Kovid-19 denilen öldürücü mikrop dünyayı sardıktan sonra, bu hastalık için en çok kullanılan ürün olan kolonyanın ham maddesi  etil alkol alkollü içkilerde kullanılmasının yanında Tekel’in İçki Fabrikaları yerli şeker fabrikalarından  etil alkol satın alıyordu.

Şeker fabrikaları satılmadan önce dışarıdan ithalata gerek duyulmuyordu. İthalat sıfır noktasındaydı.

2003 yılına kadar etil alkol ithalatı hiç .yapılmadı,yerli ihtiyaç karşılanıyordu.

Şeker fabrikaları satıldı, fabrikaları etil alkol üreten birimleri birbiri ardına kapanmaya başladı.  

Bir yıl sonra ülkemiz 37 milyon liralık etil alkol ithalatı yapmak zorunda kaldı.

Bu daha sonraki yıllarda katlanarak arttı.

 Fabrikaların satışı ile ihanete uğrayan pancardan başka yan ürünler de çıkıyor.

Buna melas adı veriliyor.Fabrikalar melastan  elde edilen etil alkolün ilaç sanayinde,baya lak üretiminde,eczacılıkta,parfümeride dezenfekten olarak hastana hijyeninde, ekmek mayası üretiminde,ispirto üretiminde bugün en çok ihtiyaç duyulan kolonya üretiminde kullanılıyor

----------

FABRAKALARI SATARAK BU İMKANLARDAN MAHRUM KALDIK

Hastalık nedeniyle köşe bucak kolonya aranıyor. Bunun kaynağını kendi ellerimizle yok ettik.

Onun yan ürünleri de yok oldu . Bu ürünler için başka ülkelere  döviz ödemek zorunda

 kalıyoruz.

Alpullu Şeker Fabrikasının özelleştirileceği zaman fabrika önünde toplanıp özelleştirmeye karşı çıkan bölgemiz parlamenterleri özelleştirilmesinden sonra fabrikanın açılışında utanmadan işverenle birlikte kurdele kesme töreninde yer aldılar.

----------------

PANCAR ÇOK FAYDALI BİR ÜRÜN

Pancarın  üreticiler için ne kadar  önemli bir ürün olduğunu anlatmaya gerek yok.Bu ürün ekicilere paraya ihtiyaçlarının olduğu bir dönemde avans sağlıyor.  Hayvanlar için önemli ve ekonomik bir gıda olan küspe yine pancardan sağlanıyor.Pancar  tarlaları gübreleyen bir ürün.Pancar ekili alanlar oksijen deposu gibi.

Fabrikalar satılmadan önce bugün ne olduğu belirsiz şeker alma yerine kendi ürününden elde edilen şeker elde ediliyordu.

Böyle çok yararı olan bir ürünü ve ondan elde edilen yan ürünleri  kendi elimizle yok ettik.

Kolonya gündeme gelince herkesin aklına bu neden elde ediliyor sorusu  geldi.

---------

DAHA DOSTÇA DAVRANMALIYIZ

Böyle, ülke genelinde yaşadığımız  bunalımlı günler halkımız arasında birlik ve beraberliği pekiştirmeli kişisel sorunlar bir kenara bırakılmalı.

Zira, felaket  ayrım yapmadan hepimizi kapsıyor.

Böyle zamanlarda özellikle siyasilerimiz konuşmalarına çok özen göstermeli, birbirini suçlayıcı amalı konuşmalar yapmamalı.

Cumhurbaşkanımız yaptığı Ulasa Sesleniş konuşmasında halkın yükünü azaltacak reçeteler sundu bunları alkışlamak gerekir.Konuşmasının bir yerinde “bu hastalık nedeniyle ellerini ovuşturanlar var bundan mutlu oluyorlar” diyerek yorum yaratacak sözler sarf etmesi bugünün önemine yakışmadı.

Bu ülkede yaşayan hiçbir fert hastalıktan mutluluk duymaz. Hangi siyasi görüşten olursa olsun bunu beklemez.

Kuşkusuz, böyle bunalımlı dönemlerden mutlu olacaklar, bunu fırsata çevirmek, bunalımdan yararlanıp kar etmek kesesini doldurmak isteyenler olabilir. Onun adına da her yana çekilebilecek sözlerle değil açık açık belirtmek gerekir.

Gün siyasilerimizin birbirini itham etme günü değil, birlik ve beraberlik içinde olma günüdür.Bu her kademede olanlar için geçerli olmalı

-------

TÜRK BAYRAĞININ KISA TARİHİ

İlk Türk Bayrağını kimlerin yaptığı kesin olarak bilinmese de Türkler,Müslümanlıktan önce yaptıkları savaşlarda başarı gösterenlere ipekten yapılmış çeşitli bayraklar  verirlerdi.

Türk boylarının kendilerine özgü bayrakları vardı.

Türk boyları birleşerek han buyruğu altına girince hanın bayrağı savaş alanlarında görülmeye başlandı.

Son yıllarda Türkistan”da yapılan  kazılarda üzerinde insan ve hayvan resimleri olan bayraklar ortaya çıkarmıştır.

Osmanlılarda 1.Sultan Murat devrinde yeşil renkli olan donanma bayrakları 2. Selim devrinde kırmızı oldu. Üstündeki hilale sekiz köşeli yıldızlar eklendi.

 Cumhuriyet dönemine kadar bayrakta değişiklikler oldu. Saltanat kaldırılıp 29 Mayıs1936 “da Bayrak Yasası yürürlüğe girsice bayrağımız bugünkü biçimini aldı.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.