Edirne Belediyesi’nin ve Edirne İl Özel İdare Müdürlüğünün birlikte yürüttükleri Sarayiçi Rekreasyon Projesinin onay işine ne oldu? İnşaata ne zaman başlanacak? Karaağaç semtinden sonra  Edirne’de ikinci bir destinasyon oluşturulması istenen bu proje ile, Sarayiçi  güreş alanı da yeniden şekillendirilmiş olacaktı.

Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’nı, proje kapsamında yıkılarak, yerine tüm Sarayiçi’ni kapsayacak olan ve Sarayiçi’nin tarihi dokusuna uyacak yapıda,taştan bir stat yapısı ile bir rekreasyon sahası oluşturulacaktı.

15-20 milyon liraya mal olması beklenen  yeni Sarayiçi Güreş Alanı ve tribünlerinden başka, Sarayiçi’ne suni gölet ve havuz inşaatından başka, yürüyüş ve bisiklet yollarının yer alabileceği yeni bir proje ile, Sarayiçi sadece Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı sırada kullanılmaktan da kurtulacaktı. Belediyemizin iki yıl önce uzmanlarla birlikte yaptığı ortak çalışmalar sonunda, bu konuda; ‘’Sarayiçi Rekreasyon Projesi’’ adı ile muhteşem olarak nitelendirilebilecek, bir proje hazırlanmıştı. Bu proje ile 4 bin 900 dönüm bir alan olan Sarayiçi, yılın sadece bir haftasında değil, 52 haftası 365 günü kullanılabilecek bir yer haline getirilmiş olacaktı.

Projenin Edirne Belediyesi ile Edirne İl Özel İdare Müdürlüğü’nün ortak başarısı olduğu ve uygulama projesinin son rötuşlarının yapılarak, tamamlanmaya çalışıldığı ve en kısa sürede de ihalesinin yapılarak, kazmasnın vurulacağı iki yıl öncesi açıklanmıştı. Ancak projenin onaylanmamış olması bu planı aksatmış bulunuyor.

Kırkpınar Er Meydanı’nı da içine alan 4 bin 900 dönümlük alanda; 86 dönümlük bir göl, has bahçe, liman, yüzen havuz, kumsal, bisiklet ve koşu yolu, su gösterileri, Cafe’ler ve restaurant yer alacaktı.

Edirne Belediyesi’nin şu ana kadar uygulanmış olması gereken ve bu projenin 1 yıl içinde onaylanmasının ardından, bugünlerde tamamlanmış olması gerekiyordu. Ancak bu proje bu güne kadar gerçekleşmedi.

Bölgemizi turizm açısından daha canlı hale getirmeyi, Edirne halkına daha rahat bir nefes alacağı  açık yeşil alanlar haline getirmeyi hedefleyen projenin, bir an evvel yaşama geçirilmesi Edirneliler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.