Ramazan ayı bitmek üzereyken beni bulan yapıt uzaklardandı. Fethiye’den esen rüzgar beni yeni bir yapıtla kucaklaştırdı. Yazar dost Ünal Şöhret Dirlik bu kez de ramazan manileri derleyip kitaplaştırmış . Sağ olsun beni yine unutmamış.İmzalayıp postaladığı yapıtını her zaman olduğu gibi sevgiyle karşıladım.Ü.Ş. Dirlik’e hem saygı ve sevgi duydum. Hem de biraz kıskandım. Üretkenliği ve başarıları her zaman övgüye değer doğrusu.

Her zaman aranacak bir başvuru yapıtı olmuş. Ders verici ve eğlendirici yanları da var. Bu yapıtıyla Dirlik araştırmacı ve derlemeci yanını bir kez daha kanıtlamış. Bu dallarda uğraş verenler pek fazla değil. Koşturmak, karıştırmak, arayıp bulmak ve derlemek özveri ve sabır işi. Bizim dost bu konuda örnek başarılı. Yazdığı köşe yazıları ve şiirleri de zengin ve oylumlu.

Yineleyeyim:

Kitabın Adı:RAMAZAN MANİLERİ

Yazarı ÜNAL ŞÖHRET DİRLİK

Tam sırası ve zamanında okur karşısına çıkan bir yapıt bu.Yazar, kitapta yer alan MANİ DEYİNCE yazısında şu açıklamaları yapar:

 “İlk bakışta mani sözcüğü, engel sözcüğünü çağrıştırır En son basılan yazım kılavuzunda ve Türkçe sözlükte: Ruh hastalığı (kleptomani gibi)

Mani, Mania:Engel

Mâni: “Şiir türü olarak tanıtılıyor”

Manilerin bir eğlence ihtiyacından doğduğunu, sözle söylenemeyen dileklerimizi, manilerle söylemenin daha kolay olduğunu belirtmekte fayda var.”

Kitaptan aldığım örnekler:

------------------------------------------------------------

Açılır bağ ile bostan,

Mübarek Kadir gecesi,

Tebrikler gelir dosttan,

Mübarek Kadir gecesi.

Bayram geldi merhaba,

Bizlere verdin sefa,

Rabbime hamdolsun,

Bayram geldi bayram.

Bini aştı borcumuz,,

Görülmez oldu harcımız,

Gel bir yol öpeyim,

Bozulmaz orucumuz

Başka yok mu diyorsanız, daha çok var diyorum. Kitabı ele geçirebilirseniz görürsünüz.

Vesileyle Ü.Şöhret Dirlik meslektaşımı içtenlikle kutluyorum Arkası gelecektir, sanıyorum.Manisiz, davulsuz,iftarsız, sahursuz, mahyasız ramazan olur mu? Korona virüse rağmen be köklü gelenek önlemler eşliğinde elbette yaşayacaktır.

On bir ayın sultanı, Hoş geldin…Aklımda kalan bir mani de benden:

Davulumun ipi gaytan,

Sırtımda kalmadı m,intan,

Verin benim bahşişimi,

Alayım sırtıma mintan.

Ramazan biter bitmez bayram. Eller öpülüp kutlamalar, tatlı yiyip, ikramlar… Çocuklar için bulunmaz bir nimet elbette.Salgın günlerine uygun kutlamalar olacak bu kez.

Nice bayramlara… Sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.