MEHMET KARAGÖZ UNUTULMADI

Edirne Gazeteciler Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Karagöz, vefatının 19. yılında ailesi, sevenleri ve gazeteciler tarafından anıldı.

MEHMET KARAGÖZ UNUTULMADI

Edirne Gazeteciler Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Karagöz, vefatının 19. yılında ailesi, sevenleri ve gazeteciler tarafından anıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Aralık 2021 Cumartesi 06:07
MEHMET KARAGÖZ UNUTULMADI

Bir mekanda bir araya gelen Mehmet Karagöz'ün yakınları ve gazeteciler, kendisi ile ilgili hatıraları anlatıp, andı.

Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı, Merhum Mehmet Karagöz'ün o tarihte eksiklik olarak görülen ve gazetecilerin bir çatı altında toplanması amacıyla Edirne Gazeteciler Derneği'nin kurulması için öncülük ettiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

''Bu yıl ailesinin ve kızı Şennur Karagöz'ün talebi ile böyle bir anma yapıyoruz. Kendisi, gazetecilik mesleğinde birlikteliğin önemini fark ederek 1987 yılında derneği kurmuştu. Edirne Gazeteciler Derneği (EGD) Kurucu Başkanı Mehmet Karagöz, 17 Aralık 2002 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Merhum Mehmet Karagöz, dernek ve gazetecilikle ilgili faaliyetlerinin dışında sosyal ilişkileri ile de sadece gazetecilere değil, tüm Edirne'ye örnek oldu.

Kendisi ile yakın mesaide bulunmanın yanı sıra iyi bir baba-oğul ilişkisi içinde götürdüğümüz birliktelikte kendisinden iyilik, dürüstlük ve insanı sevmenin önemini çok kez duydum. Kimseye düşmanca bakmaz, davranmazdı. Yüreği sevgi dolu bu insan herkesin derdi ile dertlenir, kötü zamanda yanında olurdu.

Kendisini hep güler yüzlü, cebindeki son parasını ihtiyacı olanlara verebilecek kadar iyi birisi olarak anacağız. Mehmet Karagöz'ü saygı ve sevgiyle anıyorum. 34 yıl önce kurduğu dernek dimdik ayakta. Nur içinde, huzurla uyuya bilir.''

Sarılarlı, Edirne Gazeteciler Derneği'nin büyük bir aile olduğunun altını çizerek, ''Bu vesileyle; Edirne Gazeteciler Derneği'nde bugüne kadar başkanlık görevini başarıyla yerine getirmiş merhum Faruk Turgu ile halen her zaman yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen deneyimli gazeteci ağabeyim Bülent Ayan'a da derneğimiz ve mesleğimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Derneğimize destek veren tüm meslektaşlarımı sevgiyle anarken, aramızdan ebediyet göç etmiş olanları da rahmetle anıyorum. Edirne Gazeteciler Derneği olarak biz büyük bir aileyiz. Derneğimiz 1987 yılında merhum Mehmet Karagöz tarafından kurulmasından günümüze kadar mesleğimizle ilgili önemli işler yaptığına inanıyorum. Bundan sonrada bizden sonraki nesiller bu işlevi sürdürecektir. Bunu yaparken bu derneğin nasıl, kimler tarafından kurulduğunu, nasıl bugünlere geldiğinin unutulmaması da gerekiyor'' dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.