TREN GARINDA, İN CİN TOP OYNUYOR

Bir zamanların gözde ulaşım aracı trenlere ilgi azalırken, Edirne garından sadece günde bir kez karşılıklı olarak Edirne - İstanbul seferi düzenleniyor.

TREN GARINDA, İN CİN TOP OYNUYOR

Bir zamanların gözde ulaşım aracı trenlere ilgi azalırken, Edirne garından sadece günde bir kez karşılıklı olarak Edirne - İstanbul seferi düzenleniyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Eylül 2017 Salı 10:08
TREN GARINDA, İN  CİN TOP OYNUYOR

    Bir zamanlar en önemli ve güvenli ulaşım aracı olan ve salonları yolcularla dolan tren istasyonlarında şimdi in - cin top oynuyor. Edirne ile İstanbul arasında sadece karşılıklı  bir sefer yapılıyor.      
Daha önceleri  yolcularla dolup taşan salonlar şimdi  ise  bomboş. Trenle seyahat edecek yolcuların, indirimli tarifeden yararlanmak için  yanlarında kimliğini belirten belge bulunması gerekiyor.  
İndirimden ,gaziler ve şehit yakınları, engelli ve refakatçileri,Çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli,görev yapan öğretmenler,basan kartı olanlar, devlet sporcuları, 7-12 yaş arasında çocuklar için indirim %50,  13-26 yaş arasında genç indirimi,%20,  60 yaşında olanlara %20, 65 yaş ve üzeri olanlar yolculuklarında %50 indirim uygulanıyor.
 HER GÜN KARŞILIKLI BİR SEFER VAR
Edirne ile halkalı arasında her gün karşılıklı birer sefer yapılıyor. Edirne'den  sabah 7.44'te kalkan yolcu treni Halkalı'ya 11.49'da ulaşıyor.  
          Halkalı'dan Edirne istikametine gelecek  yolcu treni ise saat 18.00'de hareket ediyor. Edirne merkeze  22.08'de ulaşıyor. Edirne- Halkalı arasında  tam  yolcu ücreti 22 lira, İndirimli bilet 17 lira 60 kuruş. Yüzde elli indimi olara ise 11 lira  olarak  tahsil ediliyor. Çarşamba günleri yolcu biletleri trende veriliyor.
OPTİMA FİRMASI ULAŞIMDA KOLAYLIK SAĞLIYOR
Edirne Garında faaliyetini sürdüren Optima Firması Edirne ile Avusturya Villach şehri  arasında  araçları ile birlikte yolcuları taşıyor. Firmanın çalışması ile ilgili olarak açıklama yapan kurum yetkilisi Saime Tuna, “Firmamızın kaldırdığı tren Edirne ile Sahabet Avusturya arasında  araçları ile birlikte yolcuları taşıyor. Firmamız  amacı karayollarında olan yolcu yoğunluğunu biraz olsun azaltmak.  Yolcularımızı Avusturya'ya kadar oradan da  Edirne'ye  kadar araçları ile birlikte huzurlu bir şekilde ulaştırmak. 
RAHATLIKLA YATAKLI VAGONLARDA SEYAHAT EDİLİYOR  
Yolcularımızın araçları araç vagonlarına yüklenmektedir. Yolcularımız için yataklı vagonlarımız bulunmaktadır. Vagonlarda   restoranlarımız var  yolcularımız orada vakitlerini geçiriyor yeni dostluklar kuruluyor. Gümrük işlemleri Edirne'de yapılıyor.  
Daha ziyade Perşembe cuma günleri seferlerimiz oluyor. Böylece yolcularımız hafta sonunda evlerine, işyerlerine ulaşıyor. Ayni şekilde Avusturya'da ise  Cuma Cumartesi günleri sefer var. Firmamıza yolcu  talebi yeterli. Özellikle aileler ve emekliler başvuruyor. Edine ile Avusturya  Villach arası 1500 Kilometre  yolcularımız trende istirahat ederek yerlerine ulaşıyorlar.  Yolcularımız Bulgaristan,Sırbistan Slovenya Hırvatistan gibi ülkeleri  rahatlıkla geçiyorlar Türkiye'ye geldiklerinde rahat ve dinlenmiş şekilde memleketlerine gidiyorlar.
YOLCU BAŞI 149 AVRO  
Bu yolculukta kişi başı 149 Avro, Araç ise 259 avro  oluyor . Ortalama bir kişi bir araç  408 Avroya Avusturya - Edirne arasında seyahat edebiliyor. Optima  firması 25 yıldan bu yana Edirne –Avusturya arasında yolcu taşımacılığı yapıyor. Yolcu vagonu trenimiz maksimum 7 vagon oluyor. araçlarla birlikte 17- 18 vagon oluyor. Edirne ile Avusturya arası  yolculuğu 32 saat  sürüyor' dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.