“Zor şartlarda görev yapıyoruz”

Edirne Köy Muhtarları birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Bosnaköy Muhtarı Recai Kararmışbuğa , köy muhtarlarının güç koşullarda görevlerini sürdürdüğünü, köylülerin birçok ihtiyacını karşılamada muhtarların desteği olduğunu belirtti.

“Zor şartlarda görev yapıyoruz”

Edirne Köy Muhtarları birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Bosnaköy Muhtarı Recai Kararmışbuğa , köy muhtarlarının güç koşullarda görevlerini sürdürdüğünü, köylülerin birçok ihtiyacını karşılamada muhtarların desteği olduğunu belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Eylül 2017 Cuma 09:59
“Zor şartlarda  görev yapıyoruz”

    Edirne'nin 2019'da bütünşehir olabileceğini de belirten Kararmışbuğa, “Muhtarlar halkın oyları ile doğrudan seçiler devlet temsilcileridir. Aldığımız duyumlara göre Edirne'nin de içinde olduğu “Bütünşehir” projesi gündemde, onun muhtarlar için ne getirip götüreceğini göreceğiz. Biz köy muhtarları  görevimiz sırasında  köylü vatandaşlarımız  tarım güvenlik ve ekonomik anlamda  bir sorunu olduğunda ilk başvuracağı kişi muhtarlar oluyor. Devletin ve tüm kuruluşlarla ilgili muhatabı muhtarlardır. Yeni idari düzenlemeye göre 2019  yılından itibaren  Edirne bütün şehir olacak. Bu durumda il bazında tek merkezli belediye olacak” dedi.
“MUHTARLAR MEMNUN DEĞİL “
Büyük Şehirlerde görevli muhtarlarla yaptığı görüşmelerde    büyükşehir  idaresinde olanların sorunlarının daha da arttığını  öğrendiğini  belirten Kararmışbuğa, “Muhtarların bazı devlet kurumlarının tüzel kişilikleri kalkınca, muhtarların belediye kapılarında  sorunları çözmek için beklediklerini söylüyorlar. Tüzel kişilikler son bulduğunda  köy muhtarlarının Edirne'deki mahalle muhtarları gibi sadece bir mührü olacak.
“ÖZEL İDARELER  BELEDİYELERE DEVREDİLECEK”
Bu arada   kendi organizasyonu ile yapacağı ekonomik gücü de yok olacak. Bu uygulama  kırsal kesime iyi hizmet getirilecek şeklinde Betorder sunuluyor.Dileğimiz böyle olması. Yeni uygulama ile Özel idareler belediyelere devredilecek. Bunu yaşayarak görecek fakat bunun çözüm getireceğine inanmıyorum, sorunlar daha da artacaktır. Tekirdağ'da görevli muhtar arkadaşlarımız sorunların azalacağı yerde arttığından yakındılar . 
Kırsal kesimlerde muhtarlarımız mülki amiri konumundadır. Bu işi üstlenebilecek kişilerin muhtar olması gerekir.Köyde muhtarlık yapmak öyle hafife alınacak bir görev değildir.
Köy muhtarları yetkili olduğu köyün hayvanından insanına kadar sorumludur. Muhtarlar ayrıca köyün  33 tane  bölge müdürlüklerindeki işlerinden de sorumludur. Muhtarlarımız bu görevi yaparken donanımlı  olmaları gerekmektedir” dedi
“ KÖYLERDE ÇOBAN BULUNAMIYOR”
Bugün  köylerde  çoban bulamadıklarını belirten Recai Kararmışbuğa, “ Gençlerimiz bu işi yapmak istemiyor, sanayi bölgelerine göç ediyorlar, o görevi yabancı uyruklular  yapıyor. Bu durum  dahi biz muhtarlar açısından sıkıntı oluşturuyor. Kurumlar bu tür yerlerde yabancı işçi çalıştırılmaz diyor. Gençler bu işi yapmadığı için yabancılar çalıştırılmak  zorunda kalınıyor. Muhtarlarımız köyün işlerini yapmak için kendi imkanları ile şehre gidip geliyor. Muhtarlarımız muhtarlıkla elde edeceği para ile yaşamını sürdüremez, kendi cebinden harcama yapmak zorunda kalıyor.Muhtarların yetki sorunu da yeterli değildir. Bu yetkiler bütün şehir olduğunda büyük oranda azalacak” dedi 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.