Barış Manço’nun beğenilen ve çok söylenen bir şarkısı vardı:

“Domates biber patlıcan…

Bu üç sebze mutfağın temel direklerinden genelde. Ancak çok daha temel direklerden olan iki sebze daha var: Soğan ve patates…

Bilindiği gibi son zamanlarda bu iki temel gıdanın fiyatları birden, ne olduğunu anlamadan yüzde bilmem kaç yükseliverdi. 80-90 kuruşlara satılan bu ünlüler şimdilerde, 5-7 TL.

Ne oldu, nasıl oldu bu artış, anlamak , dinlemek zor. Hele soğan? Her mutfağın ve yemeğin demirbaşı…

Üstelik ülkemiz bu ikilinin üretiminde oldukça başarılıyken. Şimdi dışarıdan ithal edilecekmiş. İyi güzel de, bizim ürünlerimize ne oldu? Bunu anlamak oldukça zor. Bir oyun mu yoksa?

Domates, biber, patlıcan’ı bıraktık bir yana; artık ve galiba; patates soğan diye yeni bir beste yapmak gerekecek. Hiç olmazsa şarkısını söyleriz biz de… Doyar mıyız, o da belli değil… Garibanın işine akıl ermezmiş derler.

Yalnız patates, soğandan sonra iğneden ipliğe fiyat artışları gözleniyor.Pazarlar bile el yakıyor. Böyle nereye? Bilinmez ama yarınlar ne gösterir bilinmez.

Hele kağıt zamlandıktan sonra yayınevleri büyük sıkıntı içinde.Basın, yerel basın özellikle, sıkıntılarla uğraşırken kendi görevini yapamaz konumda. Bir çok yerel gazetenin kapandığını duymaktayız.

Oysa, kağıt demek kültür demektir. Ve toplumu bir arada tutan kültür ve sanat olduğunu asla unutmamak gerekir. Bu zam furyası son bulmalı bir an önce…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.