Bir yıla yakındır Dünyanın başına bela olan CORONA ile mücadele kapsamında alınan önlemler normal yaşamımız için de sık sık gündeme gelen birçok etkinliği özlememize de neden oldu.

Eğitimcilik yıllarımda olsun Gazetecilik yaşamımda olsun şehrimizde cereyan eden birçok etkinliği ve aktiviteyi kaçırmamaya özen gösteririm.

Paneller,konferanslar,söyleşiler zevk alarak takip ettiğim etkinliklerdi.

Ama gelin görün ki bu Pandemi dönemi her şeyin ertelenmesine veya internet üzerinde karşılıklı söyleşiler şekline dönüşmesine neden oldu.

Eski köşe yazılarımı ve Haber arşivimi karıştırırken geçmişte yaşanmış birçok etkinlikler sonrasında kaleme aldığım köşe yazılarımı haberlerimi sıkça okuma ve geçmişi hatırlama kazancı yakalamış oluyorum.

Mesela en beğendiğim ve Edirne için çok şeyler beklediğim bir etkinlik olarak 2017 yılı Mart ayında yapılmış olan "EDİRNE EKONOMİ ZİRVESİ PANELİ"ni defalarca okumuş ve değerlendirmelerde bulunmuşumdur.

Bu Panelin Edirnemize katkıları nelerdir ve ne kazanmışız bunun muhasebesini birkaç kez yapmışımdır.

İşte bu gün o çok önemli Panel ile ilgili hatıralarımızda kalanları sizler ile paylaşmak istiyorum.

Çünkü Ekonomi zirvesi Panelinde sözü edilen ve gündem konusu edilen kazanımların elde edileceği hayalleri kurduk durduk hep.

Bu nedenle İlimiz için çok yararlı olacağına inandığım panelin en önemli ve vurgulanması gereken kısmı olan Belediye Başkanımız Recep Gürkan ile Hürriyet Muhabiri Sefer Levent'in konuşmalarıydı.

Sayın Levent, Başkan Gürkan'ın konuşmasını önemsemiş olmalı ki; kendi konuşmasının birçok yerinde onun ifadelerini ele aldı.

Çok önemli ve sık sık yapılması gereken bir paneldi bana göre.

Ama tekrarı gelmedi bir türlü.

Toplumu harekete geçirme, arayışlar içine sokma ve sorumluluk hissetme duygularını ön plana çıkarma anlamında takdir edilmesi gereken bir panel ve toplantıydı.

Vali Günay Özdemir, Edirne'nin tarihi ve ekonomik anlamda gelişmelerin kaydedilebileceği önemli bir kent olduğunu söyleyerek sık sık dile getirdiği hızlı trenle Edirne'ye gelen turist sayısının da artacağını tekrarlamıştı konuşmasında.

Hızlı Tren şimdilerde burnumuzun dibine kadar yaklaştı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan da kent yönetiminde ortak akılla hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekerek; “Yıllarca emek vererek, uzmanlaşanların birikimleri, yetenekleriyle bir konsorsiyum oluşturarak, kenti ortak akılla yönetmek gerekir" demişti ve birlik beraberlik vurgusu yapmıştı akıcı konuşmasıyla.

Ve eklemişti; "Hep söylediğim bir şey var; hepimiz akıllı insanlarız ama hiçbirimiz hepimizden daha akıllı değiliz.

Edirne'ye yılda yaklaşık 3 milyon turist geliyor ve hedefimiz 10 milyon Turist.Bu kadar turist geliyor da paralar nerede? Demek ki turistin etinden, sütünden, derisinden yararlanamıyoruz. Turisti para harcayacak kadar Edirne'de tutamıyor, para harcamasına neden olacak materyalleri ortaya koyamıyoruz. Hedefimiz, kaliteli turist, paralı turist.

Burada tabi ki akademiye, bilime de ihtiyacımız var.

Bütün akıllara ihtiyacımız var.

Ortak akıllara, uzmanlıklara, farklı görüşlere ihtiyacımız var. Bizler turistin 1 gün daha fazla kalmasını sağlayacak destinasyonlar yaratmalıyız. Turizmi arttırmak için 3 yıldır, çeşitli çalışmalar yaptık.

Yaptığınızı satamıyorsak; bir şey ifade edemiyoruz. O yüzden bizim yaptığımız işi satmada problemimiz var” diyerek önemli bir tespiti dillendirmişti.

Açık oturumda konuşan Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent başkan Gürkan'ın ifadelerini ele alarak yani kopya çekerek Edirne'nin Turizm anlamındaki yetersizliğini dile getirmişti.

Şimdi yazımı okuyanlar bu önemli Panelin Edirne'ye faydasını ve kazandırdıklarının bir muhasebesini yaparsa çok memnun olurum.

İnşallah böyle anlamlı ve kazanımlı Panelleri görmek ve yaşamak dileğiyle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.