Ülkemizin milli meseleleri hepimizin yek vücut olduğu  sorunlardır o alanlarda ayrı gayrı olmamalı. Böyle zamanlarda siyasi farklılık ve diğer  küçük ayrılıklar bir kenara bırakıp birlikte tavır almalıyız.

                Son zamanların güncel konusu olan Alpullu Şeker Fabrikasının ezelleştirilmesi konusunda böyle bir birlikteliğin sağlandığı kanısında değilim. Bazı kurumlar, siyasi partiler bu alanda şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için tavır ortaya koyarken, odalar, Borsa ve meslek kuruluşlarımızın bu konuda çabalarına tanık olmuyoruz.

                Şeker fabrikası herkesin ortak malı.Ülkenin kurucuları  bölgenin ekonomik bakımdan kalkınması için güç koşullarda  bölge insanlarımızın desteğiyle bu fabrikaları kurmuşlar.  Bu ulusal fabrikalarımız uzun yıllar insanlarımızın yararına çalışmış. Bundan pancar ekicilerinin yanı sıra nakliyeciler, hayvancılıkla uğraşanlar  o bölge esnaflarımız büyük yarar sağlamış. En önemlisi pancar ekili alanlar insan sağlığı için  önemli alanlar olmuş. Bu ürünün havaya oksijen sağlamasından yararlanmışlar. Sağlıkları için gerektiğinde pekmez yaparak doğal yiyeceklerden yararlanmışlar.

 Daha sonraki yıllarda  devlet kurumlarını özelleştirmeyi kafaya takanlar bu kurumların zarar etmesi  için elinden geleni yapmış.Bugün atıl durumda kalmışlar.

                Avrupa ülkeleri  NBŞ’den ( nişasta bazlı  şekerden) uzaklaştırmaya çalışırken. Bizler  bu konuda uluslararası tekel olan Cargil7in  arkasına düştük.bunun sonucu NBS şeker kullanımı her geçen yıl arttı. Şimdi de  elimizde kalan  son şeker kurumlarımızı türlü oyunlarla elimizden almaya çalışıyorlar.

*****************************************************

                5 YILLIK GARANTİ GÜVENLİ DEĞİL

                Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi halinde  5 yıl üretim garantisi ve üreticilere güvence verileceği söyleniyor. Buradan sormak isterim. Bugüne kadar özelleşen hangi devlet kurumunda verilen sözler yerine geldi. Bakıyorsunuz bir süre sonra  bu kurumları alanlar işi kitabına uydurup üretime son verecekler. Bu fabrikaların yerinde  ya  AVM’ler  ya da  konutlar yükselecek. Bundan önce özelleştirilen devlet kurumlarında böyle olmadı mı?

                Onun için diyorum ki  tüm siyasi partilerimiz, demokratik kuruluşlarımız Alpullu şeker fabrikasının özelleştirmesine karşı tavırlarını koymalı” bana ne diye” tarafsız kalmaları, seslerini çıkarmamaları onlara yarar sağlamaz. Bu fabrikaların herkese her sektöre  yararı olmuştur. Bu konuda  duyarsızlık arkasından başka devlet kurumlarının  elden çıkması için zemin hazırlar. Sonunda  elimiz böğrümüzde bakıp kalırız o an da iş işten geçmiş olur. Özellikle İktidar partisi ile birlikte hareket eden MHP, tarım kuruluşları   bu alanda net tavrı olmalı , ikilem içinde olmamalı . MHP  il Başkanı Hakan Özkan’ın yaptığı basın toplantısında  bu konuda daha kesin  tartışma götürmeyecek tavır içinde olmasını, İl Genel Meclisi üyeleri  Ahmet durmaz gibi  açıkça ve nedenleriyle partinin tavrını  yansıtmalarını istedim: ne yazık ki böyle bir  duruma şahit olamadım.İnşallah yanılmışımdır.

                FIKRA

                DUAN KABUL OLSAYDI

               

                Dilencinin biri  Bektaşi’ye:

                “Bir sadaka ver  sana dua ediyim” der

                 Bektaşi dilenciye pare verdikten sonra:

                 “ Duanı istemem” demiş.

                Dilenci, sorar

                -neden?

                Bektaşi, “ Eğer duan kabul olsaydı sen dilenci olmazdın”

      ************************************************************************

                Çim içi çim içi

                Naim hoca bir gün  Erzurumspor’un futbol maçına gitmek için stada gider fakat maçın bittiğini seyircilerin ise ağılmak üzere olduğunu görür ve maçtan çıkan bir gence sorar :

                Yeğenim  maç kaç kaç ?

                Genç içi içi der

                 Hoca tekrar sorar:

                 Çim içi  çim içi.

                ÖZLÜ SÖZ

                Rüşvetle kazanılan sadakat  yine rüşvetle  kaybedilir

                TÜRK ATASÖZÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.