Hem kendisi hem de kendisini bu göreve getiren hemşehrileri için.

Bir kere Hakan Yavuz Erdoğan gibi bir Kaymakam ile çalışmak büyük kazanç ve bunu çok iyi değerlendirip fırsata çevirmek kalıcı izler bırakmada etkendir.

Kaymakamlar tayin ile gelip tayin ile giden Devlet Memurları oldukları için bıraktıkları eserler ile anılırlar ama birkaç yıl geçtikten sonra bir Belediye Başkanı gibi uzun süre hatırlanmazlar.

"İyi insandı,çalışkan bir bürokrattı" denir o kadar.

Ama Belediye Başkanları kendi seçtikleri,yakını,hısımı,akrabası,komşusu olması nedeniyle hafızalarda daha fazla yer ederler.

O nedenle Belediye Başkanları çalışkan ve üretken Kaymakamların projelerine destek vererek yapılması konusunda destekçi olmalılar.

Çünkü en gayretli ve özverili Kaymakamın ortaya çıkardığı eser,Belediye Başkanının hanesine artı kazanç olarak yazılır.

Uzunköprü İlçemizin uzun süredir bekleyen projeleri arasında yer alan Uzunköprü Yeni Hükumet Konağı projesi ile ilgili müjdeli haberin ortalıkta dolaşıyor olması bana göre hem Uzunköprü hemde Belediye Başkanı Özlem Becan için bir şans.

Hükümet Konağı projesini yakinen takip ettiğini ve bir an önce başlaması için çalışmalarda bulduğunu Uzunköprü Gazetesinden öğrendiğim Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan'ın projeye yönelik olumlu gelişmeleri takip ettiğini hatta ilgili bakanlık tarafından onayının alındığını okumuştum.

Geçmiş dönem Belediye Başkanı Av.Enis İşbilen'de bu konuda oldukça özverili ve gayretli çalışmalar ortaya koymuş ama yer konusunda tereddüt yaşanmıştı.

İlçe Kaymakamı Erdoğan Projenin mevcut yerine mi veyahut yeni bir bölgede mi inşa edileceğine yönelik kesin bir kararın olmadığının altını çizerek yapılacak kalıcı eserlere yönelik yer belirleme hususunda hata yapma lükslerinin olmadığını ve bu yüzden ilçeye en fazla katkı sağlayacak bölgeyi tespit etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etmişti.

Yaşanan bu sürecin aksine Hükümet Konağını şehir merkezinden koparmak istemeyen Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan’ın,projenin yapılacağı yeri konusunda mülkiyeti Belediyeye ait olan ve hakkında yıkım kararı alınan Ergene Otelin bulunduğu bölge konusunda istekli olduğu öğrenildi.

İşte şimdi tam bu noktada Belediye Başkanı Özlem Becan'a önemli görev düşüyor.Daha gayretli istekli ve özverili çalışmalar ortaya koymalıdır.

Aslında daha önce yaptığı bir açıklama ile mevcut Hükümet Konağı karşısında bulunan Atatürk Parkı da hizmete girdi ve Uzunköprü halkının özlemle beklediği park açıldı.Şimdi Uzunköprü Belediyesinin geliştireceği bir proje ile Gazi Caddesi ve 19 Mayıs Caddesinin bağlantısının alt veya üst geçitle sağlanması veya farklı yol bağlantı alternatiflerinin geliştirilmesi sonrasında Atatürk Parkı ile Kaymakamlık binasının yerini de içine alacak olan Adalet Meydanı alt veya üst geçitler ile birleştirilerek mükemmel bir hizmet ortaya çıkarılmış olur.Hatta altına da Belediye katlı otoparkı oluşturularak otopark sorununa kısmi de olsa çözüm bulunmuş olur.Uzunköprü Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı arasında yapılacak bir takasında ardından mevcut hükümet konağı yerinin Belediye mülkiyetine geçmesiyle birlikte ilçenin eksikliğini hissettiği büyük meydan projesi için aranan şartlar sağlanmış olur.
Bu gelişmeler hem Uzunköprü hemde Başkan Özlem Becan için büyük bir şans olur ve bana göre böyle bir meydan yeraltı Otoparkı ile vatandaşların kullanacağı parkların hayata geçmişi Başkan

Becan'ı unutulmazlar arasına sokar.

Benden söylemesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.