Bu yıl polis teşkilatımızın 177.kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Her yıl yazdığım ve duygularımı ifade edip sizlerle paylaştığım köşe yazılarımdan birini daha paylaşıyorum. Çünkü kendileri ile ilgili duygu ve düşüncelerim hep olumlu ve takdir VE Onları  ne ve beğeni ile doludur  ve ne kadar teşekkür etsek azdır. Yaptıkları hizmet gerçekten de, yadsınamayacak boyutta ve zorluktadır Malımızı, canımızı emanet ettiğimiz, bizler rahat ve huzur içinde yaşamımızı sürdürürken, bu huzuru temin etmeye çalışan ve bizleri koruyan Polislerimizin ne kadar anlamlı ve önemli görevler ifa ettiklerini zannederim hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz. Mesai mefhumunun bulunmadığı, her şart ve koşulda vatandaşına hizmet vermeye çalışan polislerimizi bir kez daha şükranla ve minnetle yâd etmek istiyorum.

Çocukları korkutmak için” Polis geliyor seni ona veririm” gibi yanlış ve hoş olmayan bir söylemi dile getiriyor olsak bile Polisleri sevmeyen yoktur ama inanın ben çok sever ve takdir ederim. Şükrüpaşa İlkokulunda görev yaptığım dönemde, bu semtte bulunan  Emniyet lojmanlarda oturan üst düzey yönetici polislerimiz ile çok yakın ve sıkı dostluklarım olmuştu.Hemen her gün bir veya ikisi okulumuzu ziyaret ederek bir ihtiyacımız olup olmadığını sorar,hem de sohbetler ederdik.Birçoğunun çocuğu öğrencimiz eşi de öğretmendi okulumuzda.Ben kendilerine Okul müdürü olarak karşılaştığım sıkıntı ve zorlukları anlatmaya çalıştığımda, onların karşılaştıkları olayları anlatmaları benim susup şükretmeme yeterdi hemen.

Şöyle derdi sevgili Asayiş Şube Müdürü öğrenci velimiz Süleyman Atılgan;; “hocam,siz sabah işe başlarken,dünyanın en masum ve günahsız insanların günaydın seslerini ve o gülen yüzlerini görüyorsunuz,oysa biz şimdi göreve gittiğimizde hırsızı,ursuzu,katili,dolandırıcısı velhasıl,her türlü kötülüğe bulaşmış insanlar ile karşılaşıp gün boyu onlar ile haşır neşir olacağız ve o haleti ruhiye ile evimize döneceğiz” Ne kadar haklıydılar ve haklılar değil mi? Polislik bu işte.Onun için çok önemli ve anlamlı bir görev ifa ediyorlar.Terör belası nedeniyle her gün ölüm ile burun buruna yaşam süren Polislerimizin ruh halini siz düşünün bir kere.Vatan için canını seve seve vermekten çekinmeyen, vatandaşının huzur ve sükûnu için gece gündüz demeden görev yapan bu fedakâr insanlara bir vatandaş olarak ne kadar teşekkür etsek azdır.Emekli olduktan sonra başladığım Gazetecilik ve Televizyonculuk görevim sırasında da Polis haftasında mutlaka bir canlı yayınla günlerini tebrik ediyorduk.Edirne Emniyeti olarak her türlü fedakârlıktan kaçınmadan bu şehrin huzuru için uğraş veren ve olumsuz bir olayın yaşanmaması için caba harcayan başta İl Emniyet Müdürü olmak üzere tüm Emniyet teşkilatı mensuplarının Polis Haftasını yürekten tebrik ediyor,özverili çalışmalarının devamını diliyorum.

Gününüz Kutlu olsun Vatan bekçileri…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.