler.  Böyle zamanlarda dini bayramlarımıza önem vermek gerekir, bu günlerde aileler ziyaret edilmeli yaşlıları hatırları sorulup gönülleri alınmalı. Özellikle huzur evleri, öksüzler,engelliler,  mezarlıklar ziyaret edilmeli.Bunlar milletimizin asırlardan bu yana devam eden toplumda dayanışmayı sağlayan değişmez kurallarıdır” dedi.
“APARTMAN YAŞANTISI KOMŞULUK BAĞLARINI ZEDELEDİ”
İnsanların konut ihtiyaçları değiştiği, apartman kat sayıları arttıkça komşuluk bağlarını azaldığını kaydeden İrfan Tasmalı “ bununla ilgili olarak “Komşu komşunun külüne muhtaçtır “denilen bir özdeyiş vardır.Bu sözlerle komşuluğun ne kadar önemli, olduğu ifade edilmektedir. 
   Bayram günlerinde komşular gelmese dahi. Yaşı büyük komşularımız ziyaret edilmeli. Küçükler sevindirilmeli, onlara hediyeler verilmeli.  Özellikle yaşlılarımız böyle bayram günlerini dört gözle beklerler.  Dilerim apartmanlarımızda da bu güzel  geleneklerimiz azalma yerine artarak devam eder.  Ülkemizde bu günlerde halkımızın sevgi bağlarının güçlenmesine dargınlıkların giderilmesine ihtiyaç var.  Bayramın böyle dostluklara vesile olmasını dilerim.Bu arada tüm ilsem aleminin mahallemizdeki, ilimizdeki,köylerimizdeki halkımızın bayramını kutluyorum.”dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.