18 Kasım Pazar günü şirin ilçemiz Uzunköprü’nün kurtuluş günü idi.

Uzunköprü’nün çalışkan ve insan canlısı Belediye Başkanı Sn. Enis İŞBİLEN, günün anlam ve önemini çok güzel anlatan bir kutlama programı hazırlamıştı. Konuşmalar, şiirler, canlandırmalar ve geçit töreniyle çok canlı bir bayram kutlaması gerçekleştirildi.

Çok soğuk bir kasım havasına karşılık; Uzunköprü’nün güzel insanları Kurtuluş Törenini izlemek için Atatürk Meydanı'nı doldurmuşlardı.

18 Kasım 2018’de kutlanan Uzunköprü’nün Kurtuluş Bayramı, benim için de ayrıcalığı olan bir gün oldu.

Çünkü Uzunköprü’nün uzun ve köklü tarihinde ilk kez adına yapılan bir marş seslendiriliyordu. Ve bu marşı ben yazmıştım, ben bestelemiştim.

Edirne Bandomuzun çok ciddi provalarından sonra bu marşı Uzunköprü Halkının huzurunda seslendiriyorduk.

Marşı seslendirirken Uzunköprü halkımızın tepkilerini de gözlemliyordum. Beklediğimden de fazlasıyla olumlu tepkiler alıyorduk.

Marşın seslendirilmesi bittiğinde; Uzunköprü Halkının yoğun alkışları arasında Belediye Başkanı Sn. Enis İŞBİLEN yanımıza geldi. Saygıdeğer Enis İŞBİLEN takdir ve naçizane şahsıma saygısını, elimi öperek gösterdi.

Bir şair ve bestekar olarak elbette ki Sn. Enis İŞBİLEN’in bu nazik jestinden memnun oldum ve gurur duydum.

Hangi alanda olursa olsun eser yaratmak, dünyanın en güzel ve mutluluk veren olgularından birisidir.

Uzunköprü’de ben bunu bir kez daha onur duyarak yaşadım. Hele tören sonrasında her yaştan ve sınıftan insanımızın yanıma gelerek tebrik ve takdirlerini beyan etmeleri, mutluluğumu daha da pekiştirdi. 

Yazımızı Belediye Başkanı Sn. Enis İŞBİLEN’nin takdim ettiği plaketteki sözleriyle bitiriyorum:

“Beyazıt SANSI- Müzik Öğretmeni: İlçemiz adına sözlerini yazarak bestelediğiniz “Uzunköprü Marşı” nedeniyle Uzunköprü halkı adına teşekkür ederim. Avukat Enis İŞBİLEN. Uzunköprü Belediye Başkanı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.