Teneke mahalle olmasın!

Edirne Roman Eğitim Gönüllüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şallı yapmış olduğu yazılı açıklamada “Romanlar için Yeni bir Gelecek” projesi hakkında bilgi verdi.

Teneke mahalle olmasın!

Edirne Roman Eğitim Gönüllüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şallı yapmış olduğu yazılı açıklamada “Romanlar için Yeni bir Gelecek” projesi hakkında bilgi verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ocak 2018 Pazartesi 10:30
Teneke mahalle olmasın!

    Konuyla ilgili açıklama ise şöyle; "Romanlar için acı gerçektir; teneke mahalleler. Sosyoekonomik koşulların yetersizliği,  farklı sosyolojisi, sosyal dışlanma diğer bireylerden kendini ayıran özelliklerdir. Pendik ve Sultanbeyli ilçelerinde teneke mahallede yaşayan Roman aileler,  Kelemet Çiğdem Türk ve eşi  sosyolog  prof. Dr. Ferhat Kentel' in 2 yıl süren özverili mücadelesi  sonunda “Romanlar için Yeni bir Gelecek” projesi ile sıcak bir yuva temin edildi. Okula gidemeyen çocuklara ulaşım, giyim, beslenme sorunları aşılarak  okula gitmeleri sağlandı. 
    Tenekeden, kartondan ve muşambadan oluşan evler İnsan onuruna yakışmayan bir Fenomenbet görüntü sergiliyordu. 18 Roman aileye ”ortak hayaller” düşüncesi kapsamında kendilerine yeni bir yaşam yaratıldı. “Ortak hayaller” sayesinde Bir teneke mahalle yok oldu.
    Kalbi insan sevgisi ile dolu  Kelemet Çiğdem Türk ve eşi Roman olmayıp, konuya insani yönden bakarak iki yıl süren zorlu mücadelesi sonucunda bu ailelere yeni yaşamlarında umut kazandırdı. Kelemet Çiğdem Türk”ün  mücadelesini yakından biliyorum. Bu teneke mahalleyi bende ziyaret etmiştim. Mücadelesinde hem manevi , hem de büyük maddi katkıları oldu. Okula giden çocukların  artık bir Çiğdem ablaları var. Zorlu mücadelesinde en büyük destekçisi Sultanbeyli Belediye başkanı Hüseyin Keskin olmakla birlikte  Pendik Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ilgili kaymakamlıklar, çocukların okul müdürü de  destek vermesi Romanlar için olumlu gelişmedir. 
    Roman olmayan bir bayanın, insani duygular içinde hiçbir karşılık beklemeden bu çalışması yürütmesi Roman derneklerine olduğu kadar, Türkiye'de bulunan tüm belediyelere örnek olmasını diliyoruz. Romanlar da sosyal taleplerini dile getirme yollarını mutlaka öğrenmelidir. Her yerde çiğdem abla bulma şansları yoktur. Teneke mahallenin yok oluşunda emeği geçen, Kelemet Çiğdem Türk ve eşi sosyolog Ferhat Kentel'e diğer kamu kurum ve kuruluşlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Romanlar için yeni teneke mahalleler oluşmaması dileğimle."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.